Грижа за косата

Как да поддържаме здрава коса?

Pin
Send
Share
Send


Искате ли здрава коса? Кой не желае дълга и здрава коса? Косата играе важна роля в цялостната ни личност, а също и като жизненоважна част от живота. Ако искате лъскава, здрава и жизнена коса, тогава трябва да играете пълно внимание на косата си. Здравата коса прави и човек по-привлекателен. Здравата коса подобрява Вашата увереност, защото действа като голям фактор, който осигурява привличаща окото личност. Така днес в тази статия ще ви разкажем как да поддържате здрава коса.

Как да направим косата силна и здравословна:

Сега, по-долу ви даваме някои прости и лесни съвети, с които можете да получите здрава коса. Те са както следва;

1. Подходяща диета:

Правилната диета е отговорна за поддържането на здрава коса. За това трябва да консумирате богати на витамин С и А храни. Затова включете в ежедневната си диета кале, спанак, яйца, зелени зеленчуци, боб, леща, риба и др. Тази диета предлага блясък отвътре навън, тъй като тези витамини дават себум. Трябва да избягате от нездравословна храна и да получите балансирана диета, пълна с протеини, калций, витамини и много вода.

2. Ограничете прането:

Ограничете миенето на косата си два пъти седмично. Еднократно измиване също е по-добро. Прекомерното измиване подрязва косата на нормалното му масло, задейства го да изсъхне и създава допълнително изхвърляне към изрезките. Винаги нанасяйте лек шампоан, както и забавен балсам.

3. Състояние на косата:

Балсамът след шампоан е необходим, защото предлага влага за косата ви, въпреки че изграждането му е по-меко плюс допълнително приспособимо. Балсамът създава вашата коса отпусната, за да се разресва след това душ, като по този начин предизвиква по-малко вреда. Намажете подхранващото средство на разцепените краища, където косата ви ще се появи мазна.

Виж повече: Как да поддържаме бъбреците здрави

4. Масажирайте скалпа си:

Внимателно масажирайте скалпа с помощта на дланта си, както и върховете на пръстите в сферични движения. Той помага да запазите косата си лъскава и здрава, тъй като увеличава кръвообращението на косата.

5. Подстригвайте косата си често:

Препоръчва се да подстригвате косата си на всеки 6 до 8 седмици. Тъй като отнема мъртвите краища освен да задържа косата в най-добра форма. Честото отрязване на 1 инч или 2 е достатъчно, за да се елиминират разделени краища. Подстригване на разделяне приключва всеки месец, за да запазите косата си здрава и на практика разделена на края.

6. Маска за коса:

Намажете маска за коса, но един път месечно, за да предложите дълбоко подхранване и да вдъхновите мекота и блясък. Нанесете маска за коса, която е специално планирана за вашата категория коса, или косата ви е мазна, суха или боядисана.

Виж повече: Съвети за здравословни очи

7. Използване на гребен:

Дъждовата коса е по-предразположена към увреждане от сухата коса, защото е изключително гъвкава и допълнително вероятно да се счупи. Избягвайте миенето след измиване на косата. Като алтернатива, трябва да се изкъпете върху него, след това нанесете гребен с широк зъб, за да отстраните възлите и да намалите счупването.

8. Използвайте сатенена калъфка за възглавница през нощта:

Защитавай ключалките си през нощта, като спиш на копринена или сатенена калъфка за възглавница. Можете също така да покриете вашите козина в копринена забрадка по време на сън. Ако използвате памучна възглавница, избягвайте това, защото може да изсушите ключалките. Избягвайте да спите с здраво опашка, тъй като това води до счупвания.

9. Избягвайте оцветяване и горещи инструменти за оформяне:

Честото използване на оцветяване, както и горещи инструменти за оформяне на косата, води до дълготрайна загуба на коса. По този начин косата ви става суха, схваната и увредена от несигурност, за която не се грижите правилно. Избягването на повтарящи се подложки, използването на затоплени инструменти за оформяне или оцветяване или избелване са някои от причините за нездравословната ви коса.

Виж повече: Как да подобрим здравето на сърцето

Надяваме се тази статия да ви помогне да разберете как да поддържате здрава коса. Докато можете да следвате тези съвети, за да постигнете добри резултати, трябва да знаете, че здравата коса също зависи от фактори като начин на живот и генетика. Много хора биха могли да наследят крехката, слаба коса от родителите си. В такива случаи трябва да се полагат още повече грижи, за да се избегнат ранните признаци на увреждане. В съвременните дни повечето жени искат да изглеждат красиво незабавно. Те прибягват до всякакви видове стайлинг, които могат да повредят косата, която не може да се поправи. Избягването на тези малки грешки определено може да подобри цялостното качество на косата.

Гледай видеото: КАК ПОДДЪРЖАМ КОСАТА СИ ДЪЛГА ? (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send