Красота и мода

9 Начало средства за сърбеж очите

Pin
Send
Share
Send


Сърбеж в очите може да не е сериозен здравен проблем, но определено е често срещан. Високите нива на замърсяване и алергените в околната среда обикновено са причините, свързани с проблема със сърбежа в очите. Неприятното и дискомфортно усещане в очите прави доста значимо за страдащия да търси някои безопасни и ефективни методи за лечение на проблема от корените. Тя ще ви помогне да избегнете постоянния сърбеж, който ви кара да разтривате очите отново и отново.

Най-добрите и най-добрите домашни средства, които могат да бъдат използвани за лечение на тази криза, са дадени по-долу в списъка. Всичко, което трябва да направите, е да ги проверите и да изберете най-подходящия за вас.

Невероятни домашни средства за сърбежни очи:

1. Използвайте студено компресиране:

За да успокоят очите, няма нищо по-добро от използването на студен компрес. Накиснете чиста кърпа в ледено студена вода, отстранете излишната вода и я поставете върху очите за най-добри резултати и мигновени. Това трябва да се прави много пъти през деня за резултатите.

Вместо да се измие кърпа, торбичките за чай от лайка също могат да се използват и за двете очи, заради успокояващите им свойства. Трябва да се съхранява в хладилника за известно време и след това да се използва върху очите в продължение на 10 минути.

Виж повече: Начало средства за зъби Ache

2. Измиване с лайка:

Приготвя се чаша чай от лайка и се довежда до стайна температура. Това трябва да се използва за измиване на очите, за да се гарантира лечението на сърбеж и да ви помогне да получите най-добри резултати в домашни условия. Това трябва да се направи 2-3 пъти на ден, докато проблемът премине.

3. Чудеса на краставици:

Анти дразненето и успокояващите свойства на краставицата го правят перфектен домашен продукт за лечение на сърбеж в очите. Той намалява подпухналостта и проблемите на възпалението. Вземете пресни резенчета краставица и ги оставете да се съхранява в хладилник за известно време. Това трябва да се държи на двете очи за следващите 10-15 минути. Трябва да се прави 4-5 пъти на ден.

4. Предимство на Rosewater:

Можете да изплакнете очите с розова вода два пъти на ден или иначе можете да го използвате като капки за очи за незабавни резултати. Използвайте 4-5 капки във всяка от очите за идеални резултати.

Виж повече: Мая Инфекция Начало средства за защита

5. Използване на студено мляко:

За сърбеж в очите, един от най-добрите продукти за домашно ползване е студено мляко. Един чист памучен тампон може да се накисне в студена вода и да се постави върху очите, което ще остави охлаждащ ефект върху очите и ще третира сърбежа. Това трябва да се прави два пъти на ден за максимално предимство.

6. Зелен чай:

Сварете два чайни пакета със зелен чай във вода и след това го оставете да достигне стайна температура. Използвайте дестилирана вода за варене на чайните пликове. Очите трябва да се промият с това измиване два пъти на ден за лечение на сърбеж. Това е един от най-добрите домашни средства за лечение на кризата.

7. Имайте вода:

Пиенето на много вода през целия ден е друго от най-добрите средства за лечение на сърбеж в очите. Това ще помогне за поддържане на хидратираното тяло. Пиенето на 10-12 чаши вода ще помогне в лечението на сърбеж очите.

8. Алое Вера:

Сокът от алое вера може да се смесва с мед и чай от цвят на бъз и трябва да се използва за измиване на очите два пъти на ден за лечение на сърбеж.

Виж повече: Начало средства за черно око

9. Семена от сминдух:

Накиснете семена от сминдух за около 10 часа и след това го използвайте, за да направите гладка паста. Това трябва да се приложи върху очите за следващите 20 минути. Използвайте студена вода, за да измиете пастата. Следвайте два пъти за максимални резултати.

Източник на изображението: Сток на затвора

Гледай видеото: 4 reasons to learn a new language. John McWhorter (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send