Йога

Курмасана (Позата на костенурката) - Как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Животът на йога винаги се смята за по-добър, не само по отношение на подходящо тяло, но и приключване на здравословната част в него. Йога е в традиция от дълго време и все пак ползите от този режим просто се разкриват. Неотдавнашната мания за фитнес в света ни накара да преминем през борда, опитвайки нещо ново, за да направим себе си по-здрави.

Йога през последните години е завладяла много души, където заедно с фитнес на тялото, йога предлага нещо, което никаква друга тренировка не може да ни предложи. Йога осигурява присъствие и спокойствие на ума. В днешната статия ще говорим за едно такова движение на йога, наречено курмасана и ползите от нея.

Виж повече: Nataraja Властелинът на танца

Как да го направим?

В kurmasana, известен също като костенурка поза е достатъчно лесна йога поза основно насочени към стречинг и гъвкавост сред другите важни аспекти. Името на позата се извлича от самата му форма, където чрез бавен ритъм на дишане извършваме серия от участъци и тегления. За да започнете, разпръснете йога килима на равна повърхност и седнете с протегнати крака пред вас.

Бавно се разпространява от краката си от центъра към всяка страна, докато се навеждате все повече и повече, като се опитвате да докоснете челото си до земята. Докато се навеждате, ще усетите разтягане в долните крайници, което неволно ще се огъне сега. Сложи ръцете си през извитите си крака и ги разпънете назад. Досега челото ви трябва да докосва земята. Заключете се в тази позиция и след това се отпуснете, без да оставяте позицията. Вашите тикви трябва да се отпуснат, докато дишате дълбоко навътре и навън за няколко секунди. Крайниците, било то по-ниски или по-високи, и двете трябва да са в отпуснато състояние, вместо в свито.

Виж повече: Поза на лодка Навасана

Има и вариация за това за начинаещите, които все още не са имали опит в това начинание. Те могат да започнат, като седят на земята на колене, а пръстите се свиват, за да докоснат бедрата отдолу. Наведете се напред по целия път до земята, смучете дишането си и като накарате челото си да се докосне до земята, разпръснете ръцете си точно пред вас, може би дори да го заключите, ако е възможно. Задръжте позицията за 30 секунди и бавно работете до една минута преди да освободите позицията и си възвърнете дъха. Това се нарича ardha-kurmasana или половината костенурка поза.

Как ни помага?

1. Както споменахме по-горе, Kurmasana е поза, която се фокусира главно върху гъвкавостта на тялото, благодат, която ще ви помогне да се отървете от мускулната скованост и ригидност. Докато усуквате и разтягате тялото си, вие всъщност освобождавате напрежението от твърдите мускули, като по този начин си позволявате да бъдете по-гъвкави.

Виж повече: Поза на плода

2. Протягането и издърпването, което изпитвате по време на упражнението, се фокусира главно върху горната част на тялото, когато хвърляте ръцете си на гърба и ги разпръсквате. това е по същество начина, по който работят гръдните ви мускули, които в дългосрочен план ще ви благословят с по-широко рамо и по-силни гръдни мускули. Това е приложимо дори за жените, където силен гръден кош е универсално желание.

3. Докато краката ви са подпряни и сте наведени надолу, коремът ви се подлага на работа и отново имаме решение за по-добър работен корем, което я прави по-силна и по-здрава.

4. Това е добър начин да освободите тялото си от латентните токсини, които живеете в вас. Ето защо тази йога е била препоръка за всички хора, които нощуват в леглото си. Освобождавайки тялото си от спомагателно напрежение, постигаме спокойствието на ума.

Източник на изображения: 1, 2.

Pin
Send
Share
Send