Красота и мода

Топ 9 на ефектите от студеното време

Pin
Send
Share
Send


Снежна есен, заснежени дървета, ветрове! Не изглежда ли красива? Всичко това прави прекрасна зимна картина. Ако обичате студено време, то е много важно да знаете лошите ефекти от студеното време върху вашето здраве. Освен това студеното време може да задържи с нея някаква не толкова приятна заплаха. Студените температури са в състояние да създадат опасност за заболяване плюс нараняване за един и всички, но главно податливите популации са млади, хронично болните плюс възрастните. Така в тази статия разгледах списък на някои от най-големите рискове от студено време, за да бъда нащрек за вашето семейство.

Топ 9 на ефектите от студеното време:

1. Frostnip:

Това е най-лекият вид замръзване на студ. Той се появява веднага след като ушите, бузите, носовете, пръстите, иначе пръстите са голи до студа, както и горния слой на кожен хлад. Мембраната на преувеличената площ става бяла, а тя може да изтръпне. Горният слой на кожата се чувства твърд, но дълбоката тъкан все още се чувства нормална (мека).

2. Сърдечни атаки:

Трябва да знаете, че сърдечните пристъпи са по-чести през зимата. Това може да се дължи на факта, че студените щраквания повишават кръвното налягане и поставят повече щети на сърцето. Нещо повече, сърцето ви трябва да работи по-усилено, за да поддържа топлината на тялото, докато е студено. Студеното време понижава кръвоснабдяването на сърцето, докато приложението повишава търсенето. Тази разлика между предлагането и търсенето също могат да предизвикат пристъпи на болки в гърдите.

3. Trenchfoot:

Дефинира се като „мокро студено заболяване” в резултат на удължен опит в влажна иначе влажна среда от над точката на замръзване до около 10 ° C (50 ° F). В зависимост от температурата, началото на симптомите може да варира от няколко часа до няколко дни, но средната стойност е 3 дни. Trenchfoot е по-вероятно да се случи при по-ниски температури, докато потапящото се стъпало е по-вероятно да възникне при по-високи температури и по-дълго време на експозиция.

Виж повече: Здравословни навици за добро здраве

4. Астма:

Това е допълнително условие, което може да се влоши през зимата. Вдишайте студ; сух зимен въздух е в състояние да предизвика бронхоспазъм - свиване на въздушния проход в белите дробове.

5. Хипотермия:

Хипотермия се случва, когато телесната температура падне до 95 градуса F (35 градуса по Целзий), в противен случай по-малкото плюс може да бъде фатално, ако не се открие бързо и се третира правилно. При условие, че покривате хипотермия; първо ще страдате от студ, треперене и ще изглеждате публично оттеглени.

6. Треперене:

Това е рефлексно движение на мускулите с цел да се топли. Чрез силна воля можете да прекратите действието, но не за дълго. Интензивното потрепване може да увеличи производството на топлина до 5 пъти.

Виж повече: Най-добра паста за зъби

7. Измръзване:

Това е често нараняване, причинено от контакт с прекомерно студ в противен случай чрез контакт с изключително студени предмети (особено приготвени от метал). Измръзване се появява, когато температурата на тъканта падне под точката на замръзване (0 ° C / 32 ° F), в противен случай, когато кръвотокът е запушен. Измръзванията са в състояние трайно да наранят телесната тъкан, както и тежките случаи могат да водят до ампутация. Измръзване може да предизвика загуба на чувство плюс цвят в засегнатите области, например носа, бузите, ушите, брадичката, пръстите на ръцете или пък пръстите.

8. Простуди с грип:

Не забравяйте, че студените температури наистина могат да доведат до настинка, като ограничат освобождаването на белите кръвни клетки, борещи се с инфекции, в носния проход, където повечето вируси на студа често отиват в тялото. Освен това проучването показва, че вирусът на грипа е допълнително стабилен и остава във въздуха по-дълго, докато въздухът е студен и сух.

Виж повече: Как да тествате нивата на кръвната захар

9. Обезцветяване:

Това са леки причини за травма при продължителна и продължителна експозиция за няколко часа до температури на въздуха от превишаване на замръзването (0 ° C или 32 ° F) до толкова високо, колкото 16 ° C (или около 60 ° F). В прекомерната област на кожата ще има зачервяване, подпухналост, изтръпване и болка.

Източник на изображението: 1

Гледай видеото: Пътешествие до края на вселената (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send