Красота и мода

Какво е Zumba Dance Workouts и неговите ползи

Pin
Send
Share
Send


Фитнесът е много важна част от живота ни. От всички тенденции, която е станала популярна, е Zumba. Това е страхотна тренировка по танци, която е пълна с ползи за здравето.

Отпуснете се:

Zumba е за много забавление. Това е тренировка за танци, така че няма нужда да бъдете твърда или сериозна. Трябва да се отпуснете и да се насладите на цялата процедура. По този начин ще изгорите повече калории и ще отслабнете по-бързо, отколкото си мислехте. Не мислете прекалено много, докато правите Зумба. Колкото повече се забавлявате, толкова по-добре е за вас.

Виж повече: Упражнение за танци у дома

Премести ръцете си:

Следващият важен съвет за Zumba е, че трябва да работите с тези ръце колкото е възможно повече. Вие ще ангажирате мускулите си по този начин да ги тонизирате и да изгорите много калории. Изобщо не е трудно да се направи. Просто разширете, удължете и вдигнете ръцете си колкото е възможно повече.

Преместване нагоре и надолу:

Третото важно нещо, което трябва да запомните, докато правите Zumba е, че трябва да се движите нагоре и надолу. Това ще доведе до запалване на зъбите, талията и бедрата. Наведете коленете си и слезте колкото може повече. Тази промяна на нивото ще изгори много калории и ще ви помогне да постигнете по-бързо целите си.

Работете с Butt:

Трябва да работите с Tush, за да направите Вашата Zumba тренировка ефективна. Просто разклатете колкото можете. Това ще упражнява вашия задник и го тонизира. Винаги акцентирайте на движенията, с които сте най-удобни, и се уверете, че се чувствате уверени.

Разклащайте движенията:

Следващото нещо, което трябва да направите, е да разтърсите движенията си. Може би сте усвоили вашите класове по танци, но винаги можете да направите най-доброто, което можете, като разтърсите всеки ход. Акцентирайте, подчертайте и направете го очарователно. Всеки ход, който правиш, прави като танцуваща дива.

Дай на сто процента:

Даването само на 70% на вашата тренировка никога няма да бъде достатъчно. За да направите Zumba по правилния начин, трябва да дадете всичко. Когато правите това, ще забележите, че се чувствате много по-ентусиазирани и енергични. Вие не само ще се потите много, но и ще изгорите много калории.

Направете затопляне:

Преди да влезете в класовете на Zumba, не забравяйте да направите загряване. Това не трябва да бъде повече от две минути. Загряването ще предотврати всякакви наранявания по време на тренировката.

Виж повече: Упражнения за отслабване

Яжте малки ястия:

За да направите вашата Zumba тренировка много по-ефективна, трябва да ядете шест малки хранения през деня. Това означава, че трябва да ядете в малки количества на всеки два часа. Включете много плодове, зеленчуци и задушено пиле или риба в диетата си.

Пий много вода:

Трябва да пиете много вода през целия ден. Това не само ще ви помогне да останете свежи, но и хидратирани. Zumba изисква много упорита работа и усилия и за да продължи да работи, ще трябва да консумирате три литра вода всеки ден.

Имате здравословни закуски:

Друго нещо, което трябва да имате предвид е, че трябва да консумирате много здравословни закуски. Под това имаме предвид плодове, варени зеленчуци, грейпфрути, бадеми или бисквити с бисквити. Като нездравословни или прекалено много мазни храни ще ви накара да се почувствате апатични и неспособни.

Избягвайте нездравословни навици:

За да получите най-доброто от вашата тренировка Zumba, трябва да се отървете от навици като пушене, алкохол или наркотици.

Избягвайте обработените храни:

Друго нещо, което трябва да направите, е да избегнете преработени храни. Това намалява метаболизма.

Салати:

Колкото по-здравословно ще ядете, толкова по-добре за вашата тренировка. Яжте салати и супи през целия ден.

Избягвайте транс мазнините:

Избягвайте нездравословни масла, масло и други транс-мазнини, за да направите най-доброто в Zumba.

Здрава кожа:

Zumba е толкова голяма тренировка, че ви помага да получите здрава и красива кожа. Той консумира много енергия и време и генерира много пот. Питейната вода изхвърля всички токсини от тялото ви и също така изчиства акне и бръчки.

Увеличава имунитета:

Zumba помага за подобряване на цялостното здраве на тялото и повишава имунитета. Не само е забавно да се прави, но и насърчава кръвообращението, което е добро за тялото.

Опаковайте храната си:

Вместо да ядете навън, трябва да опаковате храната си. Това ви предпазва от преглъщане.

гъвкавост:

Zumba ви дава гъвкавост. Това прави тялото да се разтяга много, като по този начин улеснява изпълнението на трудни упражнения.

Ендорфините:

Ендорфините са хормони, които ви карат да се чувствате щастливи. Zumba е едно упражнение, което увеличава енергията ви, освобождава щастливите хормони и прави вашата тренировка забавна.

Намалява стреса:

Zumba е страхотна форма на упражнение, която ви помага да намалите стреса и тренировката по-добре. Той подобрява съня ви по-добре и проправя пътя за по-дълъг и по-щастлив живот.

Отслабване:

Най-добрата полза от Zumba е, че ви помага да губите много тегло и да изгаряте мазнини.

Увеличава метаболизма:

Друго голямо нещо за Zumba е, че увеличава метаболизма. Ще изгорите около 600 до 1000 калории на час.

Изваяно тяло:

Zumba помага при създаването на едно много подходящо и изваяно тяло. Ще се оправите само след няколко месеца.

Виж повече: Упражнение за плуване За Отслабване

Бърз бегач:

Zumba ви прави бърз бегач. Той изгражда издръжливост и бързина и не се фокусира върху каквото и да е намаляване на мястото.

По-бързи рефлекси:

Zumba помага и при разработването на бързо рефлекси за осветление.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4.

Гледай видеото: The Great Gildersleeve: Investigating the City Jail School Pranks A Visit from Oliver (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send