Красота и мода

Акне Vulgaris - лечения у дома

Pin
Send
Share
Send


Акне Vulgaris:

Acne vulgaris е колективен термин за група от обикновени видове акне. Тези видове акне отнеме време, за да се лекуват и да оставят белези. Специалистите по лечението на кожата, които се специализират в акне, вече измислят ефективни решения за лечение на акне. Възпаленията на акне вулгарис могат да се появят дори при възрастни. Те се причиняват от променливи хормони, които обикновено се срещат по време на пубертета. Акне вулгарис не е хронично, така че след като се лекува и излекува, то няма да се повтори отново, освен ако няма хормонално колебание.

Акне вулгарис може да бъде от 3 вида: лека, умерена и тежка форма. Най-чести са леките и умерени форми. Тежката форма на акне вулгарис включва акне кисти и акне нодули. Леките и умерени форми включват папули, черни точки, бели глави и пустули.

Акнето Nodules и акне Кисти: t

Акнето кисти и акне възли попадат в тежка форма на акне вулгарис. Външният им вид е червен, с затворени натъртвания, които се появяват на повърхността на лицето. Те са пълни с гной, който е видим и може да е още по-твърд. За разлика от по-леките форми, тези кисти са големи по размер и болезнени. Те изискват интензивно лечение, тъй като не могат лесно да бъдат излекувани.

Папули и пустули:

Пустулите и папулите попадат в умерена форма на акне вулгарис. Те са подутини по лицето. Те имат жълт или бял център, който събира гной. Кожата около тези натъртвания е раздразнена и червена. Те могат да бъдат излекувани с най-добрите продукти на акне за кратко време.

Blackheads & Whiteheads:

Те попадат под леката форма на акне вулгарис. За разлика от другите видове, изброени по-горе, те не са придружени от възпаление и имат най-кратко време за лечение. Черните точки, както се казва от името, се характеризират с малки черни или кафяви петна по порите на кожата. Това е мястото, където маслото от себума или кожата е събрало мръсотията. Бялата глава, както се предполага от името, са малки бели натъртвания по кожата и не са възпалени. Те могат да бъдат почистени с добро измиване на лицето или други подобни леки процедури. Те не оставят никакви белези, за разлика от останалите.

Решения за лечение на акне Vulgaris:

Акне вулгарис може да се лекува според формата на акне. Естествените лекарства работят за леките черни точки и белите глави, но за тежките случаи, дори и без рецепта, лекарствата може да не са достатъчни, за да ги лекуват напълно. Те могат да я намалят, но не и достатъчно, за да предотвратят бъдещи пробиви.

Виж повече: Лечение на кистозна акне

Най-добрите акне продукти на пазара са тези, които съдържат активни съставки. Тези активни съставки спомагат за бързото борба с акнето и намаляват възпалението. Бензоил пероксид и салицилова киселина са най-добрите съставки за лечение на акне. Бензоил пероксид прониква в порите на кожата и убива бактериите отвътре. Салициловата киселина спомага за почистване на кожата заедно с нея. Този вид лечение е най-добро за леките до умерени форми на акне вулгарис. Салициловата киселина изчиства блокираните пори и предпазва кожата от мазнини или себум да попадне в порите, като по този начин почиства кожата и се освобождава от акне.

Акне възли и акне кисти са трудни за лечение, така консултиране с дерматолог, който ще ви даде лекарство по лекарско предписание е най-добрият изстрел в лечението на акне. За да се излекуват тежките случаи на акне вулгарис, може да се предпише силно антибиотично и антиалергично лекарство като Accutane. Accutane не го лекува, но намалява тежестта на акне.

Естествени лечения за акне Vulgaris у дома:

Тук сме дали списък на естествените лечения у дома, за да лекува акне вулгарис, който няма странични ефекти и е напълно безопасен за вашето здраве с ниска цена на сумата.

1. Лечение на алое вера за акне: t

Тази естествена съставка е спасител за много болести и акне вулгарис е една от тях. Получава се от прясно стъбло и има противовъзпалителни свойства. Това свойство е полезно за намаляване на акне вулгарис. Препоръчително е гелът да се нанася около 2-3 пъти на ден, за да получите по-добри резултати. Осигурява охлаждащ ефект върху кожата.

2. Прах от портокалова коричка:

Този натурален продукт е чудесен източник на скраб за кожата, който може да се използва като пилинг на кожата. Този продукт може да бъде голяма полза за естественото лечение на акне, което помага за цялостния вид на кожата. Той помага при отварянето на запушени пори, което намалява появата на акне. Този скраб е най-доброто лечение за черни точки.

Виж повече: Acne Rosacea Natural Treatment

3. Лимонов сок или оцет:

Лимоновият сок и оцетът съдържат антибактериални свойства и също са противоинвективни агенти. Можете лесно да приложите тези продукти с помощта на памук върху засегнатите райони. Това е чудесно средство за домашно лечение на акне и помага за премахването на мъртвите кожни клетки с по-бързи темпове. Той също така помага за предотвратяване на запушени пори. Можете да смесвате двете заедно и да прилагате върху лицето веднъж или два пъти дневно.

4. Лечение на сода за печене на акне:

Това е друго лечение на акне вулгарис и отново е естествено. Тази сода притежава антиинвективни свойства, които помагат за предотвратяване на акне и инфекции на кожата. Acne vulgaris причинява много белези, които могат да бъдат отстранени с помощта на сода. Той също така помага за намаляване на всякакъв вид възпаление на кожата, което е причинено от инфекция.

5. Достатъчно количество вода:

Препоръчително е да се пие обилно количество вода редовно, за да се поддържа водния баланс на тялото. Когато водният баланс се поддържа, той автоматично помага за предотвратяване на всякакъв вид акне вулгарис на кожата. Той помага да се отърве от токсините от тялото и по този начин кожата ви става здрава.

6. Azadirachta Indica And Basil Paste:

Вземете купа и нанесете azadirachta indica и добавете босилек. Сега направете добра паста от него и нанесете на акне вулгаризирайте на засегнатата област на лицето си редовно. Пастата е пълна с анти-гъбични и антибактериални свойства, които ви помагат да убиете бактериите и мъртвите клетки, за да отстраните пъпките. Убива всички съставки, които причиняват инфекции и намалява болката. Това е един от най-добрите природни лечения на акне вулгарис проблем.

7. Куркума лекува акне Vulgaris:

Това също е много добър домашен лек за акне вулгарис. Съдържа антибактериални и антиинвективни свойства. Направете паста от куркума с масло, розова вода. Компилирайте ги гладко. Нанесете върху засегнатата област. Куркумата е най-доброто лечение на акне, което има свойството да убива бактериите и да предпазва кожата от това заболяване. Той също така убива бактериите, които причиняват пъпка и белези от акне.

8. Мента за акне Vulgaris:

Тази съставка помага много за предотвратяване на кожата ви и убива бактериите, причиняващи капризите на акне. Той успокоява тоновете на кожата, което намалява възпалението. Той е антибактериален охладител. Това свойство на мента намалява рисковете от каприза на акне.

Виж повече: Начало средства за отстраняване на Pimple марки

9. Резорцин Лечение на акне Vulgaris: t

Това е друго ефективно лечение на акне вулгарис. Помага за защита на тонуса на кожата с фенолни продукти и антибактериална природа. Това е едно от най-ефективните лечения на акне в Аюрведа. Това е цялостно решение, което убива бактериите и възстановява уврежданията на кожите. Също така предотвратява болките и основните въздействия. Най-вече е много добро за черните точки и за лечението на акне вулгарис.

Акнето Vulgaris причинява много проблеми. Това става въпрос, особено за младите хора. С тези методи можете лесно да се справите с проблема и да се насладите на здрава, светеща кожа и щастлив живот.

Ако акне вулгарис е в тежка фаза, най-добре е да се види с дерматолог за най-добро лечение.

Гледай видеото: ГОРМОНЫ и АКНЕ: личный опыт (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send