Красота и мода

Как да използваме йод за растежа на косата?

Pin
Send
Share
Send


Помага ли йодът на растежа на косата? Обмисляли ли сте да приемате йод за растежа на косата? В днешно време повечето хора страдат от загуба на коса и затова те правят всичко за растежа на косата. Косата играе важна роля в цялостната ни личност. Следователно, днес в тази статия ние обсъждаме някои бързи и интересни истини за естествения елемент, който благоприятства растежа на косата. Този пост е точно за йод за растежа на косата.

Всички ние желаем здрава, лъскава и привлекателна коса. Един добър начин е да балансирате диетата си с храни, богати на йод, тъй като те поддържат косата си здрава. Разбира се! Йодът е важен елемент за развитието на косата, особено в днешната замърсена атмосфера. Недостигът му е една от основните причини за загуба на коса, която хората не приемат изключително.

Виж повече: Bhringraj масло за растеж на косата

Фактори, влияещи върху растежа на косата:

Има много фактори, които влияят върху растежа на косата, а някои от тях са както следва;

 • Стареене,
 • Наследственост,
 • Недостиг на хранителни вещества,
 • Медицинско състояние,
 • Многобройни болести,
 • Гъбични инфекции и
 • Ендокринни нарушения

Как да приемаме йод за растежа на косата?

За да увеличите растежа на косата си и да избегнете загубата на коса, се препоръчва да приемате йодна добавка в продължение на 3 до 4 дни. След това спрете приема му за следващите 4 дни и по-късно, започнете отново. Това правило се препоръчва, тъй като то подпомага проследяването на естествения цикъл на организма и подобрява ефектите на йода. Един възрастен изисква 100 мкг до 200 мкг диетичен йоден редовен.

Източници на йод:

Йодът съществува в големи количества в морските растения и животни, съдържащи миди, кафяви водорасли от кафяви водорасли и дълбоководни бяла риба, които могат да поглъщат йод от морската вода. Чесънът, швейцарската коприва, лятната тиква, лима боб, сусам, ряпа, зеленчуци, соя и спанак са изобилни с йод.

Виж повече: Как да използваме кайенски пипер за растежа на косата

Роля на йод за растежа на косата:

Нека поговорим за йодните ползи за косата. Счита се, че йодът е основен елемент за растежа и силата на косата. Йодът има способността да възстановява косата. Всъщност йодът унищожава гъбата, която изяжда края на космените фоликули. Йодът също така покрива някои силни антипаразитни, антибактериални и антивирусни свойства, които поддържат здравето на скалпа. Йодът е жизненоважен за доброто здраве, включително правилното функциониране на щитовидната жлеза. Нарушенията на щитовидната жлеза, причинени от дефицит на йод, са често срещан източник на косопад сред жените.

Хипотиреоидизъм, дължащ се на недостиг на йод, може да доведе до суха, груба коса и много други последици за здравето. Йодът, когато се свързва с желязо, магнезий и цинк, се превръща в най-добрия „минерал за растежа на косата“, който поддържа и здрави, и лъскави коси. Щитовидната жлеза зависи от йода, за да създаде хормоните, които са от съществено значение за развитието на прилепнали коса, кости и зъби. Когато сме бедни на това хранително вещество, пригодността на косата ни може да навреди, което води до замъгленост на косата или цялостна загуба на коса.

Виж повече: Спанак сок за растежа на косата

Предимства на йод за растежа на косата:

Сега ви казваме някои важни ползи от йода за растежа на косата. Те са както следва:

 • Ако в момента чувствате загуба на коса, може да е добра идея да ги допълвате, тъй като загубата на коса може да бъде един от най-общите признаци на недостиг на йод.
 • Йодът също така вдъхновява щитовидната жлеза, която подпомага засилването на растежа на косата и запазва силата си.
 • Йодът потиска сухата коса, проблема с посивяването на косата и загубата на коса.
 • Що се отнася до антисептичните и антипаразитни свойства, той също помага за борба с инфекцията на скалпа, който освобождава фоликулите и корените. Това обичайно създава начин косата да се покачва с бързи темпове.
 • Йодът изгражда косата ви дебела и ги поддържа от корените.
 • Така, йодът играе ефективна роля в растежа на косата. Надявам се, че тази статия ви харесва и тя е полезна, както и информативна!

Чудесна идея е да увеличите приема на йод, но не е толкова лесно, колкото звучи. Трябва да вземете много предпазни мерки. Трябва да определите количеството йод, което трябва да вземете. Така че, консултирайте се с друг лекар, излишъкът на йод може да предизвика проблеми като разширени възли и кошери. Избягвайте диети с ниско съдържание на въглехидрати, тъй като няма да имате всички необходими хранителни вещества. Изберете органични плодове и зеленчуци. Най-добре е да запасите хладилника си с богати на йод храни, които могат да се консумират по всяко време. Така, йодът играе ефективна роля в растежа на косата. Надявам се, че тази статия ви харесва и тя е полезна, както и информативна!

Източник на изображението: Shutterstock

Гледай видеото: Реших да опитам и не сбърках: смесих тези 2 съставки, а на сутринта нямаше и следа от косъмчетата (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send