Красота и мода

Как да увеличим естествено височината?

Pin
Send
Share
Send


Височината е важен фактор, когато става въпрос за личността на човек. Хората, които са с нисък ръст, са деморализирани и продължават да търсят начини да увеличат естествено височината си. Добрата диета, тренировките за разтягане и други здравословни решения за начина на живот са важни фактори за повишаване. Винаги е отлична идея да изберем естествени решения, защото те са надеждни и евтини. Като следваме някои основни правила в ежедневието си, можем да постигнем тази цел.

Как да увеличим естествено височината:

1. Правилен сън:

Едно от най-продуктивните времена за произвеждане на човешкия хормон за растеж е след няколко часа след като заспите. Секрецията на човешкия растежен хормон е важен фактор, отговорен за височината. Повече се секретира; повече тялото расте с по-бързи темпове. Така че, ако искате да расте по-висок по естествен начин тогава, бъдете сигурни, че получавате достатъчно сън редовно. Нарастващите деца и тийнейджъри трябва да спят поне 8-11 часа, за да достигнат максималната си височина.

Изключително важно е да имате добра среда за сън. Ето два съвета, които могат да се следват:

  • Направете чаша топла вода преди сън, което подобрява качеството на съня.
  • Можете да изпиете една чаша чай от лайка преди да удряте леглото. Това е наистина полезно за предизвикване на сън.

2. Балансирана диета:

Най-важният фактор за това колко висок ще бъде индивидът е да има адекватно хранене. Важен критерий е да се обърне внимание в детството. Възрастните също изискват добро хранене за растеж и цялостно здраве. Диета, която може да достави всички жизненоважни компоненти като протеини, витамини, въглехидрати и есенциални мастни киселини в пропорционално количество, е известна като балансирана диета. Всичко, което трябва да направите, е да включите здравословно сервиране на пресни плодове и зеленчуци, млечни продукти, месо, основни мазнини и пълноценни хранителни продукти в дневната храна. Трябва да се гарантира, че ще получите всички витамини и минерали, от които се нуждае тялото ви, за да расте до пълния ви ръст.

  • Един добър метаболизъм е важен за растежа на тялото. Имате шест балансирани хранения през целия ден, тези малки порции изграждат метаболизма ви.
  • Включете храни, богати на витамин D и протеини като яйца, тофу и др.
  • Калцият, който се намира в млечните продукти и зелените зеленчуци, е необходим за растежа и развитието на костите.

3. Правилна позиция:

Ако искате да растат по-високи естествено поддържането на правилна поза е изключително важно за вас. Ако имате подравнен гръбначен мозък, можете да получите оптимална височина. Всичко е важно, когато става въпрос за височина като седене направо на стол, ходене, поддържайки раменете си прави и брадичката си висока. Не се гаврете по време на ходене. Правният гръбнак и силен гръб са много важни за увеличаване на височината. Всичко, което трябва да направите, е да държите шията и главата си в здраво състояние с гръбначния си мозък. Трябва да се избягва набъбването по време на ходене или стоене. Идеалната поза кара човек да изглежда висок и умен.

Виж повече: Как мога да увелича височината си

4. Потребление на вода:

Водата е важна, за да бъде включена в ежедневието ви, тъй като повишава метаболизма на тялото, което спомага за увеличаване на височината. Водата помага за правилното храносмилане чрез изчистване на токсините от тялото. Само с адекватна храна и подходящ режим на фитнес няма да ви помогне да растат по-висок, освен ако не насаждате навик за пиене на достатъчно вода, изисквана от тялото.

5. Йога:

Йога е един от най-ефективните начини да увеличите естествено височината си. Хормони, предизвикващи растеж, се освобождават, докато извършвате йога. Някои йога пози, като триъгълна поза, поза на кобра, поза на дърво и т.н. укрепват мускула и допринасят за цялостната фитнес на тялото.

6. Спорт и упражнения:

Правете упражнения по скачане често като прескачане, игра на баскетбол и др. Направете си навик да тренирате редовно. Присъединете се към фитнес зала; има много мускулни машини и упражнения, за да растат по-високи. Включете навик за редовно упражняване. Когато се потим, мускулите растат чрез почистване на тялото ни.

7. Развивайте доверие:

Доверието е важен фактор за оформянето на личността на човека. Ако човек е достатъчно висок, но няма доверие, няма смисъл. Така че обръщайте внимание на изграждането на доверие още от детството. Бъдете ентусиазирани, участвайте във всички училищни дейности или прекарвайте времето си в интереса си. Това ще повиши чувството ви за благополучие. Накратко, това ще повлияе на нивото на доверие, а височината ви няма да изглежда като пречка по пътя ви към успеха.

Виж повече: Как да увеличите височината след 1 седмица

8. Кажете „не“ на инхибиторите на растежа:

Инхибиторите на растежа без съмнение увеличават бързо височината, но заедно с това имат много странични ефекти. Този, който го консумира, е мързелив и неактивен по природа. Не само това стероиди спира да удължава костите при малки деца и тийнейджъри, намалява броя на сперматозоидите, намалява размера на гърдите при жените, повишава кръвното налягане и сърдечните заболявания могат да се появят.

9. Fake го с дресинг aptly:

Късо на височина, не е нужно да се притеснявате. Ние имаме постоянно решение за вас. Изберете ефективно кърпите си; това ви помага да изглеждате по-високи. Отидете за тъмни цветове като черно, кралско синьо или горски зелен, ще изглеждате по-тънки в него. Вертикалните ивици ви карат да изглеждате високи и тънки. Не забравяйте, ако нямате височина, която да ви е измама през дрехите си. Така че инвестирайте правилно в дрехите и ги избирайте разумно и там отивате!

Ако се притеснявате, че нямате височина, тези съвети са идеални за вас. Приемете ги и го следвайте стриктно в продължение на 2-3 месеца и ще видите огромна промяна във височината ви.

Гледай видеото: The Choice is Ours 2016 Official Full Version (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send