Красота и мода

Как да премахнете пърхота от косата постоянно

Pin
Send
Share
Send


Днес милиони хора страдат от сухота и пърхот. Има няколко фактора, които могат да бъдат външни, а също и вътрешно причинява тези фактори. Понякога обаче някои лекарства могат да бъдат доста ефективни за лечението им. Има различни видове проблеми, които могат да произтекат от това. Много пъти хората искат да знаят техники и процедури за това как да се предотврати перхотът от косата за постоянно.

Как да намалим пърхота Постоянно:

По-долу са описани 24-те метода, чрез които човек може да излекува перхота от косата за постоянно и други проблеми, които се появяват в космите поради това.

1. Тулси:

Tulsi паста е известно, че е много полезно, ако това се използва редовно за предотвратяване на всякакви форми на пърхот, а също и това дава охлаждаща същност, която е доста успокояваща за тялото и ума. Това може да се направи с пресни листа за ефективни резултати няколко пъти седмично за благоприятен ефект. Осъществявайки tulsi паста и нанасяйте върху косата си този процес дава резултати за това как да намалите пърхота.

2. Amla:

Това е известно, че има добри ползи, когато това се използва редовно. Това може да се използва чрез раздробяване на пресните плодове или това може да се използва и с прахообразния сорт, който хората могат да купят от добрите марки от магазините. Те могат да бъдат напоени като всяко прахообразно средство и след около 6 часа те могат да бъдат използвани. Това трябва да се гарантира, че водата кипи, която се използва за накисване и това обикновено трябва да покрива количеството прах. Този amla може да реши проблема ви и да даде отговор как да премахнете пърхота от косата за постоянно.

3. Масло от чаено дърво:

Това е много ефективно при гъбични инфекции. Това се използва широко за всякакви смущения и циреи. Няколко капки от това може да се смесят с всеки редовен лосион или масло, за да се повиши ефективността. Това е доста лесно достъпно от аптеките. Това също е много полезно за избягване на пърхота.

4. Кисело мляко:

Това е витамин С и е известно, че предотвратява пърхота и люспи. Това може да бъде разбито около чаша и след това може да се използва чрез разделяне на скалпа. А тюрбан може да се носи за около 20 минути и след това това може да се изплакне. Ако угаете горното лекарство, за да получите обяснение как да намалите пърхота от косата.

5. Неем:

Това има анти-гъбични и също септични свойства. Това може да се използва в прахообразна форма, която е доста често срещана, тъй като може да не е налична в свежа форма на местните пазари. Човек, който може да си купи свежи листа, може да направи пастообразна паста. Това може да се приложи в секции и след това може да се съхранява за около 20 минути.

Това може да се прави редовно няколко пъти седмично за полезни резултати. За тези, които не могат да получат пресни листа, можете да си купите прахообразна форма и след това да използвате кипяща вода, за да ги накиснете най-малко 6 часа, преди да бъдат приложени. Това може да се използва за около 20 минути и след това да се измие, за да спре пърхота.

6. Авокадо:

Това е добре за онези, които са размазани. Те могат да използват над зрели маски от авокадо, за да предотвратят появата на пърхот и проблемите с праха и частиците на лющене. Това може да се използва с кисело мляко за повече ползи.

7. Лимонов сок:

Това е много ефективно, защото има високо съдържание на антиоксиданти и витамин С. Това може да бъде велур редовно, а също така и области на главата, които са били засегнати от тежка сухота. Ако това попадне в очите, това може да предизвика дразнене, затова само триене и леко масажиране на прясно изцедения сок може да бъде много полезно без никакви вредни странични ефекти. Това ще предотврати попадането на сока в очите и причиняването на проблеми.

8. Хена:

Това е не само добро за придаване на червеникав оттенък, но също така може да е добро нещо за бактериалните инфекции. Това също може да предотврати всякакви циреи или люспи. Редовната употреба прави валовете напълно управляеми, а също така и червеникав оттенък за онези, които обичат естествения цвят. Следователно това е много полезно. Това може да се направи с амла прах, за да се избегне червеникав цвят и да се получи ефективност на тъмен цвят. Известно е, че тези агенти са много полезни за лечение на люспите. Това е едно от най-добрите решения за домашно лекарство за това как да премахнете пърхота.

Виж повече: Как да се отървете от пърхот Бързо

9. Алое сок:

Това има антисептични свойства, а и лигавицата на Алое Вера може да направи повърхността гладка. Сокът може да бъде закупен от аптеките или от добри билкови компании, които ги произвеждат и продават. Те могат да се масажират и след това да се оставят за около 20 минути. Те могат да се мият и също така да се следват редовно. Това прави участъците по-управляеми. Ако човек има растения в дома си, те могат да бъдат разрязани по дължина и сокът може да бъде изваден. След това те могат да бъдат бити с лъжица и да се използват за всякакви цели. Използването им също е полезно да се освободи от пърхота бързо.

10. Аспирин:

Това е много полезно за лечение на циреи и смущения. Някои от тях могат да бъдат разбити в прахообразна форма и след това може да се използва за масаж. Може да се използва малко маслиново или друго масло. Това трябва да се съхранява за около 10 до 15 минути и след това да се отмие. Това не трябва да се оставя немито или това може да бъде вредно. Аспиринът е най-доброто химическо третиране за намаляване на пърхота.

Виж повече: Домашно средство за пърхот

11. Прах за печене:

Ако искате да знаете как да премахнете пърхота у дома, като използвате домашни средства, тогава трябва да изберете прах за печене. Това е добре известно, че се използва при циреи и други обриви. Това може да се използва и върху червените зони на главата, които са засегнати от прекъсвания. Въпреки това, първо трябва да се провери чувствителността към това. Ако има някакво прекомерно сърбеж или някакви други дразнения, тогава това не трябва да се използва. Зоната трябва да се измие правилно.

12. Ябълков сок:

Това е много богато на антиоксиданти. Това е не само добро, когато се консумира като сок, но това също може да бъде ефективно, за да даде хубава миризма и да предотврати сухота. Това е много ефективно нещо, ако това се прави редовно. Много е полезно да се премахне пърхота бързо поради антиоксиданти и също много полезен за вашето здраве.

13. Reetha:

Доброто напоено измиване, направено от тези семена или прахът от него, може да бъде много полезно. Това дълбоко почиства и може да вземе праха и други частици от шахтите. Това може да се прави редовно на мястото на нормалните почистващи препарати. Това е на разположение от старите дни и има толкова много предимства в този един от тях е премахване на пърхот бързо.

Виж повече: Съвети, за да се отървете от пърхот

14. Листа от къри:

Това има и други ползи, отколкото да се използва за храна и готвене. Това може да бъде накиснато във вряща вода и от това може да се направи смесване. Това може да се прилага като изплакване или редовно като прясна паста. Това също дава мека същност, която е доста освежаваща за тези, които обичат миризмата на тези листа. Листата от къри могат да се използват за отстраняване на пърхота и придаване на свеж вид на косата.

15. Зехтин:

Това е богато на омега 3 и други видове мастни киселини. Следователно това е много добро за растежа на косата. Това също предотвратява люспите. Подходящият метод за изработване на измислица от него е чрез нагряване на това в масивен лосион. Това може да се използва за 20 минути и човек може да носи тюрбан и след това може да се измие. Това обаче е доста тежко. Ако това не се измие правилно, това може да доведе до натрупване на повече мръсотия и мръсотия, което може да бъде доста опасно. Това може да се приложи и без отопление. Това може да се прави редовно.

16. Бадемово масло:

Това е много добро в хидратиране на сухота. Това прави по-лесно отстраняването на всякаква форма на частици от основната повърхностна еластична. Това също може да доведе до добър блясък.

17. Низорал:

 

Това е известно, че е много полезно, когато се прилага локално като бар или препарат за почистване. Това може да доведе до лечение на излишния себум или инфекции. Това обаче трябва да се прилага за период от около 6 месеца и след това трябва да се вземат медицински съвети, ако проблемът продължава. Низорал е един от най-добрите досега шампоани за лечение на пърхот и сърбеж.

18. Кокосово масло:

Това е богато на хидратиращи елементи и мастни киселини. Това може да се използва редовно, както и естествените кокосови екстракти са доста лепкави. Те не са като онези продукти, които човек може да купи от пазари, които не са лепкави, а също така имат и флорални есенции. Човек може да използва добри варианти и след това да го използва през нощта. Това може да се покрие с тюрбан и да се остави за нощна гъвкавост. В деня след това секциите могат да бъдат почистени и това може да се измие.

Човек може да го използва и чрез отопление. За да стане това добър агент, може да се свари тиган с вода и след това върху него да се постави купа. Купата може да бъде от пластмаса или желязо. Пластмасата директно върху топлината може да я разтопи. Ако обаче това е над водата, това няма да се стопи. За тази процедура може да се използва и добра проводяща пластмасова купа или купа с печка. Обаче трябва да има щипци, за да се извади това. Човек може леко да намали температурата чрез охлаждане и след това да се приложи. Трябва да се дадат 20 минути от това време за хидратация и след това да се измие.

19. Горчично масло:

Това е богато на алфа мастни киселини. Това често се разглежда като древен компонент, който се използва за различни лечения. Тя споменава в Аюрведа. Това е доста тежко и има остър мирис. Това обаче е много богата храна и трябва да се използва редовно. Човек може да използва това за нощното натрупване, което се накисва в корените. Това може да се почисти на следващия ден.

Друг популярен метод за използване на това е доста известен, който е за кръвен поток и хидратация. Това е масажирането чрез нагряване. Това също е много полезно. Желязната купа може да се използва за загряване на тази гореща вряща вода чрез непряка топлина. Това може да бъде направено и в метод на проводимост. Това може да се нагрее прекомерно. Така че може да се охлажда леко и след това да се масажира правилно за 20 минути. Един тюрбан може да се носи още няколко минути, преди да се измие. Това е най-доброто билково лекарство за дома за това как да се премахне перхотът постоянно и полезно за растежа на косата.

20. Оцет:

Оцет изплакване е популярно средство за лечение на всички форми на бактериални инфекции. Това може да накара човек да се отърве от всякакви форми на инфекции. Червеникавият цвят може да бъде намален с редовна употреба, а блясъкът може да се усили. За да се направи измиване, човек може да излее около половин чаша това в чаша вода. Това може да се повтаря редовно за ефективни резултати.

21. Яйца:

Това може да се използва няколко пъти седмично. Яйцето може да бъде бито до пенеста паста и след това може да се използва за масаж. След това може да се носи тюрбан за около няколко минути и след това може да се използва добро почистващо средство. Това е доста добро за лечение на различни проблеми.

22. Портокалов сок:

Това е богато на следи от минерали, а също и на витамин С. Затова е полезно да се лекува всяка люспеста повърхност и също така тя може да се използва редовно. Това дава лъскав блясък и увеличава обема. Това също дава сладка миризма, която е доста освежаваща. Това може да бъде направено от сок от портокал без кожата. Въпреки това, кожата може да се използва за други цели. Те са доста полезни и хората могат да го използват редовно.

23. Доматен сок:

Това е с високо съдържание на витамин С и затова е много полезно да се излекува всяка форма на гъбични инфекции. Това е почти като всеки цитрусов плод, но това е доста меко. Хората, които са чувствителни към витамин С и имат обриви от тях, те редовно могат да използват доматен сок за масаж и след това може да се съхранява за 20 минути и след това да се измие. Това може да се прави редовно.

24. Василий Листа:

Те са много полезни за лечение на пърхота. Човек може да използва смес от листата, която може да се направи чрез накисването им във вряща вода и след това да се запази капака за няколко минути. Трябва да се дадат най-малко 20 минути и след това да се натоварва, за да се извади водата. Това може да бъде приложено като изплакване и това може да се прави редовно. Това е доста ефективно, когато се следват редовно.

Посочените по-горе методи принадлежат към естествени, билкови и домашни средства и химически разтвори, които отразяват процедурата за това как да се премахне перхотът от косата за постоянно.

Източник на изображението: Shutterstock

Гледай видеото: Домашна маска за растеж и хидратиране на косата Homemade hair mask (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send