Красота и мода

28 седмици на бременност - симптоми и развитие на плода

Pin
Send
Share
Send


Думата бременност е много проста звукова логическа дума, но това, което се увива около думата, е сложен шал на много трудни дни с безсънни нощи. Тук всичко започва. Първото решение да донесеш нов живот на земята, имайки потомство, което ще носи името ти. Амалгамирането на спермата и яйцето образува бластоциста, която още в този момент е научен термин за ранно бебе. След като преминава през фалопиевите тръби и в яйчника, той се прикрепя към страната, наречена плацента, където през следващите девет месеца тя расте и се подхранва от остатъците на майката, като се превръща в бебе след стадия на ембриона и плода.

Първоначално тя е просто неправилна форма на месо с биещ сърдечен ритъм. Ранните дни на бременността са най-трудни за първия опит за майчинство. Следващите месеци ви облекчават в новите си обувки, докато бавно се оправяте с въпроса.

Виж повече: 24 седмици бременни симптоми

Какво да помислим за тази седмица: t

Емоциите са разпръснати навсякъде из вас. От внезапно нападение на щастие светът може да изглежда мрачен, когато знаеш, че няма да можеш повече да теглиш заедно с приятелите си за момичешка нощ. В следващия момент си помислите за отговорността, която носите в себе си. Новата плът, на която ти предстои да дадеш живот. Това е харизмата на бременността тази седмица.

Фетално развитие на бебето:

Обикновено 9-месечната бременност се сумира в 40-та седмица поради честите посещения на лекар и наблюдението на бебето. Ето защо тези 40 седмици са разделени допълнително на три триместра. Първият триместър показва образуването на бебето, а второто и третото тримесечие е отговорно за развитието на бебето с всяко следващо време. Колкото по-близо сте до последния ден, толкова по-бързо се ускорява развитието. Седмица 28 попада в третия триместър с бебето, почти развито сега.

Дарът на зрението:

В по-ранните етапи бебето не е напълно наясно с използването на очите й, но с течение на времето тя бавно отваря окото си към новия свят в стомаха на майка си. Ирисът се развива малко по-късно, но до 28-та седмица има значителна промяна в очите. Сега тя е развила чувствителност в очите си и може да мига правилно. Един от тях казва, че ако по време на ултразвука излъчваш светлина към корема на майката, можеш да видиш как бебето присвива очи или гледа далече от светлината.

Виж повече: 25 седмица Грижа за бременността

Познаването:

По време на предишните си седмици в уютната си зона за гнездене тя е развила чувството за слух или думи и изречения, музика и гласове. Сега, започвайки тази седмица, лекарят казва, че ще може да разпознае познаването на звука. Може би любимата й музика ще свърши работа, ако се отегчи в стомаха. Вашето дете сега може да чува и разпознава познати гласове и да може да преценява обкръжението въз основа на минали преживявания.

Сбъдната мечта:

През цялото това време си мечтал за това как ще изглежда твоят малък, кой ще прилича, колко малки ще бъдат ръцете му срещу твоите и много други мечти. През тази седмица ще забележите, че и вашето дете вече развива способността да мечтае. Често по време на ултразвук лекарите казват, че ако имате късмет, можете да хванете детето си сънуващо в съня, може би да правите лицеви жестове като усмивка.

Виж повече: 26 седмици бременна

Правилно дишане:

С течение на времето сърцето на бебето става все по-силно и по-силно. От слаб биене до силен ритъм, сега детето ви се съсредоточава върху въздушните торбички или белите дробове. Има различни съдове, които образуват вътрешността на белите дробове, където ние използваме окислената кръв, за да преминем през тези съдове, преди да пътуваме до необходимите пространства. Въпреки че все още не вдишва свеж кислород, кислородът от кръвта на майката сега се канализира към новосформираните съдове тази седмица. След като бъде изложен на външен въздух, кислородът ще запълни дробовете му и ще продължи по дължината си през съдовете.

Повърхностно активно вещество:

Често има вещество, което отделя двата белодробни торбички от залепване заедно. Този сърфактант се развива в бебето тази седмица.

Репродуктивна система:

Развитието на репродуктивната система започва през петата седмица с образуването на Gonodalridge. Млечните фетуси в тестисите се спускат в скротума и при женските фетуси клиторът е сравнително видим. когато Y хромозомата опложда яйцето, тогава тя е мъжка, когато нейните Х хромозоми торят яйцето, тогава тя е женска.

Бъбреци:

Развитие на бъбреците или нефрогенезата. Нефроструктурата се развива в стъпки: пронефрони, мезонефрони и метанефрони. Бъбреците помагат за поддържане на стабилна среда с клетъчна и тъканна метаболитна активност.

Симптомите на бременността 28 седмици и как да се преодолее:

Ето актуализацията на майката от тази седмица.

Маска за бременност:

С валидността на бременността в 28-та седмица, за някои може да има топло сияние на майчинството и за останалите ще има много акне, по лицето и гърба, последвани от меки кафяви петна по кожата или може би лоша суха коса. , Образуването на стрии в специални места като бедрата или гърдите или по-точно в коремната област ще бъде изтъкнато. Това обикновено се нарича маска на бременността. Най-доброто, което трябва да направите, е да го изгладите и да го носите. Но ако нещата излязат от контрол, не забравяйте да говорите с Вашия лекар за нарастващия си дискомфорт. Маската може да се успокои, като се използват маски за лице, както съветва лекарят.

Умора:

Вашето бебе сега тежи добро 2 паунда, което вероятно е причината, поради която бебето ви е набрало по-голяма тежест, отколкото преди да ви направи малко разхвърлян и да се размърда на крака. Около това време се очаква леко замайване и огромно изтощение. Внимавайте да не се изправяте или да се изкачвате по стълби, докато се чувствате замаяни. Наред с умората, силно усещане за задух засяга и вас. За да преодолеете проблема, повечето от това, от което имате нужда, е почивка. И разбира се, вода. Ограничете нивото на стрес и това ще ви отведе дълъг път в усещането за по-енергичен.

Разтегателни знаци:

През 29-та седмица тежестта около стомаха е по-голяма от нормалната.Което води до разтягане на еластичния мускул под кожата, което води до стрии. Те не са вредни, признаците на стрии се сърбят около зоната, обикновено в стомаха, областта на гърдата, където растежът на част от тялото е повече. Оригиналната кожа може да бъде възстановена след бременността, ако се поддържа подходяща диета.

Контракции на Бракстън Хикс:

Това е интермитентна маточна контракция между бременността. Този тип контракция обикновено не се усеща по време на ранните етапи. Добрата част от него е, че те са болезнени и не причиняват никакви странични ефекти. По време на третото тримесечие този период от време се свива повече, някои жени могат да го смятат за дори истински труд. Затягнете и отпуснете утроузора в областта на слабините обикновено е опит и обикновено не причиняват болка. вода за намаляване на дехидратацията, промяна в положението или активността, дихателни упражнения, които помагат за компенсиране на дискомфорта,

28thWeek Дейности:

За 28-та седмица вече сте напред в третото тримесечие. Тази седмица дейностите могат да го направят да изглежда като всичко на място. Може да се почувствате по-уморени, но това е естествено. Няколко неща, които обаче трябва да бъдат наблюдавани, са нивото на кръвната захар и процентът на хемоглобина. Сега, когато бебето ви расте, сърцето му и цялостното ви здраве също ще бъдат проверени. Нямате на какво да се безпокоите, докато всички изглеждат добре.

Диета и упражнения за 28 седмица:

Диета:

Храни с фолиева киселина:

Подобно на първите няколко седмици, последните са от решаващо значение за развитието на кръвните клетки на вашето бебе. И самото желязо добавки само по себе си няма да бъде достатъчно. Опитайте храната като яйца, банани, спанак, папая.

вода:

Водата е важен източник на овлажняване на тялото ни. А за бременните е много важно, тъй като те трябва да балансират съдържанието на вода в тялото. Може да се вземат плодове като диня, цитрусови плодове или чрез супи. Една мисъл е, че „дехидратацията може да стимулира отделянето на анти-диуретичен хормон от бъбреците, за да се запази екскрецията на водата, което от своя страна насърчава окситоцин, което води до преждевременни контракции”, казва д-р Фурман.

Гладките:

Вашият апетит за храна трябва да е умрял до сега, но ползите за здравето от шейкове не са. Всеки път, когато същите стари плодове могат да се превърнат в шейкове, бебето ви може да изненада. Никога не знаете дали може да ви накара да ви уведоми за одобрението му.

Fiber:

Храните, богати на фибри, помагат за превенция на нетолерантността към глюкоза, състояние, което води до гестационни диабетици и правилното движение на червата за майката. има висока стойност на GI, която увеличава нивото на захарта. Орехи, богати на влакна, като бадеми, орех, които могат да се хранят като закуска, отколкото царевица или оризови продукти

Салати:

Салатите правят нашия стомах пълен лесно поради високото съдържание на фибри. Салатите могат да бъдат от зелени салати, салати от плодове, салата от боб и зърно, салата от месо и морски дарове. Може да използваме пилешки грах или соеви зърна заедно със зеленчуци. Едно важно нещо, което трябва да се има предвид преди консумация на салата, е хигиената. Всички зеленчуци и плодове трябва да се измият. Някои количества мръсотия също могат да доведат до фатални за плода.

Упражнение:

Йога:

Трябва да запазите хладнокръвието си и да подобрите издръжливостта си на този етап. А йога и медитация правят чудеса за същото.

Спане:

Редовните 8 часа сън са задължителни за всеки човек.Същото се отнася и за бременни жени.Неподдържащият се сън е много важен за майката, както и за плода. Спящата поза играе важна роля. тегло на матката се поставя на гръбначния стълб, мускулите на гърба и артериите.Това ще доведе до намаляване на кръвоснабдяването на тялото и за бебето.Препоръчителна поза лежи от едната страна с колене извити и възглавници може да се използва като подкрепа.

Колоездене:

Вече или колоездене, или плуване сега. 28-та седмица е тук, и това носи допълнителен стремеж да остане във форма. Пътищата може да не са толкова сигурни, колкото преди, но плуването също може да е предпочитание.

Корекция на стомаха:
Като дни се брои по време на бременност, стомахът се увеличава в размер.

Клек:

Окончателното движение на тялото е клекнане, което спомага за отпускането на тазовите мускули, а тазовата кост също се усилва. Трябва да се спазва спокойна седяща поза и периодично прекъсване между упражнението

Секс по време на бременност през 28 седмица:

Вероятно не е най-добрата седмица, за да дадете живот на сексуалната си активност на този етап, с всичко на табелата си, но може да се извърши безопасен полов акт. Само със съвети на гинеколога. Тъй като шансовете за инфекции и възпаление са повече

Съвети за преодоляване на стреса по време на бременност:

 • Излезте за пазаруване и се опитайте да промените настроението си с позитивността. Тази седмица вие сте още една стъпка по-близо до майчинството и този съвет ще остане на мястото си през следващите няколко месеца.
 • Сега е моментът да се определят имената на вашето дете, а не стрес върху тези отговорности.
 • Времето за прекарване с любимите ви хора е много важно, с което плода също получава необходимите за развитието му вибрации.
 • Упражнявайте добре, тъй като това може да подобри настроението ви. Можете също така да се отдадете на йога и медитация, ако вашият стрес е тежък.
 • Първи записани в плетене клас, и се научат да stich прекрасни дрехи за бебето. Това чувство на удоволствие прави стрес фактор, за да слезе t

Медицински лечения и прегледи:

Месечните проверки и консулството са важни за наблюдението на растежа и развитието на плода. Периодичният кръвен тест за захарта трябва да се извърши.
Болезненост - Ацетаминофен. Не се отдайте на ибупрофен и напроксен.

 • Алергии - антихистамини и иоратидин. Избягвайте употребата на псевдофедрин и деконгестанти като фенилефрин.
 • Кашлица - Декстрометорфан.
 • Запек - метамуцил. Избягвайте минерални масла.
 • Антиацидни киселини.

Съвети и предпазни мерки:

 1. Гледайте всяка стъпка по време на ходене, за да предотвратите всякакъв вид злополука и шофиране, тъй като това може да доведе до стрес.
 2. Взаимодействията с лекарства могат да бъдат вредни за Вашата ситуация. Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар преди приема на лекарства.
 3. Избягвайте излагане на радиация
 4. Препоръчва се да не се използват ароматизирани парфюми или кремове.

Сега сте в 28-та седмица и още една седмица по-близо до бременността, която приключва и раждането на здраво бебе. Разбира се, че не може да чакате, но бебето ви се нуждае от всяка почивка и диета за развитие. Знаем, че вашата седмица ще мине за миг. Пази се!

Гледай видеото: Развитие на бебето през 28-мата гестационна седмица (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send