Грижа за косата

Горещ маслен масаж за растеж на косата

Pin
Send
Share
Send


С нарастващото замърсяване все повече хора са изправени пред трудности, свързани с тялото, кожата и косата. Към това се добавя ежедневният стрес на работата, който влошава нещата и води до всички други проблеми. Високите нива на вътрешни и външни фактори водят до счупване на косата и падане на косата като често срещано предизвикателство. Има екстремни случаи, в които хората са преживели плешивост поради това.

От друга страна, има различни подаръци, които майката природа ни е дала. От доста време започнахме да пренебрегваме ползите от тези подаръци. За косата започнахме да пренебрегваме предимствата на петрола. Това ръководство по-долу ще ви каже как да извлечете ползите от маслото, за да спрете падането на косата и да имате здрава коса.

Виж повече: Масло от розмарин за растеж на косата

Горещ маслен масаж за растеж на косата.

Добър масаж с горещо масло помага за подобряване на кръвообращението на космените фоликули и скалпа. Това помага за правилното функциониране и по-добро хранене. Той също така осигурява смазване на нишките, които ги предпазват и намалява щетите.

Процедурата и съветите:

Има специфичен начин, по който косата трябва да бъде намазана с масло за максимални ползи за нишките. Проверете как:

1. Прилагането трябва да се извърши по такъв начин, че да има правилно излагане на скалпа. Основната област, която се нуждае от влага за здравословни резултати е корените на косата. Това определено ще придаде красота на направленията.

2. Затоплете маслото малко преди нанасянето. Това е много по-полезно от обикновеното масло.

3. Можете да използвате върховете на пръстите си, за да поставите внимателно топлото масло върху скалпа и да го масажирате, или вземете чист памучен тампон, натопете го в течността и го нанесете. Въпреки това, какъвто и да е случаят, уверете се, че не прекалявайте с масажа и не бъдете груби, тъй като това ще доведе до счупване на косата, което не бихте искали.

4. Дайте му някога, за да абсорбира предимството на топло масло. Ако имате ограничение във времето, нанесете топлото масло 1-2 часа преди почистването с шампоан. Ако не, запазете маслото на скалпа за една нощ. Това ще даде време на корените на косата да вземат максимално храна от маслото.

5. Уверете се, че косата е покрита с капачка за душ. Това ще предотврати натрупването на прах или мръсотия върху косата и скалпа.

6. Използвайте само качествено масло за коса за най-добри резултати. Също така, опитайте се да закупите продукти, които имат 100% натурални съставки или просто кокосово масло.

Виж повече: Водка за коса

Как да загреем маслото?

Никога не загрявайте маслото директно върху пламъка, това ще унищожи хранителните предимства на течността и няма да ви даде резултати, които желаете. От друга страна, вземете купа с гореща вода и към това добавете още една малка купа с маслото за около 5 минути. Това ще затопли маслото перфектно и готово за употреба при масаж с горещо масло.

Масла, които могат да се използват:

Има само някои специфични масла, които могат да се използват за масаж с горещо масло върху косата. Те включват следното:

Зехтин:

Това е едно от най-добрите масла, които имат антибактериални и противогъбични свойства. Подхранва косата и подобрява растежа на косата. Известно е, че увеличава здравината и еластичността на косата. За цялостното здраве на скалпа това е перфектно масло.

Бадемово масло:

Витамин Е в тази течност е идеален за сила, блясък, дебелина и дължина на косата. Той също така осигурява подхранване на космите на косата.

Виж повече: Храна за здрава коса и скалп

Кокосово масло:

Кондициониращите и подхранващи свойства на тази течност са несравними. Също така помага при почистването на скалпа и е идеален за масаж с горещо масло. Той е лесно достъпен и достъпен на джоба си.

Снимки Източник: Сток на затвора

Pin
Send
Share
Send