Красота и мода

6 Най-добри светилища и паркове в Бихар

Pin
Send
Share
Send


Бихар е синоним на много неща, най-важните от които са парковете. Потънал в историческо значение, дванадесетата най-голяма държава в Индия играе горд домакин на изненадващите 21 резервати за диви животни. В тази държава има и 2 национални парка.

Така Бихар е пълен с буйна зеленина, която е затруднено във всички тропически климат. Защитените места за диви животни в Бихар са перфектно място за развъждане на много уникални видове флора и фауна. Те също така осигуряват много добри медицински съоръжения, които гарантират, че животните, които се съхраняват, също са добре наблюдавани и медицински подпомагани.

Светилищата са жилища за животните като:

• Тигри,
• Лениви мечки,
• Диви кучета,
• Sambhars,
• Нилгай,
• Вълци,
• Леопарди,
• хиени,
• Пави,
• Питони,
• Еднороги носорози,
• Индийски бизон и много други.

Съдържание:

  Ето някои от най-известните светилища и паркове в Бихар:

  Резерват Паламу Тигър:

  Резерватът Паламау е наслада на всеки ботаник. С богата растителност е място, където се среща множество редки видове в растенията. Дървета като Сал, Пала, Махуа и Бамбук придружават по-малките могили Мурху, Гългул, Хълк и Нетархат. Изисканият водопад Mirchaiya, разположен заедно с Garu, водопадите Suga Bandh със сигурност ще ви хипнотизират с тяхната ефирна красота. Красотата на това място отдавна е омагьосала много писатели, които пеят възхвала на спиращата дъха магия, създадена от ивиците слънчеви лъчи, които проникват през гъстите гори.

  Виж повече: Национални паркове в Асам

  Национален парк Валмики:

  Домът на Махариши Вълмики, мъдрецът и композиторът на епичната Рамаяна, е възстановен в този национален парк. Това е урок по покаяние за това как един разбойник се е превърнал в мъдрец и е записал истории за Господ. Всеки, който идва да посети това място, се радва на спокойствие и спокойствие, което ги отвежда на километри от стреса на градския живот.

  Светилище за дива природа Rajgir:

  Построен върху живописен парцел с площ от около 34 квадратни километра, резерватът за дива природа Rajgir е надарен с благоприятното присъствие на хамаци, които имат своите корени в прочутата епоха на будистите и джайните по периферията му. Това място е подобно на повечето будистки светилища и притежава запазена марка, която трябва да бъде преживяна лично.

  Виж повече: Увеселителни паркове в Lucknow

  Светилище за диви животни Hazaribagh:

  Разположен в хълмистите терени на Бихар и покриващ 184 кв. Км с гъсти тропически гори и тревни ливади, най-известният Hazaribagh Wild Life Sanctuary. Начало на богато био разнообразна фауна, тя е много търсена туристическа дестинация в Бихар. Най-доброто време е началото на пролетта, когато гората оживява с пръскане на цветовете на дъгата. С многобройните наблюдателни кули, разположени в парка, туристите и ентусиастите от дивия живот могат да разгледат по-отблизо животните.

  Светилището на езерото Удхва:

  Изграден от две възхитителни езера Pataura и Berhale и покриващ близо до 565 километра е това красиво птиче светилище. Всяко от езерата обхваща обширна територия, т.е. Патаура (155 хектара) и съответно Берхале (410 хектара). Разположена на километър от свещената река Ганга придава приятно духовно докосване. Най-добре е да посетите през зимата, когато мигриращите птици се събират в светилището. Това наистина е фантазия на любителя на птиците.

  Длъжностните лица на Бихарската гора гарантират, че няма бракониерска дейност и всяко такова оправдаване на законите е строго наказано.

  Виж повече: Увеселителни паркове в Andhra Pradesh

  Воден парк Патна на остров Funtasia:

  Първият и единствен воден парк на Бихар е лудост сред младежите и децата. Отворен от четвъртък до вторник е затворен в сряда. Този парк е дългоочакван от жителите и е атракция на звездите в Патна. Посетете го, за да избягате от тропическата топлина, която е синоним на Бихар през лятото. Това със сигурност ще вдигне духа ви.

  Харесвате ли тези невероятни светилища и паркове в Бихар? Моля, оставете коментара си по-долу.

  Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

  Гледай видеото: Suspense: The X-Ray Camera Subway Dream Song (Ноември 2022).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send