Красота и мода

Топ 9 Меден месец места в Джаркханд със снимки

Pin
Send
Share
Send


Индия е едно от най-добрите места за меден месец. Богат на култура и наследство има няколко красиви и исторически паметници за посещение. Освен това има няколко спокойни и спокойни дестинации, в които да се отпуснете. Джаркханд, известен като „Земята на горите“, е една от държавите в Индия, в която се съдържат всички чудеса, като се концентрира върху последните. Тук са първите 9 места за посещение в Джаркханд за меден месец.

Най-добрите места за меден месец за посещение в Джаркханд със снимки:

1. Ranchi:

Известен като "Град на водопадите", Ранчи е един от най-богатите на минерали градове в цяла Индия. Той има няколко туристически дестинации като Hundru Falls, Panch Gagh Falls за любителите на природата, Rock Garden, Deer Park и Birsa Zoological Park за любителите на дивата природа и важни религиозни места като храма Jagannath, Nakshatra Van, Temple Sun и Pahari Mandir. Спокойна среда и приятно време, което го прави един от най-добрите места за меден месец в Джаркханд.

2. Jamshedpur:

Наричан по името на Джамшеджи Тата, в този град се помещава собствена стоманена и желязна мелница. С бавен и безгрижен градски живот, той е един от най-добрите места за меден месец в Джаркханд. Той има няколко интересни места за посещение като Юбилейния парк, Юбилейното езеро и езерото Hudco за романтични разходки и пикници. Jayanti Sarovar, зоологическия парк Tata Steel и Tribal Culture Centre са още няколко интересни места тук.

3. Hazaribagh:

Този град е рай за любителите на дивата природа и природата. Тук се провеждат няколко живописни градини и паркове за диви животни, включващи безброй видове флора и фауна. Hazaribagh Wildlife Sanctuary, Hazaribagh Национален парк и Канари Хил са някои от тях. Това е отлична дестинация за меден месец в Джаркханд.

Виж повече: Най-добрите места за меден месец в Нагаланд

4. Deoghar:

Свето място с няколко малки, както и големи храмове, разположени на нейната територия, Деогхар е интересно място за меден месец. Баба Байдянат е най-известният от всички храмове тук. От прочутите природни забележителности тук, Basukinath, Трикута Хилс, Jalsar Детски парк и Нандан Pariah са най-известните.

5. Giridih:

Наскоро Гиридих е обявен за отделен град. Това е популярно място сред джаинските поклонници, тъй като има най-голям брой джайнски храмове навсякъде в Индия. Освен Jain сгради, храмове и други религиозни места този град има и други интересни места за меден месец за посещение като Parasnath Хилс, Usri Fall, Khandoli парк и язовир и Madhuban Jharkhandi Dham.

6. Sahibganj:

Малък, спокоен град, това е прекрасно място за меден месец в Джаркханд. Той е идеален за тихо романтично уединение с приятно време, красива природа и полезни обитатели. Религиозните места тук включват храма Биндабасини, храма Шукравасини, храма Раксистан, храма Шивгади и църквата на Мария. Други исторически паметници са Teliagarhi Fort, Rajmahal и Mangalhat. Moti waterfall и Bhagwa Kuan също са интересни места, които можете да посетите.

Виж повече: Места за меден месец в Пенджаб

7. Dhanbad:

Друг град, богат на минерали, Дханбад е известен в Индия от всички въглища, намерени тук. Докато много хора може да не го намират за идеално място за туристи, то всъщност има какво да предложи. Язовирите и градините и езерата се намират в изненадващо голям брой тук.

8. Netarhat:

Това е една от най-съвършените дестинации за меден месец в Джаркханд. Той разполага с перфектно време, спокойна обстановка и няколко места, където можете да се насладите като Нетархат Хилс, Садни Фолс, Koel View Point, Горните водопади Ghaghri, Magnolia Sunset Point и др.

9. Palamu:

Този малък град е една от най-добрите дестинации за меден месец в Джаркханд. Разполага с отлични пътеки за разходки и няколко места с богата гама от диви животни като резерват за диви животни Palamu и национален парк Betla. Други красиви места за романтична разходка са историческият Форт Паламу, красивите водопади Горен Ghaghri, река Koel и долните водопади Ghaghri.

Виж повече: Дестинации за меден месец в Ориса

Така Джаркханд е спокойно място, идеално за романтично бягство. Той разполага с няколко интересни туристически атракции, които позволяват на младоженците да се наслаждават на всяка друга компания в мир.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Pin
Send
Share
Send