Красота и мода

Крампи на крака по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Тялото на жената преминава през много време по време на бременността. Може да е невероятна фаза за една жена, но тя трябва да премине много, за да се наслади на радостите на майчинството. Има много здравни проблеми, които очакващата майка трябва да страда и да оцелее. Тялото придобива определени аномалии, които са доста често срещани по време на тази фаза. Някои от най-често срещаните заболявания са главоболие, разстроен стомах, екстремна тревожност, замаяност, умора и слабост. Крамни крампи са една от най-често срещаните заболявания, които бременността носи. Тези болезнени спазми излъчват през телетата и нагоре по краката, особено през нощта. Обикновено те започват през третия триместър, около 19-та седмица от бременността и продължават до края на тримесечието.

Причината:

Точната причина за крампи на краката по време на бременност е неизвестна, но лекарите предполагат, че това може да се дължи на натиска върху матката върху определени нерви, което води до умора или намаляване на движенията в краката от натиска на бебето върху кръвоносните съдове. Умората от пренасяне на бременност и компресия на кръвоносните съдове в краката се счита за една от основните причини за спазми в краката по време на бременност. Мускулът на краката може да се влоши до степен на дискомфорт от натиска на разширяващата се матка върху кръвоносните съдове, които връщат кръвта от краката към сърцето и нервите, които водят от тялото до краката. Може да е и диета, която съдържа излишък на фосфор и недостиг на калций или магнезий. Бременност хормони също може да бъде причина, тъй като те изглежда да предизвика толкова много бременност болки и болки.

Виж повече: Спазми по време на бременност

Кога засяга най-много?

Крампите на краката по време на бременност най-често започват да ви тормозят по време на втория триместър. Те могат да се влошат с напредването на бременността и корема ви става по-голям. Спазмите са предимно през нощта. Въпреки това, човек може също да изпита крампи през деня. Болезнената болка в крампите на краката може да затрудни съня през нощта и да работи през деня.

The Cramps:

Крампи на крака по време на бременност са неволни контракции в мускулите на прасеца и крака или и двете, и те са доста често срещани по време на бременността. , Това е, когато умората, натрупването на течности и задържането са на върха. Крампи на крака по време на бременност са особено чести след втория триместър на бременността, когато има увеличаване на теглото, дължащо се на бременност, повишено подуване и цялостна умора.

Как да лекува:

Когато ви удари внезапна атака на крампи на крака, можете да направите следното, за да се облекчите.

 1. Изправете крака си и леко огънете глезените и пръстите на краката обратно към пищялите няколко пъти.
 2. Можете да опитате да стоите на студена повърхност, която понякога може да спре спазъм.
 3. Масажирайте мускулите на теле и крака, за да облекчите свиването.
 4. Разходете се малко, за да отпуснете мускулите в крака.
 5. Опитайте да използвате бутилка с гореща вода или подгряваща подложка, за да лекувате спазмите.
 6. Ако нищо не работи, посетете лекар или експерт, тъй като това може да е случай на съсирване на кръв.

Как да предотвратим:

Най-добре е да се предпазят крампите на краката по време на бременност, когато тя не е ударена, отколкото да се опита да се справи с нея при внезапна атака. Ето няколко начина за предотвратяване на спазмите.

Виж повече: 5 седмици бременни спазми

1. Аеробни упражнения:

Упражненията за стречинг могат да бъдат полезни за спиране на спазмите, дори преди да се удари. Преди да ударите леглото след дълъг и изморителен ден, отпуснете ръцете си на стената, като стоите на два крачки от него. Дръжте петите на пода и се навеждайте напред. Останете в това положение за около десет секунди и след това се отпуснете за около пет секунди. Повторете това просто упражнение три пъти всяка вечер преди лягане.

2. Позиция:

Имате периоди на почивка всеки друг период на дейност, така че да не претоварвате тялото си. Поставете краката си толкова често, колкото можете, когато седите.

3. Облекло:

Носете поддържащ маркуч през деня, за да поддържате теглото наоколо.

4. Хидратирайте се:

Уверете се, че пиете достатъчно течности, поне осем чаши на ден. Дръжте се хидратирани и активни.

5. Правилна диета:

Яжте добре балансирана диета, която включва много калций, магнезий, витамини и минерали. Киселото мляко има много ползи за здравето. Можете да включите кисело мляко в диетата си. Бананите имат високи дози магнезий. Вземете одобрени и предложени витаминни добавки, за да гарантирате консумацията на основни витамини и минерали. Това трябва да помогне за предотвратяване на крампи на крака по време на бременност.

6. Всекидневна разходка:

Освен ако Вашият лекар не е препоръчал другояче, кратка разходка всеки ден определено ще помогне на мускулите в краката ви да не нарушават съня на нощта. Това ще попречи на мускулите на краката да се свиват и да имат спазми през нощта.

7. Топла вана:

Можете да опитате с топла вана всяка вечер, преди да ударите леглото, за да отпуснете мускулите си и да се освободите от дългия и изморителен ден. Това ще помогне да се бори крампи на крака по време на бременност.

8. Не преработвайте:

Избягвайте да ставате прекалено уморени по каквато и да е причина. Легнете на лявата си страна, за да подобрите кръвообращението към и от краката. Не се натоварвайте с домакинска работа или друга физическа работа.

9. Подходящи обувки:

Изберете обувки, които дават уют, подкрепа и полезност. Ще бъде от полза, ако се носят обувки с твърд брояч на петата. Частта от обувката, която обгражда петата и помага да се заключи кракът в обувката, се нарича брояч. Избягвайте токчета и обувки, които не пасват правилно.

Виж повече: 4 седмици бременни симптоми спазми

Крампи на краката по време на ранна бременност:

Повечето бременни жени изпитват спазми и болки по време на бременността. Мускулните спазми са често срещани. Тъй като тези спазми са признаци на дехидратация или липса на необходимите хранителни вещества, се уверете, че сте хидратирани. Крампите на краката обикновено започват през втория или третия триместър на бременността. Тези крампи, също известни като Чарли, могат да се появят внезапно и причините все още не са известни. Приемането на витамини и поддържането на хидратация помага да се справим с крампите на краката на всеки етап от бременността, макар че не е толкова често срещано в първия триместър.

Крампи на крака по време на бременност, докато спите:

Мускулните крампи по време на бременност са често срещани и повече от 50% от бременните жени преминават през този дискомфорт от крампите на краката по време на бременност по време на сън. Тези крампи често стачкуват през нощта, когато спите. Тези спазми са причинени от свиването на мускулите в прасеца и може да изпитате остра и остра болка. Не забравяйте да вземете пренатални витамини и добавки и да пиете много вода, за да запазите тези спазми. Няма очевидни причини за появата на спазми през нощта, можете да вземете предпазни мерки и да управлявате болката. Въпреки това, ако сте опитали няколко отстранени и все още се бори с изключителна болка, най-добре е да се консултирате с лекар.

Ето няколко домашни средства за крампи на крака по време на бременност:

Английска сол:

Топличният често помага при спазъм и болка, но опитайте с топла вана със сол от Epsom. Обикновено е малко по-ефективно. Топлата вана с тази сол ви помага да се отпуснете като цяло и тя облекчава напрежението в мускулите ви.

Джинджър:

Джинджър е почти незаменим. Съдържанието на магнезий в него помага за справяне с крампи на краката. Опитайте този метод за приготвяне на чай от джинджифил:

 • Настържете една супена лъжица пресен джинджифил.
 • Прибавя се към две чаши вода и се оставя да заври.
 • Оставете го на тиган с капак за около 10 минути.
 • Прецедете чая.
 • Добавете лъжица мед и изстискайте сока от половин лимон и се насладете на този чай.

Този домашен джинджифилен чай не само облекчава спазми, но и помага при храносмилането, грипа, кашлицата и т.н.

Крампи на крака по време на бременност са често срещани. Няма какво да се тревожи, когато ви нападнат мускулите на прасеца. Те обикновено не са причина за безпокойство, освен ако не продължават и са тежки. Ако спазмите и болката продължават, най-добре е да посетите лекар. Потърсете медицински съвет, ако болката е заяждане, или ако има подуване, зачервяване, нежност или топлина в засегнатия район. Въпреки че те са редки, възможността не трябва да се пренебрегва, тъй като те стават често срещани по време на бременността.

Гледай видеото: Пиявици при Отоци - Отичане на Краката - Отекли Крайници и Глезени. Жельомир (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send