Красота и мода

9 Традиционни дизайни на Раджастхани Маанг Тика

Pin
Send
Share
Send


Раджастан е земя на изкуството и архитектурата. Той има художествената традиция, която представя древната Индия. Отделно от пустинята, историческите места, Раджастан има своята древна бижутерийна култура. Бижутата са очарователно поле за всяка жена и трябва за всеки женски гардероб. Раджастан е известен със своите бижута Rajputana. Тази бижута изглежда толкова богата и кралска. Маанг тика нарича Borla или rakhdi в Раджастан, който е най-известният maang tikka сред всички maang tikkas. Прилича на „звънец“. Тя придава на жените чист кралски поглед. Този дизайн на Rajasthani maang tikka може да се предлага в различни разновидности.

Най-новите и красивите дизайни на Rajasthani Maang Tikka за жените в модата:

Нека трябва да разгледаме първите 9 дизайна на rajasthani maang tikka.

1. Борла с многоцветна мед:

Тази многоцветна борла с форма на чанди и червен топче в центъра придават изящен вид и малко по-различен от стария. Той има три нишки, борла виси с главния шнур и двете перлени странични струни придават грация на борла. Тя може да се носи с всякакви традиционни тоалети.

2. Tikka:

Камъните с борната форма на цвете могат да бъдат с всеки модерен и традиционен вид. Белият камък в центъра, обграден от перла и кундан, правят всяка жена привлекателна визия.

3. Раджастан Лак Тика:

В културата на Раджастан жените вярват, че лакът е толкова благоприятен, така че те най-често носят този вид борла на културния фестивал. Тази едноверижна борла виси над челото. Тази зелена и кафява диамантна борла изглежда страхотно със зелена раджютска рокля. Тя може да варира в зависимост от формата, която може да се намери според лицето им.

4. Позлатен дизайнер Borla:

Всяка булка иска да изглежда елегантно и великолепно на сватбата си, така че тази златна и перла борла придава на булката чисто злато и кралски поглед. Тя дава чист небесен поглед на булката.

Виж повече: Маанг Тика със странични удари

5. Дизайн на Mathapatti:

Матапати виси под линията на косата, обгражда лицето, което го прави внимателно за всички. Веригите са силно аксесоари с кундан и вериги; това дава на всяка булка ретро елегантен вид.

6. Традиционни полски тики:

Polki е великото индийско наследство, затова и причината да изберете дали искате да отидете с цялостно традиционно облекло. Polki се състои от недовършени диаманти. Жените получават изключителен вид с тази раджастанска тика.

Виж повече: Голям кръг Маанг Тика

7. Kundan Tikka:

Кундан е най-старата форма на изработка от полка. Кундан е любимият избор за всяка булка; Кундан използва скъпоценни и полускъпоценни камъни като сапфири и рубини. Това кундан и менакари борла дава кралски призив към жени и момичета.

8. Meenakari Tikka:

Meenakari е изкуството на рисуването и оцветяването на повърхността на металите с прекрасния дизайн. Булката дава максимално внимание при избора на бижутата за сватбата си, която придава на невестата харизматичните погледи.

Виж повече: Пенджабски Maang Tikka

9. Tikka с множество вериги:

Перфектно съчетание на модерен и традиционен вид, модерната епоха предпочита някои нови стилове в тика. Това ще бъде с всяка индо-западна рокля. Тази уникалност я прави по-предпочитана бижута за момичетата. Тя може да се носи във всяка традиционна функция или в колеж.

Rajasthani maang tikka дават приказната визия на жените. Това maang tikka идва в много опции като цвят, дизайн, камъни и т.н. може да отиде с екипировка по свой избор. Съберете го със сари, лехенга и раджпутана рокля. Никоя индийска булка не изглежда красива без маанг тика. Той е символ на богата култура с традиционни ценности. Rajasthani tikka се състои от различни скъпоценни камъни, meenakari. Това rajputana стил дава богат и кралски обжалване и този стил можем да намерим в Боливудски филми като “jodha akbar”.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Pin
Send
Share
Send