Красота и мода

Анемия при бременност: причини, симптоми и лечение

Pin
Send
Share
Send


Какво е анемия?

Анемията възниква, когато има недостиг на червени кръвни клетки в тялото, за да пренася кислород към тъканите и другите части на тялото. Всички знаем, че по време на бременност в организма се произвежда повече кръв, която подпомага растежа на бебето. Така че анемията може да възпрепятства правилното развитие на плода. Ако има недостиг на желязо или други хранителни вещества, тялото не е в състояние да произведе червени кръвни клетки.

Леката анемия е много често срещана по време на бременност. Но в случай на недостиг на желязо и други хранителни вещества може да страдате от тежка анемия, която не е добра за вас повече за вашето бебе. Анемията може да ви накара да се почувствате уморени и уморени. Това е най-честото заболяване на кръвта. Ами след време трябва да се лекува в противен случай може да създаде тежки усложнения за вас и за бебето.

Има два вида анемия

1) Желязодефицитна анемия
2) Анемия с недостиг на фолиева киселина

Причини за анемия:

1) Желязодефицитна анемия се появява, когато тялото няма достатъчно желязо, за да произведе необходимото количество кръв. Хемоглобинът се произвежда в по-малко количество, което е протеин в червените кръвни клетки. Хемоглобинът е отговорен за пренасянето на кислород от белите дробове в други части на тялото. Това е най-честата форма на анемия по време на бременност.

Виж повече: Причини за кървене по време на бременност

2) Фолиевата дефицитна анемия се появява, когато фолиевата киселина-витамин В се произвежда по-малко в организма. Фолата е необходима за производството на нови клетки от червена кръв. При недостиг на фолиева киселина тялото не е в състояние да произведе достатъчно червени кръвни клетки, за да транспортира кислород до всички тъкани в тялото.

Симптоми:

1) Уморени и уморени през цялото време
2) Бързо или грубо сърцебиене
3) Недостиг на въздух, който приемате
4) Проблеми с концентрацията
5) Кожата става по-бледа.
6) Сърцебиене и раздразнителност

Свързани рискови фактори:

Рискът от анемия се увеличава, ако
1) Бременната жена е тийнейджър
2) Не консумирайте добри храни, богати на желязо и други хранителни вещества
3) Носенето на повече от едно дете в утробата.
4) Периодът между две бременности не е много.

Виж повече: Спящи позиции за бременни жени

средства за правна защита:

1) Витамин В12 - този витамин се изисква от организма да произвежда червени кръвни клетки. Когато бременната жена не получава достатъчно от този витамин от приема на храна, тялото им не е в състояние да произведе червени кръвни клетки.

2) За този витамин човек трябва да яде месо, птичи продукти, яйца и млечни продукти.

3) Яжте диета, която ви осигурява достатъчно количество добавки от желязо.

  • За не-веганите имате червено месо, птици и яйца. За веганите също има много хранителни продукти, които осигуряват желязо. Списъкът включва боб, леща, тофу, листни зелени зеленчуци, броколи, пълнозърнест хляб, овесено брашно, семена и зърнени храни, съдържащи желязо.
  • Трябва също да спрете приема на хапчета или добавки за калций. Калцият пречи на тялото да абсорбира желязото.
  • Човек трябва да яде храни, които помагат на желязото да се абсорбира от тялото. Този списък с храни включва храни, богати на витамин С, като амла, гуава и оранжево. Витамин С добавки могат да се консумират. Доматеният сок, нарязаните чушки, ягодите и плодовете са добри опции за закуска.

Виж повече: Грижи се за бременна жена

Съвети:

Високите количества желязо в диетата могат да разстроят чревния Ви тракт. Така че храни, които са богати на желязо е за предпочитане пред добавки съдържа желязо. Добавките имат незначителни странични ефекти върху тялото. Високите количества могат да доведат до проблеми със запек. По време на такива условия трябва да се пие сок от слива, тъй като е полезен.

Винаги е по-добре да се консултирате с лекар, преди да приемате каквато и да е форма на добавки.

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: Анемия - причини, симптоми и лечение (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send