Красота и мода

Аюрведа лечение за отслабване

Pin
Send
Share
Send


Светът е започнал да признава древната и старата система на медицината на Индия, наречена аюрведа, която е ефективен метод за отслабване. С напредване на възрастта мазнините в нашето тяло са склонни да стават по-твърди или упорити и става много трудно да се хвърли, че дори упражненията не остават ефективен метод. Аюрведичният метод е по-скоро като домашно лекарство, което е насочено към мастните клетки и повишава метаболизма ви, така че тялото ви изгаря калории по-бързо. Той е безопасен и напълно органичен. Резултатите са дългосрочни и нямат странични ефекти.

Концепцията за Ama:

В аюрведа Ама е ключът към отслабване. "Ама" е токсин, който присъства в тялото. Тези примеси са или разтворими във вода, или мастноразтворими. Мастните клетки в нашето тяло се разширяват, когато количеството и концентрацията на тези токсини се увеличават, което ви кара да натрупвате тегло, особено около средния регион на тялото, талията, бедрата, стомаха и бедрата. Аюрведичните техники са насочени специално към отстраняване на Ама от тялото ви и преди всичко детоксикиране.

Виж повече: Програма за отслабване на Herbalife

Процедурата:

Първата стъпка е да разберете дали имате някакъв токсин и нивото на токсичност. Аюрведа има някои съставки, които са мощни изтребители на мазнини и ще покажат впечатляващи резултати, ако се следват правилно. Те помагат не само за отслабване, но и за поддържане на теглото.

Знайте съставките си:

лимон:

Лимонът е мощна съставка, която помага на организма да изгаря мазнините по-бързо. Добавете лимон към редовната си диета, започвайки с сутрешния чай и храна. Тя почиства вашата система най-силна и бърза. Хората с нетолерантност към лимоните трябва да заемат задната седалка.

Triphala:

Това е аюрведична билка, която е комбинация от три сушени индийски плода, Amalaki, Haritaki и Bibhitaki. Амалаки е естествен антиоксидант; Харитаки подкрепя естествения процес на почистване на тялото и помага за функционирането на дебелото черво и Bibhitaki помага за намаляване на натрупването на мазнини и течности в тялото. Triphala е по-добре и е по-лесно да я консумирате под формата на таблетки.

Виж повече: Аюрведа медицина да отслабнете бързо

Къри на прах:

Добавянето на кари на прах към всяко хранене е ефективен начин за съчетаване на шестте вкуса, за които говори аюрведа, което спомага за подобряване на храносмилането и стопи съхраняваните мазнини в тялото ви. Или гответе храната си с къри на прах, или просто я поръсете върху храната.

Детоксикиращият чай:

Този чай е комбинация от ефективни съставки, които помагат за разграждането на мазнините, подобряват храносмилането и увеличават метаболизма. Добавете половин чаена лъжичка от следното към литър вряща вода

  • Семена от цели кими
  • Семена от цял ​​кориандър
  • Семена от цял ​​копър

След това изцедете семената и ги съхранявайте в колба. Отпийте тази течност, топло, през целия ден.

Яжте мъдър:

Това, което е уникално за тази диета е, че не прекомерно изрязвате калориите, но просто променяте времето, когато консумирате по-голямата част от него. Консумирайте 50% от калориите си на обяд. Според тази лечебна система, обядът е най-важното ястие за деня, тъй като през това време вашият храносмилателен огън или „агне” е най-силен. Консумирайте най-малко калориите си през нощта, тъй като огънят е най-слаб в края на деня.

Виж повече: Хомеопатията медицина за отслабване в Индия

вода:

Пийте достатъчно вода през целия ден. Това е водата, която поддържа баланса на всички елементи в тялото ви и го поддържа активно. Вашият метаболизъм е длъжен да се надигне, ако сте добре хидратирани и става по-лесно да отмивате токсините от тялото. Плюс водата помага да се счупят и разтопят мазнините, като се облекчава изгарянето им.

Източник на изображението: Shutterstock

Гледай видеото: Аюрведа и хранене - Юрий Ковачев (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send