Красота и мода

Какво представлява кистата на гърдата? - Причини, симптоми и естествени лечения

Pin
Send
Share
Send


Какво представлява кистата на гърдата?

Казано просто, гърдата киста е натрупване на течност в гърдата, която води до образуването на гърдата бучка. Тази буца може да се усети от ръцете ви. Въпреки това, някои от тези кисти са твърде малки и като такива ще бъдат видими само чрез ултразвукови сканирания. Те са известни като микро кисти. Киста като цяло се наблюдава при жените на възраст 35-50 години и не е ракова. Въпреки това, винаги е важно да се консултирате с Вашия лекар, когато почувствате, че имате бучка. Приблизително около 25% от кистата става голяма, за да станат бучки, които са осезаеми. Гърдите са изключително разпространени сред жените.

Какво причинява кисти на гърдата?

Известно е, че кистата на гърдата се случват в терминалния канал за въздуховоди или също така известен като TDLU. Това е мястото, където лобулите прехвърлят млякото в каналите. Следователно, кистата може да се образува от възпаление в TDLU или при много рядък случай; може да има и инфекция. Въпреки това, когато нещата се объркат с функционирането на гърдата, се вижда, че се обърка и в TDLU.

Всяка от гърдите съдържа лобовите жлези. Тези дялове са разделени на по-малки лобове, които правят мляко по време на бременността. Има следващ слой от поддържаща тъкан, която е направена от мастни тъкани и други влакнести съединителни тъкани. Когато течността се натрупва в жлезите на гърдата, образуват се кисти. Можете да си представите цветята на маргаритките и подреждането на венчелистчетата, за да получите по-добра картина.

Признаци и симптоми на кисти на гърдата:

Ето някои от признаците и симптомите на кистата на гърдата, от които трябва да внимавате. Има голяма разлика между наличието на тумор и киста.

 • Вие ще изпитате изхвърляне на зърното, което обикновено е чисто, сламено, жълто или дори тъмно кафяво.
 • Може да изпитате чувствителност на гърдата преди периодите и да увеличите размера на гърдите.
 • Почувствайте ръцете си срещу буца. Вижте дали буцата е гладка и подвижна, е кръгла или овална, която има различни ръбове.
 • Точно след изтичането на периода, ще усетите намаляване на размера на гърдите, както и интензивността на другите симптоми, описани по-горе.

Винаги проверявайте лекар, ако в случай, че почувствате или забележите нова бучка след периода. Внимавайте за съществуващата бучка, която променя размера и формата си. Експертите наистина не са разбрали какво причинява гръдните кисти. Някои спекулират, че това се дължи на нивото на естрогена в тялото, за което се знае, че стимулира тъканта на гърдата в тялото и по този начин допринася за гърдите.

Начало средства за премахване на кисти на гърдата:

Кистата на гърдата е често срещано явление сред жените на възраст от 35 до 50 години. Ето някои прости домашни лекарства за това какви са те и как да ги излекува. Погледни.

1. Зеле: t

Известно е, че зелеът лекува болки и също така намалява подуването на гърдите. Няма ясна представа защо е ефективен, докато голямото количество полифеноли, което е противовъзпалително, е предложено като една от причините, поради които е предпочитано. Ето как да го използваме добре.

 • Охладете зелето за около 20 минути и го оставете да се охлади добре. Използвай зеленото зеле като зелено, което може да оцвети роклята ти.
 • Използвайте два листа от тях и подрежете дръжката и я поставете на гърдите си, без да сте го затегнали.
 • Можете също така да ги носите със сутиена и да ги премахнете след 20 минути. Болката бавно ще изчезне.

Направете това ежедневно, за да лекувате болката, свързана с кистата, и да я отстраните бавно от тялото.

2. Студена компресия:

Следващата техника за отстраняване на кистата на гърдата е студеният компрес. Студеният компрес ще помогне за премахване на болката и облекчаване на мускулните спазми, като по този начин подобрява кръвообращението. Свива кръвоносните съдове и намалява притока на кръв, като по този начин намалява задържането на течности в засегнатите области. Те ефективно контролират подуването и възпалението.

 • Потопете мека кърпа в студена вода и я поставете върху гърдите си, където имате бучка.
 • След като охлаждащите ефекти изчезнат, повторете процеса.

Направете това два пъти на ден и правите това ежедневно ще гарантира, че ще се отървете от кистите за нула време.

3. Масаж:

Масажът е друг лесен за облекчаване на болката. Когато масажирате, натискът, който прилагате, ще приспособи млечната жлеза обратно към нейния модел на развитие, който е нормален. Проучванията показват, че силата дава правилното въздействие още от първия етап на процеса на развитие на клетката. С течение на времето тези деформирани клетки се притискат и принуждават да растат нормално. Следвайте тези стъпки за ефективен домашен масаж на гърдите.

 • Започнете да масажирате от зърното в посока на гърдата с пръсти. Използвайте умерено налягане и сила, но бавно.
 • Масажирайте гърдите с ръце с малко по-висока сила и скорост.
 • След това масажирайте гърдите по посока на часовниковата стрелка и след това я сменете в посока, обратна на часовниковата стрелка. Отиди отново бавно.
 • Движете се равномерно с умерена сила и компресирайте с двете си ръце.

4. Зеленчуци и плодове:

Консумирайте зеленчуци и плодове щедро и често. Когато ядете зеленчуци и плодове, богати на С (като Guavas, портокал, киви, ягоди) E (зеленчуци като ряпа, броколи, зеленчуци от цвекло) и каротин (като сладък картоф, моркови, спанак и канела), те снабдяват тялото ви с достатъчно антиоксиданти и по този начин лекува възпалението.

5. Горещо компресиране:

Топъл компрес е друг начин да се отървете от гърдите. Те подобряват кръвообращението и по този начин намаляват компресията на кистата, която обгражда жлезите на тъканите на гърдата. Помага за по-доброто циркулиране на млякото.

 • В вана с гореща вода добавете няколко капки етерично масло от лавандула заедно с 4-5 капки етерично масло.
 • Използвайте кърпа, за да накиснете вътре в сместа и я нанесете върху гърдите.

Не компресирайте прекалено дълго. 20 минути, два пъти на ден, е добър начин да се елиминира кистата, когато се извършва редовно. Като алтернатива можете да използвате и топла вода.

Как да избегнете кистата на гърдата?

Избягването на кистата на гърдата всъщност е възможно. Ето няколко начина, по които можете да ги избегнете.

 1. Избягвайте кофеина: Премахнете кофеина от вашата диета. Можете също така да се опитате да намалите приема му. Проучванията показват, че жените в действителност изпитват облекчение при намалена консумация.
 2. Намаляване на солта: Намаляването на сол в диетата е друг добър начин да се избегне образуването на киста. Когато консумирате по-малко количество натрий, тялото не съхранява излишната течност в тялото ви. Това ще помогне да се елиминират симптомите на кистата на гърдата.
 3. Носете десния сутиен: Носенето на подходящия сутиен е абсолютно необходимо. Сутиенът е поддържаща структура и спомага за намаляване на болката, която може да почувствате като киста.

Кистите са толкова общи, колкото и луничките по кожата ви. Това е много естествено явление, което се случва на жените в периода 35-50, така че наистина няма причина да се тревожи. Те са най-вече безвредни и понякога малко болки и повечето от тях се лекуват с естествени средства. Внимавайте за симптомите, останете здрави и останете във форма!

Гледай видеото: Лечение на мозъчен тумор с природни средства (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send