Красота и мода

17-та седмица от бременността - симптоми и развитие на плода

Pin
Send
Share
Send


17-та седмица от бременността, известна още като третия триместър, е нов етап от бременността, с който жената трябва да се справи. Третият триместър е изпълнен с много нови симптоми и развития, които иначе биха били непознати за вас. На този етап тялото ви е напълно прието да сте бременна и сутрешното гадене е утихнало, което ви позволява да започнете да бъдете малко по-активни. Може би йога заедно с някои други майки е вероятно най-добрият начин да започнете сутрин.

Какво да очаквате & Помислете за тази 17-та седмица на бременността?

Сега ще забележите, че тялото ви най-накрая се успокои, което ви позволява да живеете по-здравословен начин на живот, който иначе беше много труден поради умора и болест. Седемнадесетата седмица от бременността е подходящо време да започнете да планирате живота на бебето си или да започнете да купувате дрехите на бебето си, ако още не сте ги закупили, защото това е така, защото сега с помощта на напълно развитите гениталии на вашето бебе може да определите действително. пола на вашето бебе, което за първи път позволява някакво бъдещо планиране, което не включва каприз.

Виж повече: 14 седмици Бременни симптоми

Симптомите на 17 седмици Бременност и как да се преодолее: t

Има много симптоми, за които ще разберете, че сте влезли в третия си триместър, но тази седмица има почти същите симптоми от 16-тата седмица, без голяма разлика, някои от тези симптоми са:

Увеличаване на талията:

Тъй като бебето ще расте през тази седмица, талията ви ще се разшири допълнително. Малкият бум, който сте имали по-рано, ще се разшири допълнително, което ще стане значително, като ви позволява да знаете колко бързо расте бебето ви. Талията ще расте за да даде подкрепа на бебето да расте. Като цяло, бебето се чувства неловко поради растежа на костите и така бебето ще започне да рита, когато кракът на бебето започне да се разтяга по-дълго.

В този момент ръката на бебето ще нарасне в размер, който ще бъде пропорционален на размера на тялото му. По време на тези времена, вашата рокля може да не ви подхожда повече и затова трябва да инвестирате за новия родов период за майчинство, който ще бъде добра идея. Инвестирането в това ще ви помогне да посрещнете всичките си основни нужди през следващите няколко месеца. Но трябва да следвате здравословна диета, която ще ви предпази от увеличаване на теглото.

Виж повече: 15 седмици бременна

Растеж в размера на гърдите:

Ще има по-нататъшен ръст в размера на гърдите ви поради факта, че бебето ви расте. Колкото по-голям и здравословен е заливът, толкова повече храна се нуждае, затова гърдите ви ще продължат да растат, докато бебето ви е в утробата ви. Увеличаването на размера на гърдите може да доведе до напукване около зърната, което може да нарани, но простото овлажняване ще се погрижи за този проблем.

За да запазите всичко, което работи добре за вас и за да преодолеете стриите, създадени по време на раждането на бебето, трябва да носите удобен сутиен, който да пасва на размера на гърдите ви, като ви позволява да дишате добре. За по-добри резултати, трябва да отидете на масаж с маслиново масло или витамин Е. По подразбиране, вената на гърдите ви ще покаже, че е добре, тъй като бременността е очевидна, което ще ви позволи да почувствате от стреса. Симптомите, създадени по време на раждането, ще изчезнат естествено и единственият начин за преодоляване на болката ще бъде постигнат чрез прилагане на ледени пакети и охлаждащи торбички. Болестта ще бъде излекувана чрез пиене на повече вода. Най-добрата идея е да носите хлабав сутиен, който ви помага да отпуснете тъканите на гърдите, като им дадете повече място за дишане.

Безсъние:

На този етап лесно ще се изморите, но ще намерите затруднения, които заспиват. По това време нощните времена изглеждат странни, когато гледате тавана и се тревожите за бъдещите житейски проблеми. В допълнение към това, вие ще почувствате болката и дискомфорта, където можете да се борите за получаване на правилното положение за сън. Единственият най-добър начин да преодолеете всички тези проблеми е да се грижите за вашето здраве и да получавате идеи от други, които вече са изпитали това.

Умора:

Когато получите време, не се опитвайте да се отпуснете и да се опитате да намалите работата. Правенето на повече работи и грижата за другите вече няма да бъде вашата работа и следователно, лягане ще бъде само най-добрият вариант, който ви държи здрави за следващите няколко месеца. Ако работите, вземете отпуска по майчинство за около шест месеца, което е от съществено значение.

Разтегателни знаци:

През 17-та седмица на бременността, стените на матката ще започнат да се простират отвъд способностите си и следователно бебето ви ще нарасне над границата на толерантност, тъй като трябва да се приспособи с него, като расте с всеки изминал ден. Ако тялото ви не е съвместимо с тази корекция, ще се предполага, че ще се износвате и ще се разкъсвате, което ще допринесе за разтягане в долната част на корема. Един ефективен начин за преодоляване на всички тези белези ще бъде възможен с помощта на кремове и масла, които хидратират кожата ви, въпреки че кожата ви може да бъде извадена от вътрешните слоеве. Използването на масла ще ви помогне много, а също така можете да приложите алое вера или витамин Е, за да получите същите ползи.

Феталното развитие на бебето през 17 седмици бременност:

Размер на бебето:

Размерът на вашия плод се е увеличил още тази седмица; тази седмица бебето ви е нараснало с цели половин инч, оставяйки размера на бебето с точни 5 инча, което е идеално за тяхното развитие. На този етап растежът на бебето донякъде спира, като отстъпва място за по-нататъшното развитие на вътрешните органи на бебето. Поради растежа на залива тази седмица размерът на стомаха също ще се увеличи значително.

Има няколко допълнителни развития, които бебето преминава през тази седмица, но е подобно на 16-та седмица. Като цяло няма много последици тази седмица, бебето просто расте и вътрешните органи се развиват по-нататък. Някои от тези разработки са

Бели дробове:

На този етап бебето може да диша самостоятелно и да вдишва и издишва околоплодната течност, която се намира около тях. През 16-та седмица от бременността белите дробове ще завършат с цялостно развитие, което е най-важната част от тялото, която се свързва със сърцето и мозъка. Без значение какви са другите органи, белите дробове са най-важните органи, които се развиват по време на 16-та седмица от бременността. В края на тази седмица белите дробове са се разширили повече от преди и бебето ви най-накрая е разбрало целия процес на вдишване и издишване.

Виж повече: 16 седмици Бременност

Дебел:

През тази седмица, кожата на бебето ви започва да развива мазнини под нея, което със сигурност ще бъде като навик за изолация, което кара бебето да се чувства комфортно и по-топло. Разработените мазнини на този етап ще действат като източник на храна и сила, докато растат по-дълго. Мазнините са също така защита за костите на бебето, които все още са малко по-меки в този момент. Мазнината запазва бебето безопасно и здравословно. Въпреки това твърде много мазнини също са вредни за сърцето на вашето бебе, което е все още крехко. Така че бъдете внимателни с това, което вие, защото каквото и да консумирате, влияе много на вашето бебе.

Визуални сензори:

Визуалните сензори на бебето също се подобряват тази седмица, правейки бебето изключително чувствително към светлина. Подобно на 16-та седмица, все още можете да видите бебето, което покрива очите си, ако бъде въведено в ярка светлина чрез ултразвук. Тъй като визуалните сензори ще останат в процес на разработка, бебето се чувства неудобно от светлината. Това се смята за важен етап, тъй като бебешките очи ще започнат да се развиват за визията. Визуалните сензори ще продължат да се развиват толкова дълго, колкото е осмият месец от бременността, когато бебето е напълно развито и готово да дойде на света след месец.

нос:

Развитието на носа може да бъде единственото уникално развитие, което бебето преминава през тази седмица. Носът е жизненоважен орган на тялото ви и помага на бебето да започне да установява различните миризми около тях. Синусите в носа се отварят така, че заливът сега може да вдишва и издишва от носа и също така да диша различни миризми, които по-рано не бяха възможни за малката ви. Дори най-малките събития във вашата утроба са важни стъпки за вашето дете да се изправи пред света, когато се роди.

движение:

Обикновено можете да почувствате движенията на бебето по време на този етап, тъй като това е етап, в който бебето започва да се движи по време на 16 до 20 седмица от бременността. Ще имате късмет да почувствате движението на вашето бебе и това ще бъде причинено, когато те се опитват да натиснат пространството, което ги загражда.

17 седмици бременни дейности:

Тази седмица повечето от дейностите ще бъдат ограничени, тъй като коремната ви вълна ще ви накара да се почувствате силно, без да се изморите. Може да има друга ситуация, в която трябва да прекарате половината от деня в урината на пералнята през цялото време. Може да се чувствате по-гладни, да чакате храна и да похарчите по-голямата част от времето си в кухнята за храна. Препоръките и тестовете се препоръчват по време на този етап. Опитайте се да се ангажирате с упражнения, които гарантират добър сън и здравословна диета.

Диета и упражнения за 17 седмици бременни:

Диета:

1. Плодове и зеленчуци:

Взимането на плодове ще ви направи здрави, тъй като имате основните хранителни вещества, които ви отнемат дълъг път в дните на майчинството. Пийте достатъчно вода, която ви държи хидратирана и поддържате движението на червата под нивото на проверка. Трябва да вземете зеленчуци и плодове като банани, портокали, ябълки, боб и някои други зелени зеленчуци.

2. Сурови храни:

Приемането на суровите храни ще ви помогне да запазите хранителните вещества, които се губят по време на кипене. Като витамини ще ви помогне да ограничите всичките си дърворезби храна, като направите себе си да се отдадат на вземане на здрави плодове и храни.

3. Вода:

На този етап не трябва да пренебрегвате хидратацията, тъй като имате друг живот вътре в себе си, независимо дали става въпрос за близнаци или тризнаци. Водата е важният флуид, който ви помага да запазите вредите далеч, като останете здрави, като по този начин предотвратявате излишното тегло.

4. Калций:

Калцият е важен продукт за развитието на вашето дете. Богат източник на всички здравословни развития на зъбите и костите, калций е наистина мега храна, предписана от лекарите от зората на времето. Всички млечни продукти като кисело мляко, сирене и сметана са богати на калций и безопасни за консумация два пъти седмично, но не повече.

5. Пиле:

Постно месо е много добро за вас, за да ядете по време на бременността, тъй като не само ще ви осигури протеин, но и ще ви помогне да повишите скоростта на метаболизма и енергията. Трябва стриктно да избягвате морските храни и свинско месо, тъй като те засягат здравето на бебето. Но яденето на пиле ще бъде наистина здраво.

Упражнения:

През това време най-доброто упражнение, което трябва да се направи, е да се фокусирате върху корема и таза в по-добра поза. Някои от упражненията са изброени по-долу.

1. Разширяване на корема:

Сгънете краката си и подкрепете гърба си срещу стената. Поставете ръцете си на гънките на коляното и започнете да вдишвате през носа, като приближите корема до тялото. Задръжте непрекъснато и издишайте след 5 секунди. Повторете това пет пъти. Повторете за 5 кръга.

2. Спящо разтягане:

Легнете на задната страна, като поставите ръцете към тавана на противоположната страна, към която лежите. Повторете тази процедура за пет пъти само чрез промяна на местоположенията.

3. Плуване:

За 17-та седмица от бременността бързото нарастване на теглото може да доведе до образуването на стрии, както се казва. Лесно можете да противодействате на това като избирате режим на плуване като режим на загуба на тегло и поддържате равномерно наддаване на тегло.

4. Ходене:

За всички месеци на бременност, ходенето ще се окаже най-надеждното упражнение за избор. Не само по време на гъвкавото време, но също така можете да направите тялото си активно през цялото време.

5. Корекция на стомаха:

Дишайте с носа и го задръжте за секунди. Опитайте се да регулирате центъра на тежестта, което ви прави по-лесен за работа през следващите няколко месеца, като увеличавате ударите.

17 седмици бременна е по време на секс:

Макар че интимността може и да не е точно това, което се намира на плочата ви, сега всичко, което става лудо, е, че разговорът с партньора ви може да направи чудеса за вас. Освен това, за да отклони ума си от всичкия стрес, който те събаря, нищо не работи по-добре, нали? Разбира се, вие се тревожите за детето си, но няма нужда, тъй като чантата го държи добре защитена през цялото време.

Tips за преодоляване на стреса по време на бременност:

 • Финансовите въпроси се нуждаят от вашето внимание веднага, а 17-та седмица означава петия месец, а сега ще е подходящият момент да започнем.
 • Трябва да се отпуснете толкова, колкото можете като тази точка, тъй като развиващото се бебе ще запази хормоните ви да се променят. Стресът не трябва да влияе на вашите сънни модели.
 • Можете да получите цялата подкрепа, която искате от пренатални класове, така че не забравяйте да проверите тези, които се намират в района.
 • Йога е добър начин да се освободиш от всичко, което те тревожи и да укрепиш ума си. Опитайте се да намалите стреса.
 • Ако планирате домашно раждане, сега би било подходящо време да започнете. Говорете с някой, който може да ви уреди акушерка.

Медицински лечения и прегледи за 17 седмици бременни:

По време на този етап ще бъде предложен кръвен тест, за да се гарантира дали вашето бебе страда от някакво заболяване или не. Чрез теста за скрининг на четворните маркери ще бъдат идентифицирани възможностите за синдрома на Даун и ще бъде направено амниоцентеза, за да тествате околоплодната си течност. Триместър 2 е фазата, в която се осъществява пълна трансформация в тялото ви. Ето няколко лекарства, които трябва да пазите до себе си и те са:

 1. Ацетаминофен за болки и болки
 2. Антихистамини и йоратадин за алергични проблеми, но се опитват да избягват псевдоефедрин и деконгестанти като фенилефрин
 3. Приемайте Декстрометорфан и Гуайфенезин за кашлицата
 4. Прием на метамуцил и колаце за проблеми, свързани със запек
 5. Опитайте се да избягвате лаксативи и минерално масло.
 6. Използвайте антациди и фамотидин за проблеми с изгарянето на сърцето.

Съвети и предпазни мерки:

 • Ще имате забавни чувства. Това е така, защото детето ви започва да се развива бързо. Това е нормално, но ако се случи нещо необичайно, информирайте Вашия лекар.
 • Слънцезащитният крем е ваш приятел, сега повече от всякога. Малкият ви се нуждае от това скъпо.
 • Трябва да се опитате да завършите вечерята си преди два часа да си легнете.
 • Трябва да направите баланса на центъра на тежестта, тъй като приплъзването ще ви накара да паднат, което нарани бебето.
 • Препоръчва се спане от поне 10 часа.

Времето ви по средата е готово и трябва да понесете с малките караници и прегледи, които идват по пътя. В края на краищата, вашето бебе ще ви благодари за цялото ви търпение с красивата си усмивка.

Гледай видеото: Бременността от седмица 1 до 9 (Юли 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send