Красота и мода

4 Чести симптоми на краста при възрастни и деца

Pin
Send
Share
Send


Ранни признаци и симптоми на краста:

Краста е заразна инфекция на кожата, причинена от кърлеж. Кърлежът е паразит, който се заравя под кожата и породата на домакините. Това е основната причина за неконтролируемо усещане за сърбеж. Това е преди всичко болест, свързана с водата и в повечето случаи прехвърлянето става чрез пряк контакт с кожата.

Движението на акарите предизвиква усещането за сърбеж и е причината лечението да отнеме малко повече време от очакваното. Краста се разпространява предимно от акари, прилепнали под нокътя ви от почесване на засегнатата област по-рано. Тя може да се разпространява и косвено чрез обекти, които включват легла, дрехи и т.н.

Известните симптоми са,

Кожни лезии:

Кожата показва признак на малки ухапвания от насекоми. Прилича на пъпки или мехури или ухапвания от комари. Първоначално расте в области като коляното, подмишниците, лактите, китките. Кожата може също да стане червена и да има рани в резултат на надраскване.

Виж повече: Причини за ревматоиден артрит

Признаци на дупка:

В повечето случаи има S-образна писта, която е толкова малка, че може да бъде пренебрегната. Тази дупка е знак за движението на кърлеж под кожата ви. Т най-често се намира между пръстите на ръцете и краката. Когато има интензивен или непоносим сърбеж без някаква конкретна причина, трябва да се помисли за краста. Уцелете мястото на лекаря възможно най-скоро.

Скални люспи:

Вашето подобно на обрив развитие може да нарасне още повече, образувайки неравна кожа и люспести кожа. Може да изглежда нещо подобно на екзема.

Виж повече: Симптомите на затлъстяването

Кръстосани лепенки:

На кожата ви се образуват корички, обикновено сиви на цвят. Това се случва, когато сте били заразени с много тежка форма на краста, наречена краста с краста или норвежка краста. В нея има хиляди акари. Може да няма прекалено много сърбеж, но ако кожата ви показва такива цветни петна, тичайте при лекаря!

При деца:

В някои случаи за деца, обривът се разпространява по цялото тяло. Те изригват по дланите, стъпалата и дори скалпа на детето. Сърбежът е толкова обезпокоителен и дразнещ за децата. Те могат да откажат да ядат или да спят.

Виж повече: Симптоми на болка в шията

Това се третира с лосион или крем, предписан от Вашия лекар. Носете чисти дрехи, измити с антисептична течност. Лечението може да бъде предписано и за сърбеж. Цялото семейство трябва да бъде лекувано едновременно, за да се избегне повторно заразяване. Може да има сърбеж по време на лечението, но това не означава заразяване.

Гледай видеото: Ушни инфекции (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send