Красота и мода

Ползи и ползи от чесън за пърхот

Pin
Send
Share
Send


Чесънът контролира пърхота? Възможно ли е? Да, чесънът е една от най-старите билкови терапии за контрол на пърхота. Както знаете, чесънът съдържа огромни кулинарни приложения и се използва като ароматизатор в приблизително цялата кухня на света. Днес всички възрасти на лицата, изправени пред проблема с пърхота. Пърхотът е причинен от сух скалп, както и от себореен дерматит, който е състояние на кожата, което причинява люспене скалпа. Това води до сърбеж и лющене на скалпа.

За да контролирате пърхота чесънът играе важна роля и по този начин, в тази статия съм споделил някои от най-добрите съвети за контрол с помощта на чесън.

Значението на чесън за пърхот:

  • Чесънът съдържа голяма концентрация на алицин, противогъбично съединение, което контролира пърхота.
  • Той притежава кардио-защитни, анти-гъбични, антибактериални свойства и противовъзпалителни свойства, които лекуват пърхота.
  • Чесънът е пълен с фитонутриент, който обхваща витамин А, С и В, фосфор, калций, цинк и др.
  • Наличен е също и комплекс от сяра, който предлага подхранване на косата, както и скалпа, явно замърсяване на скалпа, като по този начин е идеален лек за лечение на пърхот, за да се създаде чист и здрав скалп заедно с косата.

Виж повече: Лимон е добър за пърхот

Използване на чесън за предотвратяване на пърхот:

1. Маска от чесън против пърхот:

За тази цел, направете паста от 6 скилидки чесън и се съхранява в купа за около 15 минути, за да образуват алицин, който е добър агент против пърхот. След това смесете седем супени лъжици. от естествен мед в чесновата паста и се смесва добре. Медът има противогъбични свойства, които хидратират и почистват скалпа. Намажете това върху косата и скалпа и изтъркайте сферично. Оставете маската около 10 до 15 минути. Шампонирайте косата и измийте с чиста вода.

2. Перорално лечение:

Включете чесън в обичайната си диета, за да контролирате пърхота. Избягвайте да ядете чесън повече от 10, след като консумирате тази имунна система, в противен случай битката с болестта се насърчава. Обикновено се смачква плюс тази паста е яма в подправка на храната. Произвежда се алицин, който се противопоставя на пърхота.

Виж повече: Лук сок за пърхот

Ползи от чесън за контрол на пърхота:

1. Подобряване на имунитета:

Чесънът се развива с антиоксиданти заедно с основните хранителни вещества, за да се бори плюс спиране на болестите чрез цивилизация, както и укрепване на имунната система на организма, така да се избегнат болести като себореичен дерматит и още пърхот. Чесънът контролира производството на антигени плюс бели кръвни клетки в тялото, които улесняват борбата и спирането на болестите.

2. Предотвратява гъбичното плюс бактериално замърсяване:

Пърхотът се появява чрез гъбична инфекция на скалпа чрез гъбичката Malassezia furfur. Алицинът, който е антибиотик, както и други антиоксиданти, съществуват в чесъна, съдържат изключителни анти-гъбични, противовъзпалителни, антибактериални свойства, които хидратират скалпа, почистват инфекцията, в допълнение към облекчаването на сърбежа и скалпата, себореичния дерматит и пърхот.

Виж повече: Как да използваме алое вера за пърхот

3. Лечение на заболявания с подобряване на общото здраве:

Фитонутриентите и антиоксидантите съществуват в карамфилите, които помагат при лечението на различни заболявания, за да се развие общото здравословно състояние, освен доброто на хората. Чесънът се задълбочава в основните витамини, масла и минерали, които са от полза за укрепване на резистентността на тялото и по този начин избягват здравни проблеми като сърдечни проблеми, висок холестерол, студ и кашлица, кожни инфекции, възпаления, артрит, пърхот и осигуряват здраво тяло, коса плюс скалп.

4. Контролира производството на себум с увеличаване на кръвния поток:

Жизнените хранителни вещества в чесъна улесняват нормализирането и управляват производството на себум върху скалпа, като по този начин спомагат за успешно лечение на пърхота. Чесънът също възстановява циркулацията на кръвта в скалпа и изгражда корените на косата и защитава космените фоликули, за да създаде силна, блестяща, плътна и красива коса.

Това са употребите и ползите от чесъна за предотвратяване и контрол на пърхота. Така че, нека подготвим диетата си с чесън и се освободим от пърхот.

Гледай видеото: TRX2 Косопад Лечение - Науката зад него (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send