Красота и мода

Топ 6 странични ефекти на рициново масло

Pin
Send
Share
Send


Какво е рициново масло?

Касторово масло е получено растително масло, получено от семената на растителното масло. Рициново масло е много бледо жълта течност с ясен вкус и миризма, веднъж първоначално погълната.

Рициново масло ни осигурява много предимства като лечение на косата и скалпа, успокоява очите, смазва инструментите и т.н., но може да има и тежки ефекти! Касторовото масло е известно с изключителните си предимства за грижа за кожата и косата! За способността му да лекува запек. Въпреки това, човек трябва да знае своите странични ефекти преди да вземе решение за използване на рициново масло. Някои от тях са разгледани по-долу:

Странични ефекти на рициново масло:

1. Рициново масло причинява голямо количество храносмилателни разстройства:

Касторово масло се счита за безопасно за употреба. Въпреки това, някои хора се чувстват напълно противоположни по отношение на това, че чувстват гадене, диария, повръщане, дискомфорт в стомаха и отпадналост, след като използват маслото, като вземат известно количество от начина на пиене. Ако някой почувства нещо такова! След това трябва да спрете да приемате рициново масло. Нейните странични ефекти могат да се влошат в случай на продължителна употреба. Също така трябва да се консултирате с фармацевт, преди да приемате редовна доза.

2. Алергия:

Рициново масло също причинява странични ефекти като алергични реакции! Много хора са имали алергии след прилагането им. Въпреки това, сериозна алергия към рициново масло е рядкост. Ако имате някой от следните симптоми, трябва да потърсите лекарска помощ и да спрете употребата на маслото: сърбеж, обрив, подуване (подуване на лицето / гърлото / езика е много опасно), замаяност, парене и зачервяване, затруднено дишане.

Препоръчително е да проверите дали не сте чувствителни към рициново масло или не! Провеждане на вредител. Трябва само да поставите малко количество масло върху предмишницата и да изчакате 24 часа. Ако успеете и се уверете, че нямате реакция към маслото, можете да продължите да го използвате. Ако се почувствате какъвто и да е вид реакция, или дори леко сърбеж или зачервяване, тогава трябва да противоречите на използването на маслото.

Виж повече: Странични ефекти на сок Amla

3. Загуба на хранителни вещества:

В списъка на страничните ефекти на рициновото масло един от тях е, че приемът на масло за период от една седмица може да предизвика калий и загуба на течност! Ако приемате дневна доза от 15-60 мл, може да не успеете или изглежда, че предотвратявате усвояването на някои ценни хранителни вещества и може да доведе до дехидратация. Консултирайте се с подходящ фармацевт и стриктно спазвайте инструкциите, дадени от Вашия лекар или фармацевт или написани на етикета.

4. Опасност за бременни жени:

Рициново масло за бременна жена е голямо НЕ от лекарите. Касторовото масло е известно със своя ефект за предизвикване на раждането при жените. Препоръчва се бременните жени да приемат маслото, за да влязат в раждане, когато крайният срок за доставка е приключил. Рициноловата киселина на маслото стимулира свиването на чревните мускули и в резултат на това предизвиква раждане. Въпреки това, бременните жени не трябва да използват рициново масло без лекарско наблюдение. Също така е опасно да се приема рициново масло за жени с бременност по-малко от 40 седмици

Виж повече: Странични ефекти от джинджифил

5. Ricin:

Касторовото масло обикновено е безопасно за употреба, но ако следвате препоръките на Вашия лекар, тогава е малко вероятно да се почувствате странични ефекти на рициново масло. Въпреки това, рицинови зърна съдържат рицин, токсин! Което е много опасно за консумация, затова никога не яжте какаови зърна и не натискайте сами рициновото масло. Рицин също може да предизвика диария, гадене, повръщане, шок, чернодробно, панкреас и чернодробно увреждане, дехидратация, разрушаване на кръвните клетки и шок. С яденето само 2-6 цели семена от растително масло може да убие възрастен!

6. За деца:

Касторовото масло вероятно е безопасно, когато се приема през устата в малки и подходящи дози за краткосрочно, което е по-малко от една седмица. Рициновото масло вероятно е опасно, когато се приема през устата за повече от една седмица или при висока доза. Ако приемате повече от обичайната за децата доза от 1-15 мл на ден, в зависимост от възрастта, тя може да предизвика химически дисбаланс в тялото ви. Семената на рицина не са безопасни, ако цялото семе се взима през устата.

Виж повече: Noni плодови сок странични ефекти

Източник на изображението: 1.

Гледай видеото: SCP-261 Pan-dimensional Vending Machine. Safe class. Food drink appliance scp (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send