Красота и мода

25 най-добрите дизайни на раджастански мехнди със снимки

Pin
Send
Share
Send


Механди е съществена част от нашата индийска култура. Той играе важна роля в сватбата и други благоприятни ритуали. Не само mehendi, дори използването на куркума е описано в най-ранните индуски ведически ритуални книги. Първоначално мехенди се използваше само за дланите и краката на жените, но с напредъка на времето се превръща в част от ритуалите, на които дори на мъжете е позволено да я прилагат на церемониите или други ритуали. Оцветяването на себе си с мехенди паста присъства в нашите религиозни обичаи, което показва символично представяне на „пробуждане на вътрешната светлина“.

Има много хиндуистки ритуали, които се следват чрез прилагане на мехенди в ръцете и краката. Фестивали като Karva Chauth, Vat Purnima, Diwali, Bhai Dooj и Teej включват мехенди, прилагащи ритуали. В тези фестивали, жените и момичетата от всяка възрастова група прилагат мехенди там. Хена първоначално се използва като форма на декорация главно за индуски булки. Някои хора организират мехенди дизайнер за такива важни ритуали, така че всеки да може да има две пълни с добри мехенди дизайни, но някои хора често се ангажират, като показват собствено творчество, като го правят сами. Има различни разновидности и дизайн на изкуството на Мехнди и една от най-красивите и сложни мехнди изкуства е Раджастхани Мехнди.

Раджастанските мехнди проектират предимно народния танц, традициите, формите на изкуството, творчеството и цветовете на раджастанската култура. Раджастански мехенди дизайн или изкуство показва уникалните представяния на къна от използването на цветя, листа (особено манго листа, тъй като те се смята, че са щастливи), паук оформени проекти и т.н., които отразяват индийската култура и традиция.

Раджастхани Mehndi дизайни се прилагат или на ръце, или на крака, или на двата по ваш избор. Благодарение на натоварения график на всеки, хората избират подходящата опция, която купува готов мехенди конус. Въпреки това, в много селски райони на Индия, жените все още вярват в смилането на пресните листа от къна на смилащи камъни с добавено масло, които не са толкова изтънчени, колкото и професионално приготвени конуси за къна, въпреки че все още дават много по-тъмни цветове и остават на ръце за дълъг период от време. Раджастанските мехенди са много сложни. Често името или инициалите на младоженеца са скрити под моделите на мехенди.

Традиционни и красиви раджастански дизайни:

Тук ние привлече 25 топ най-Раджастан мехнди дизайн заедно с снимки за всички ваши поводи.

1. Раджастански модели на мехти за булки:

Мехенди дизайните понякога включва няколко сложни модели, които се прилагат за булки преди сватбени церемонии. Булките с ръце и крака са изпълнени с тежки конструкции. Тези дизайни често показват снимките на булката и младоженеца или могат да включват разновидности на засенчени цветя и листа. В Раджастан конярите получават дизайни, които често са толкова сложни, колкото и за булки. Пълната ръка мехенди изглежда още по-красива, когато те са придружени с цветни гривни.

2. Раджастански булчински мехнди дизайн за пълни ръце:

Това е типичният дизайн на Раджастански булчински мехнди за пълни ръце с много сложни детайли. Лявата ръка съдържа изображение на раджастански принц, който представлява младоженецът, а дясната - изображение на принцеса, представляваща булката. Тъй като ръката е пълна с подробни проекти, върховете на пръстите са оставени отворени. Това изображение на булката и младоженеца може да се вмъкне навсякъде в ръцете като в дланите или китката или ръцете. Този раджастански механди е подходящ за украса на краката на булката с листа за пелена и мотиви от птици. Той е един от най-добрите дизайни на раджастански механди.

3. Лесно Раджастански дизайн:

Една от най-общите и най-лесни форми на дизайна на раджастанския мехенди е да се правят традиционни мотиви като границата от манго листа, която е пълна с малки квадратчета. Листните модели добавят повече докосване в дизайна. Този дизайн е дори подходящ за всяка домакинска функция, а не за големи поводи като сватби. Тези дизайни могат да се простират до цялата дължина на ръката, което го прави много подходящ за булката и нейните приятели от гардероба !!!

4. Модерни индийски булчински раджастански механди дизайни:

Сега това е изключително художествен съвременен индийски дизайн. Много спретнато с няколко големи цветни мотива и много величествени. Вижте как цветята и листата имат нюанс в себе си и как лентите показват пълнотата на дизайна. Дизайнът става по-добър и по-гъст към китката, последван до лакътя.

5. Булчински раджастански мехнди дизайни за момичета:

Няма сигурно правило, че тя трябва да бъде вашата сватба само за прилагане на мехенди! Приятелите на булки могат да избират дизайни според тях. Най-вече приятелите на булката избират по-малко сложен и опростен дизайн от булката. Няколко цветя и листа, направени красиво, могат да завършат бляскав, но все пак традиционен вид.

6. Кръгови модели на Раджастан Механди:

Освен мотиви от паун, цветя или листа, кръгови модели с малко сенчести части също са подходящи за много случаи. Тези дизайни понякога са трудни за създаване, тъй като мехенди веднага показва своите цветове. Тук няма да имате шанс да премахнете приложените мехенди и отново да го изтеглите. Кръговите механди дизайни или кръгли конструкции изискват точност и е по-добре тези проекти да се прилагат само от мехенди.

7. Краката на краката и пръстите са покрити с раджастански мехенди:

Обикновено се фокусираме върху дланите или средната част на краката, за да стигнем до пръстите. За пълен поглед е важно да се направи нещо и на пръстите. Ръчните пръсти се покриват с тежки конструкции, но оставяйки пръстите на краката да изглеждат непълни. Върховете на пръстите могат да бъдат покрити с прости линии или точки, което му придава традиционна раджастанска визия. Този прост модел на мехенди може да бъде приложен от самата булка.

8. Красив дизайн на Раджастхани Мехенди:

За да направите дизайна по-красив, трябва да внимавате за линиите. Тези редове не само помагат за попълването на мотив, като сгъстяват тези линии и създават дълбочина и тъмнина на мотивите, създаващи видима граница. Перфектното оцветяване на венчелистчетата също прави дизайна да изглежда супер шик и супер елегантен и определено булчински!

9. Цвете раджастански дизайн:

Ако мислите, че цветните мотиви са много чести и искате да опитате нещо различно, можете да покриете цялата си палма с дизайн на листа, подобен на този, показан на снимката по-горе. Тук върховете на пръстите са пълни с къна. Този мехенди дизайн на ръка се поддържа много елементарен само с ъглови конструкции.

10. Дизайн на раджастански крака:

Какъвто и да е дизайнът, който избираме за прилагане на мехенди, независимо дали става дума за ръце или крака, дизайна на механди трябва винаги да следва огледалото, отразяващо изкуството, което означава, че двете ръце трябва да бъдат еднакви. Ето защо раджастанските мехенди се считат за най-трудната форма на изкуството.

11. Традиционни дизайни на раджастански механди:

Това е пример за традиционен раджастански дизайн. Ръката и китката са пълни изцяло с паунов и манго листа, което я прави по-елегантна и красива.

12. Раджастански дизайн на ръцете за всеки случай:

Дизайнът, който напълно запълва дланта, е по-подходящ за тънка и дълга длан. Дланта може да се напълни с много сложни листа от воал, цветя и листа. Въпреки това можете да избегнете формата на огледално отражение в този типичен дизайн, тъй като за изготвянето на такъв подробен проект е необходимо много време. Този дизайн за ръцете на Rajasthani mehndi е идеален за всеки случай.

13. Прости раджастански сенчести цветя Механди:

Ако не сте толкова добри в рисуването, по-добре опитайте за кръстосани линии или кутии. Включете няколко прости сенчести цветя и се опитайте да се присъедините към тях с други мотиви с помощта на други видове арабски дизайни. Можете дори да попълните няколко кутии или да ги засенчите, за да придадете по-драстичен изглед на общия дизайн на мехнди.

14. Цели крака покрити Раджастански механди Проекти:

При този дизайн целият крак е покрит с шарка от листа с традиционни мотиви от паун, последвани от прави линии до прасеца. Можете да запазите пространството между проектите, тъй като те са склонни да придадат на кожата ви по-справедлив вид.

15. Ъглови нюанси на раджастански мехнди:

Този тежък мехнди дизайн е направен изцяло с помощта на ъглови модели и е запълнен с много сложни детайли. Тук върховете на пръстите са прости, тъй като дланта е запълнена с такъв тежък дизайн. Можете също да добавите искри или няколко цветни камъка, за да направите вашия дизайн по-уникален и красив.

16. Раджастхани фута Механди дизайни за булки:

В сватбата на Раджастхани краката на булката са покрити с мехенди. Дизайнът на мехенди на краката покрива всички крака до телето и може да се види огледалото, което отразява дизайна. Той е идеален избор за боядисване на ноктите, съответстващи на облеклото според деня.

17. Дил Дълха Дулхан Раджастхани Мехнди:

Известният Раджастхани Мехенди е създаден по-красиво, като проектирам снимката на младоженеца и младоженеца. Изображенията рисуват на дланта и когато двете длани се присъединяват към булката и младоженеца могат да се видят заедно, което е основната тема на този дизайн. Едната ръка на булката и другата ръка с младоженеца, която изважда сватбеното настроение. Най-често предпочитан дизайн от булките.

18. Дизайн на Barat Rajasthani Mehndi:

Този тип дизайн изобразява брачната церемония в изкуство. Този дизайн разкрива образа на Доли и процеса Барат. Традиционната церемония е изнесена красиво в този вид дизайн. За да начертаете този образ изисква много време и търпение. Но хората от Раджастхани са известни с бързината и художествената си работа, когато става въпрос за Мехнди.

19. Сложна предна ръка Rajasthani Mehndi Дизайн:

Този вид дизайн изглежда сложен, когато се вижда, но не е нищо друго освен лъч от линии, който оформя модел. Флорални изображения не се използват в този тип дизайн. Изглежда добре с индийското етническо износване и действа като гримове.

20. Сложен дизайн на пълен рък раджастански мехнди:

Това е модел на преплитане с извити линии и точки, който създава сложно проектирана работа. Проектирането на сложни мехнди с пълна ръка изисква огромно количество концентрация и търпение. Този тип дизайн най-често се използва за булки поради богатството си, извлечено от дизайна.

21. Дизайн на пауничен модел Mehndi:

Мехнди е традиционен начин за декориране на дамската ръка, като се добавя към мехнди дизайнът е дизайнът на пауна, който е един от най-старите и традиционни проекти, използвани по време на сватбата или всеки празник. Дизайнът на пауна покрива цялата палма, заедно с други цветен дизайн, присъединяващ се към дизайна на пауна.

22. Огледален дизайн Раджастан Мехнди:

Един от най-известните дизайни на раджастански мехнди е дизайнът на огледалото. В този тип същият дизайн се възпроизвежда и на двете ръце, които се отразяват като огледало. Той е един от най-трудните за създаване, тъй като същият дизайн трябва да бъде репликиран, което се нуждае от пълна концентрация и дизайнът покрива цялата ръка, направена на дланта, продължаваща до надмощие.

23. Кришна Радха Раджастхани Мехнди Дизайн:

Друг удивителен дизайн на Раджастхани Марвари изобразява Кришна и Радха в художествена форма, като ги проектира на ръка по време на сватбата на булката. Той представя културата и единството на двойката, което е илюстрирано. Картината е съчетана с флорален или паунов дизайн, който създава красота сама по себе си без никакви цветове.

24. Дизайн на Раджастхани Мехнди само на пръсти:

Хората, които са стари, които искат да скрият бръчките си или които обичат да украсяват предната ръка, само тогава е най-добрият дизайн. При този тип мехнди дизайн, пръстите на предната ръка са проектирани с дизайн на листа или флорален мотив с необходимото разстояние, изобразяващо дизайна на Раджастан.

25. Karva Chauth Rajasthani Mehndi Дизайн:

На този ден на празнични дами се облича в един велик начин като булката добавяне към тяхната красота е декориране на техните ръце с мехнди дизайн, който е сравнително прост. Раджастански дизайн, оформен в арабски дизайн, при който мехнди се прилага върху дланта и се носи върху един от пръстите.

Комбинация от нов със стар дизайн дава впечатляващ модел, който е модерен през последните дни. Запазването на нашата традиция е основната причина за новите комбинационни методи, които да съответстват на стила на по-младото поколение, тъй като модата е различна от старите времена. Тази модификация е необходима, за да запазим нашите ценности и култура, които са приветствани от хората по целия свят

Изпробването на простия дизайн в арабски стил ще бъде добро начало, тъй като е по-малко отнема време и е лесно да се скицира на ръцете на други хора, отколкото първоначално да се опитаме да го направим.

Pin
Send
Share
Send