Красота и мода

Какви са типовете главоболие в различни места

Pin
Send
Share
Send


Представете си да ходите на работа с главоболие. Това просто прави вашия ден по-лош. Това главоболие или дискомфорт го затруднява. Може просто да искате да останете в леглото си и да не правите абсолютно нищо.

Главоболието е най-честата причина; хората ходят на лекар. Повечето жени имат главоболие от напрежение и приключват да дават на мъжете главоболие. Това е причината 127 милиона души да пропуснат работа.

Типове и местоположения на главоболие:

Главата може да боли различно от човек на човек. Тя може да бъде отпред, отзад, чело, лицето или главата. Болката може да бъде с всякаква величина. Обикновено е по-малко в началото и продължава да се увеличава с времето, ако не се лекува. Ако главоболието преобладава за по-голяма продължителност, трябва да се обърнете към лекар.

Също така трябва да се провери главоболието с други симптоми като студ, течащ нос, мускулна скованост, треска, диария, стомашни болки, гадене и повръщане. Трябва да посетите лекар, ако остане за по-продължителна продължителност, тъй като може да означава някакво сериозно заболяване.

Това се дължи главно на разпространението на нервите по мозъка. Разпръсква се по главата и лицето. Може да се дължи и на мускулни болки и кръвоносни съдове. Това прави всеки тип главоболие различен. Така всеки човек може да има различен тип главоболие поради някакви причини. Видовете главоболие са както следва.

Основно главоболие:

Главоболие, което няма причина или състояние се нарича главно главоболие. Това е често срещан тип главоболие. Този тип главоболие е много леко и е с кратка продължителност. Една проста почивка или чаша чай е достатъчна, за да я излекува.

Вторично главоболие:

Главоболие, което има причина и състояние се нарича стандартно главоболие. Това може да е разстройство или нараняване. Този тип е по-дълъг и по-болезнен. Можете да приемате лекарства и да го излекувате.

Виж повече: Видове треска

Клъстерно главоболие:

Главоболие, което идва в група, се нарича клъстер главоболие. Продължава седмици и месеци. По-често е при мъжете и жените. Този тип болки от едната страна. Тя е по-мъчителна. Тя не е пулсираща. Тя е и двустранна. Той има два типа. Епизодичното клъстерно главоболие е по-дълго главоболие. Тя може да продължи от две седмици до години. Той идва с кратка пауза. Клъстерното хронично главоболие не е главоболие. Той остава от месеци до години. Той е непрекъснат и може да бъде много досаден за продължаване на живота.

Синусово главоболие:

Синусът е въздушен проход, който обгражда очите, носа и бузите. Тази кухина може да причини болка и да причини синусово главоболие. Това води до набъбване на кухините и запушване със слуз. Болката може да бъде челна и лицева. Тя е дълбока и пулсираща. Лицето се чувства нежно докосване. Тя се влошава при огъване или легнало положение. Тя може да бъде объркана с болката в ухото или зъбната болка. Придружен е от студ и хрема. Може също да предизвика треска. Често се бърка с мигрена.

Главоболие на напрежението:

Напрежението главоболие е най-често срещаният вид първично главоболие. Това се нарича стресово главоболие. Той създава натиск в главата, предната част на лицето и гърба. Това прави лицето чувствително от светлина и звук от време на време. Често води в нарушение на съня. Той има три вида, а именно рядко епизодично напрежение, главно епизодично главоболие и хронично главоболие. Рядко епизодично главоболие може да бъде веднъж месечно. Често епизодично главоболие е главоболие на всеки 2 до 15 дни. Може да е на час. Болката е тежка при този тип, хронично напрежение главоболие на всеки 15 дни. Той се усеща и от двете страни. Скалпа става нежен, те са по-болезнени.

Гръбначно главоболие:

Всеки, който е имал гръбначен кран, който е лумбална пункция, развива гръбначно главоболие. Гръбначният кран включва отстраняване на гръбначномозъчната течност за всеки тест или процедура. Лумбалната пункция е инжектираща анестезия за провеждане на всяка процедура. Епидуралният блок се дава в гръбначния стълб по време на раждането и С-сечението. След процедурата течността от гръбнака изтича, което води до промени в налягането на течността. Тази промяна на налягането води до главоболие. това се случва след 5 дни от процедурата. Болката е повече, докато седи. Най-добре е да се избягват подобни процедури. Също така не трябва да вдигате тежести и да почивате максимално, за да избегнете изтичане на спинална течност.

Виж повече: Медицина за главоболие

Главоболие на усилието:

След извършване на напрегната физическа активност, понякога получавате главоболие. Това се нарича главоболие. наблюдава се при предимно по-млади хора на възраст под 50 години. Когато извършвате някакво тежко упражнение или дейност, сърцето ви бие по-бързо, за да осигури непрекъснато търсене на кислород в кръвта. Това повишаване на кръвното налягане не е само на тялото, а на мозъка. Това се нарича венозно налягане. Най-често това главоболие е основно. Тя завършва с края на упражнението. Може да искате да имате сок, за да се нормализира налягането.

Главоболие при хипертония:

Хипертонията означава повишаване на кръвното налягане. Това обикновено се дължи на фамилна история или стрес. Те причиняват главоболие при някои хора. Няма насоки за откриване на симптомите му. Просто търпение се препоръчва за правилното хранене и здравословния начин на живот.

Главоболие на тумора:

Както подсказва името, главоболие, дължащо се на туморни води, се нарича туморно главоболие. Туморът е група от анормални клетки, растящи в мозъчната маса. Когато туморът е малък, той не оказва натиск върху мозъка. Когато расте, той започва да добавя натиск. Това започва болка в главата. Обикновено има замаяност, липса на координация и намаляване на способността да се вижда, чува и говори. Трябва да проверите на лекар, когато тези симптоми започнат да нарастват.

Посттравматично главоболие:

Посттравматичното главоболие е болка в главата след всяка авария или нараняване. Това е за по-кратка продължителност. Също така не е повече от седмица. Обикновено от лекар ще Ви бъде даден болкоуспокояващ.

Главоболието е най-досадното заболяване. Шефът няма да го приеме като извинение. Но наистина няма да ви позволи да работите. Има много видове главоболие. Просто кажете на лекаря правилните симптоми и мястото за правилното лечение.

Виж повече: Видове главоболие

Гледай видеото: Зодия Овен Aries (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send