Красота и мода

Топ 14 причини за болки в гърба

Pin
Send
Share
Send


Страдате ли от болки в гърба? Знаете ли причината за това?

Болка в долната част на гърба може да бъде ефект на състояния, движещи костните лумбални прешлени, дискове сред прешлените, връзки около гръбначния стълб плюс дискове, гръбначен мозък плюс нерви, мускули на долната част на гърба, вътрешни органи на таза плюс корем, и кожата покрива лумбалната област.

Причини за болки в гърба:

Ето и първите 14 причини за болки в гърба, както следва.

1. Синдром на Cauda Equina:

Кауда конски е сноп от корените на гръбначния нерв, които се появяват от долния край на гръбначния мозък. Хората от синдрома на cauda equine се чувстват тъпа болка в долната част на гърба плюс горната част на задните части, в допълнение към аналгезия (липса на чувство) в седалището, гениталиите, освен бедрото. Понякога има нарушения на функцията на червата и пикочния мехур. Това е една от причините за болки в гърба.

2. Бременност:

Допълнителното тегло при носене на бебето може да доведе до допълнително натоварване на гърба; интерпретира допълнително за болки в гърба по време на бременност. Това е една от причините за болки в гърба.

Виж повече: Симптоми на болки в гърба

3. Пушене:

Това може да се дължи на увреждане на тъканта в гърба, причинено от тютюнопушене, иначе фактът, че хората, които пушат, са склонни да имат нездравословен начин на живот, отколкото хората, които не пушат. Това е една от причините за болки в гърба.

4. Изпъкнали в противен случай разрушени дискове:

Дисковете се изпълняват като възглавнички сред костите (прешлени) в гръбнака. Еластичният материал в диска може да се издуе, в противен случай да се разруши и да се натисне нерв. Все пак, можете да имате издут или друг разкъсан диск без болки в гърба. Болестта на дисковете често се открива по време на рентгенови лъчи по някаква друга причина. Това е една от причините за болки в гърба.

5. Вашият офис стол, в противен случай канапета у дома:

Може да страдате от болки в гърба в резултат от престоя в едно положение за продължителен период от време, независимо дали седите в офис стол, място за шофьор, в противен случай стоите на едно място като елемент от работата си. Това е една от причините за болки в гърба.

6. Носенето на тежка чанта за рамото В противен случай ръчната чанта:

Понякога трябва да нагласите тежестта на чантата, чантата или все пак на тежък портфейл в задния си джоб, да промените извивката на гръбначния стълб, която може да доведе до болки в гърба, защото те поставят допълнителен товар върху гръбначния стълб плюс може да доведе до понижаване болка. Това е една от причините за болки в гърба.

Виж повече: Матраци за болки в гърба

7. Артрит:

Пациентите, страдащи от остеоартрит, обикновено изпитват проблеми със ставите в бедрата, коленете, ръцете и долната част на гърба. В някои случаи гръбначната стеноза може да се разшири - пространството около гръбначния мозък се стеснява.

8. Липса на тренировка, заседнал начин на живот плюс слаба мускулатура:

Като заседнал може да доведе до увеличаване на теглото плюс симптоми болка в гърба. Алтернативно упражненията ви предлагат мускулния тонус, от който се нуждаете, за да задържите гърба си плюс да го поддържате без болка. Увеличаване на гърба помага да се намали стреса на гръбначния стълб плюс намалява шансовете за нараняване.

9. Ненормална кривина на гръбначния стълб:

Ако шиповете изкривяват по странен начин, пациентът е по-вероятно да изпита болка в гърба. Случаят е сколиоза, докато гръбначният кръг се извива отстрани.

10. Щам на мускулите в противен случай:

Честото тежко повдигане в противен случай внезапно неудобно движение може да натежи мускулите на гърба заедно със спиналните връзки. Ако се намирате в неравностойно физическо състояние, постоянното натоварване на гърба може да причини болезнени мускулни спазми. Това е една от причините за болки в гърба.

Виж повече: Как да намалим болки в гърба

11. Скелетни нередности:

Болките в гърба могат да се случат, ако гръбначният ви стълб се извива необичайно. Сколиоза, състояние, при което гръбначният ви стълб се извива отстрани, в допълнение може да доведе до болки в гърба, но обикновено само ако сколиозата е сурова.

12. Лош матрак:

Несъмнено матракът не държи точните части на тялото, като поддържа гръбнака направо; има по-голяма опасност от нарастваща болка в гърба.

13. Лошо обувки:

Всички сме запознати с тези стилети, които не са най-добрите обувки за гърба ви. Но все пак един разумен чифт обувки може да промени походката ви, както и ръководството за болки в гърба, ако подметките се носят, затова бъдете сигурни, че ще поставите обратно старите обувки. Не забравяйте, че прилягането е най-важно, за да запазите обувките си от причиняване на болки в гърба в допълнение към болката в краката. Това е една от причините за болки в гърба.

14. Депресия със стрес плюс:

Специалистът вярва, че най-вероятно това е смес от начин на живот (ставайки заседнал, след като сте обзети от стрес, в противен случай депресията).

Надявам се, че по-горе статия причини за болки в гърба е полезно за вас.

Снимки Източник: Сток на затвора 3

Гледай видеото: Лечение на болки в гърба - ЦНС - 3 зони, 3 диафрагми CNS (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send