Красота и мода

Как да прилагаме слънцезащитен лосион

Pin
Send
Share
Send


Екваториалният климат се отразява върху кожата ви, тъй като изгаря и изсушава кожата, напълнена с влага, което води до ненужно почерняване, образуване на тъмни петна и често е причина за малки несъвършенства, които се появяват върху кожата. Това е преди всичко причината за неравномерния тен на кожата, когато предмишниците ви носят светъл, здрав цвят, а лакътя е пълен с тъмнина и светлина.

Прекаленото излагане на слънчеви лъчи обаче често може да доведе до нещо повече от просто тен. Излагането на слънце в продължение на дни може да доведе до сериозни кожни заболявания, включително най-лошия възможен фактор, рак на кожата. Въпреки това, закъснели сте се чувствали съвсем несигурни за вашия слънцезащитен крем. Изглежда, че слънцезащитните продукти вече не работят и все още не знаете кого да обвинявате, козметичната си тръба или себе си. Ето защо в тази статия ще ви разкрием как по подходящ начин можете да изберете и да приложите слънцезащитния крем за по-добра и жила здрава кожа.

Как да нанасяме слънцезащитен лосион върху тялото и лицето:

Знаеш ли какво оборудване да работи с:

1. Преди да излезем на нашето приключение, от изключителна важност е да знаем правилния тип слънцезащитен крем, който да отговаря на изискванията на кожата ни. Първото нещо, за което трябва да внимаваме, е типът кожа. Обикновено има четири кожени асортимента, мазна, нормална, суха и комбинирана кожа. Неизменно, благодарение на модерния търговски пазар, има специализиран слънцезащитен крем за всички типове кожа. Трябва само да знаете кой тип кожа сте и да изберете съответния продукт.

Виж повече: Ексфолиращи ексфолианти

2. След това е предпочитаната марка, която не е задължителна, но отново е въпрос на предпочитание. Често много хора се оплакват, че дадена марка не гелира добре с кожата си, вероятно защото химичното съдържание е твърде голямо, или използваните биологични продукти са алергични към вас.

3. Последното, но не и най-малко оръжие, което трябва да знаете, е SPF, който е съкращение от фактор за защита от слънцето. Колкото по-висок е SPF, толкова по-добре ще работи върху кожата ви. SPF 30 би означавало тридесет пъти повече защита, отколкото SPF15.

4. Докато избирате SPF, уверете се, че избирате Broad Spectrum, който позволява защита от UVB лъчи, а не просто UVA.

5. И накрая, се уверете, че сте избрали вода или пот резистентни слънце.

Методът за прилагане на слънцезащитен екран:

1. Слънцезащитните продукти често се прилагат като основен продукт, така че се уверете, че лицето ви е чисто и без никакви козметични пробиви, преди да започнете да прилагате крема.

2. Слънцезащитните продукти не са само за лицето ви, така че никога не забравяйте обичайните открити места, гърба и врата, ръцете и дори краката.

Виж повече: Използвайте Himalaya Wash Wash

3. Вземете палмово покритие на слънцезащитния си крем и започнете с изплакване на ръцете си, за да изравните петно ​​от крем. Сега започнете с масажиране на крема с върховете на пръстите към лицето или гърба, като използвате кръгови движения, които биха помогнали на крема да се смеси лесно с кожата.

4. Започнете от лицето си и бавно преминете към ръцете, гърба и накрая краката, като използвате кръговото движение на масажа, като се уверите, че слънцезащитният крем е в кожата.

5. Този процес трябва да се извърши тридесет минути преди да напуснете къщата си. Незабавното прилагане и експозиция не работят в действителност за кожата, тъй като вашата слънчева защита се нуждае от време, за да започне с нейната ефективност.

6. Често се препоръчва да носите със себе си слънцезащитния крем и да го прилагате отново след времеви интервали въз основа на това колко високо е SPF. Повторното прилагане на слънцезащитния крем често е полезно, тъй като основният слой вече е в работа, докато горният слой просто действа като бенефициент.

7. В края на деня, уверете се, че сте премахнали слънцезащитния крем с почистващ препарат и памучен тампон, преди да ударите леглото.

Виж повече: Как да изберем овлажнител за вашата кожа

Гледай видеото: Чантичката за първа помощ на Американския Червен КръстFirst Aid Red Cross (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send