Красота и мода

Топ 15 исторически места в Индия

Pin
Send
Share
Send


Исторически места за посещение в Индия обикновено се състои от стари паметници, реликви, статуи, гробници, храмове, резервати за диви животни, туристически обекти и т.н. Тъй като страната е пълна с богата култура и наследство, никога няма да имате проблеми с намирането на места, които имат специално историческо значение , С управлението на Mughals и British Raj, страната ви предлага голямо разнообразие от места, които можете да изследвате, за да разширите знанията си и да научите повече за културата, религията и традициите на Индия. Въпреки това, след много проучвания ние измислихме най-важните 15 исторически места, които трябва да посетите, когато дойдете в Индия.

Популярни исторически места в Индия с изображения:

1. Тадж Махал:

Едно от най-красивите и екзотични места, открити в целия Делхи, е The Taj Delhi. Това е историческата гордост на Индия и има повече от хиляди туристи, които всяка година посещават този известен паметник. Построен по време на Моголския период от известния владетел Шах Джахан, това място служи като едно от чудесата на света. Това е първото място, което трябва да посетите, когато дойдете в Индия. Уверяваме ви, че пътуването ще си струва. Обиколка на това място със сигурност ще ви накара да се влюбите в Агра.

2. Златният храм:

Златният храм е признат за гордостта на Пенджаб. Това е една от най-известните туристически атракции и има повече от хиляди посвещения, туристи и местни посетители всяка година. Той е най-старият храм на сикхската религия и разполага с красив басейн, наречен „Амрит Саровар”. Тъй като куполът е боядисан в злато, това място изглежда привлекателно и ослепително, особено под слънцето. Това определено е първото място, което трябва да посетите на вашето пътуване до Пенджаб.

3. Jallianwala Bagh:

Jallianwala Bagh от Пенджаб не е просто градина, но има и специално значение в историята на независимостта на Индия. Това е мястото, където хиляди са били убити от ръцете на британските войници през 1919 година. Мемориал е построен през 1951 г. в чест на онези, които са пожертвали живота си за родината си. Това място има специално историческо значение и определено трябва да бъде посещавано веднъж. Тя ще ви помогне да разберете индийската история в епохата преди независимостта по много по-добър начин. Нищо чудно, че има хиляди посетители всяка година.

4. Пещери Бадами

Пещерите Badami се намират в района Bagalkot на Северна Карнатака. Известно е, че те са перфектният пример за отлична индийска архитектура за рязане на скали, особено за архитектурата Badami Chalukya. Храмът е изграден от червен пясъчник на хълмовете и е един от най-древните храмове на нашата страна. Тук има няколко красиви места и храмове, които със сигурност ще ви заинтересуват. Ако очаквате с нетърпение да изследвате и изучавате културата и архитектурата на Индия, пещерите Badami трябва да бъдат вашите крайни дестинации. Някои от най-важните места, които ще намерите тук, са Вайшнавски пещерен храм, храм Махавира, Бадам Танк и красивите стълбове.

Виж повече: Андамански места за посещение

5. Храмовете на Кхаджурахо:

Въпреки че Кхаджурахо се счита за град на храмовете, той определено е далеч отвъд религията и се покланя на боговете и богините. Архитектурата е брилянтна и всеки един образ е направен с такава предпазливост и грижа. Това място е едно от най-посещаваните храмове в цялата страна. Той се намира в Мадхя Прадеш в района Chattarpur. Сега той е обект от ЮНЕСКО за наследство и е привлякъл редица архитекти и студенти. Храмът е известен най-вече с еротичните скулптури, направени преди векове.

6. Пещери Белум:

Пещерите Belum са най-дългата пещера, разположена в Андра Прадеш. Те са на около 110 километра от Курноол и са едни от най-престижните и известни пещери в страната. Това са подземни пещери, които са построени под земеделско поле и притежават три кухини, от които една служи като главен вход. Пещерите Белум са едно от най-атрактивните места в Индия и се наричат ​​„Уникален проект за еко-туризъм” от страна на правителството на Индия.

Виж повече: Меден месец дестинации в Керала

7. Пещери Карла:

Пещерите Карла са разположени в Lonavla, която е хълм станция в близост до Пуна на Махаращра. Тя е построена от будистки монаси преди около векове и е наистина силно представяне на будистката архитектура. Сложните дърворезби са запазени дори след толкова много години и са част от историческите места, с които се гордее страната ни. Той е на около 160 фута висок до върха и около 15 метра висок. Тези пещери са голямо доказателство за великите будистки учения и идеологии. Настройката и надписите тук са ума.

8. Кутуб Минар:

Елате в най-екзотичното и красиво място на Делхи и ще бъдете очаровани. Това място е абсолютно грандиозно и просторно. Това е най-високата каменна конструкция в света, построена през 1193 г. от Кутубудин Айбак, в памет на учителя си. Той има 379 кръгли каменни стъпала, които изглеждат зрелищно и се разминават от разстояние. Веднъж можете да видите цялата Делхи и Ню Делхи от гледна точка. В Кутуб Минар има и джамия, построена от Кутубудин Айбак.

Виж повече: Pondicherry Beach Resorts

9. Индийска порта:

Вашето пътуване до Индия няма да бъде пълно, ако не дойдете до прекрасната и красива порта на Индия. Това място е абсолютно невероятно. Той се намира в центъра на Делхи и е най-големият военен мемориал, който някога ще намерите в цялата страна. Паметникът увековечава около деветдесет хиляди войници на някогашната британска армия, които са загубили живота си по време на световните войни и войната в Афганистан. Външният вид на това място е наистина красив и трябва да се посещава веднъж в живота си. Това определено е едно от най-добрите исторически места, които можете да посетите.

10. Ганг:

Една от най-свещените реки в страната, Ганг се счита за място на голяма спиритизма и красотата. Самата река е дом на красиви делфини и привлича бхакти от цяла Индия всяка година, особено по време на Дурга Пуджа. Ганг е една от най-старите свещени реки в Индия, което го прави голямо историческо място.

Храмът на Сиддхивинаак:

Този храм, разположен в Мумбай, е велик храм, построен в името на лорд Ганеша. Нейните сложни галерии и великолепна структура го правят едно от най-сложните исторически обекти в Индия и е привличане на милиони предани всяка година. Храмът е заобиколен от буйна зеленина и има много положителна аура, която е едновременно приятна и възвръщаща се.

12. Gurudwara Bangla Sahib:

Един от най-старите сикхски религиозни обекти в Индия, бангла сахиб е добре познат в целия свят, за да има лечебни води, разположени в гурудара. Това е не само атракция за бхактите, но и туристи от цял ​​свят, които идват да свидетелстват от първа ръка за красотата на тези лечебни води. Въпреки, че gurudwara е религиозен сайт, той все още отваря врати за широк кръг хора, които със сигурност са се променили след посещение на тези прекрасни исторически места в Индия.

13. Градини Лоди:

Тези градини са лесно един от най-големите участъци на земята, открити като индийско наследство, вариращо от огромни 80 акра. Градини Лоди са буйно индийско наследство с едни от най-великолепните паметници, които светът някога е виждал. Най-хубавото е, че това прекрасно място всъщност е градски парк, който беше открит през 1936 г. за обществено ползване. Сега тя е привличането на хиляди туристи всяка година, което го прави едно от най-непрозрачните исторически места на Индия.

14. Golconda:

Golconda или golla konda е красив паметник, разположен в Хайдерабад. Той осигурява отлична гледка към самия град от върха на паметника и е атракция за редица туристи от цял ​​свят. Разположен на 11 километра западно от Хайдарабад, Golconda е идеалното място да бъдете на върха в списъка на историческите места в Индия.

15. Мемориал на Виктория:

Мемориалът на Виктория, разположен в прекрасния град Калкута, е красив британски паметник в чест на кралица Виктория. Това е красив паметник, построен в средата на прекрасни паркове и езера, увеличаващи естетическата стойност на мястото, което го прави едно от най-известните исторически места в Индия.

Гледай видеото: Топ 15 Необясними НАХОДКИ (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send