Красота и мода

Как да използвате канела за диабет?

Pin
Send
Share
Send


Изследвания и подробни проучвания по целия свят са установили дълбоко вкоренена връзка между диабета и канелата. Когато диабетът е ужасна болест, канелата е едно от най-ефективните природни лечения за това заболяване. Човек трябва само да установи метода и количеството на тази естествена форма на медицината. Преди да се вникнем в детайлите на използването на канела, нека индивидуално да разберем нашия проблем - Диабет и неговото решение - Канела.

Какво е диабет?

Много са изследвани за диабета и има подробни научни дефиниции за това, но на прост език това е заболяване, при което или нивата на инсулина се нарушават с панкреаса, произвеждащ недостатъчни количества, или няма реакция на клетките към съществуващите инсулин. Нивата на кръвната захар или увеличават, или намаляват, затруднявайки редовния метаболизъм на организма. Има два вида диабет тип 1 и тип 2. Тази болест няма постоянен лек, но има няколко естествени средства, които да го държат под контрол.

Виж повече: Кокосовата вода е добра за диабетици

Какво е канела?

Това е подправка, която се приготвя от изсушените екстракти от вътрешните слоеве на дърветата Cinnamomum, произхождащи от Шри Ланка. Тази подправка се използва за придаване на различен вкус както на сладки ястия, така и на пикантни храни. Той също има лекарствени стойности, тъй като е доказано, че дава облекчение при някои заболявания и заболявания като диабет.

Връзка между диабет и канела:

Установено е, че канелата е едно от перфектните лекарства за диабета, тъй като стимулира клетъчните рецептори, които след това реагират по-бързо на инсулина. Това става възможно чрез активиране на определени ензими, които задвижват клетките да реагират. По принцип консумацията на канела намалява нивото на кръвната захар, като по този начин запазва раздела за диабета. Канелата също съдържа полифеноли, които са силни антиоксиданти, така че използването на канела осигурява предотвратяването на образуването на свободни радикали, които затрудняват диабетиците.

Подходяща доза канела за лечение на диабет:

Една четвърт чаена лъжичка канелен прах, консумирана дневно, е достатъчна за понижаване на нивата на кръвната захар. Това се равнява на 2 до 4 грама канела. Може да се добавя не само към напитки, но и към сладки ястия. Най-добре е, когато се накисва в гореща вода и се консумира под формата на чай.

Виж повече: Папая е добра за диабетици

Предимства на канела за диабет:

Доказано е, че канелата е много полезна при лечението на диабет успешно. Той дава много по-добри резултати от конвенционалните алопатични лекарства. Известно е, че канелата регулира нивата на захарта в тялото, тъй като съдържа MHCP или метилхидроксихалконов полимер, който има склонност да имитира инсулин, което води до увеличаване на приема на захар. Той е ефективен както за диабет тип 1, така и за тип 2 и е полезен както за възрастни, така и за деца.

Други ползи от канела:

Лечението на диабета е специалност за канела, но има и редица други ползи от канелата. Той работи чудесно за лечение на кашлица, настинка и грип, еднакво ефективни при лечение на диария и задръствания на гърдите. Има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които помагат за намаляване и предотвратяване на хронични заболявания. Той е и против стареене в природата.

Виж повече: Как да използвате семена от сминдух за диабет

Недостатъци:

Въпреки че канелата е доказано, че е ефективно средство за лечение на диабет, основният страничен ефект е, че когато се консумира във високи дози, той произвежда кумарин, който е по-тънък за кръвта. Известно е също, че причинява запек на чувствителни хора. Така че вместо директно консумация на канела, препоръчително е да се накисва и след това да се използва, за да се избегне кумарин, който не е разтворим във вода.

Хората, страдащи от диабет, имат основание да са щастливи, ако използват канела като лекарство, тъй като има незначителни странични ефекти и са известни като най-ефективни контролиращи нивата на захарта. Въпреки това е много препоръчително да се консултирате с лекар преди да използвате канела за лечение на диабет.

Гледай видеото: Знаете ли, че джинджифилът може да бъде и лекарство, и подправка? (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send