Йога

Ваджрасана йога (диамантена поза) - как се правят и ползите

Pin
Send
Share
Send


Ваджрасана:

Опитвали ли сте vajrasana? Искате ли да се опитате да направите ваджрасана йога? Диамантената поза или ваджрасана поза в йога се измерват като най-добри движения за дишане и медитация. Това е една от простите асани, които могат да се практикуват дори след обяд или вечеря, след като редовното практикуване на тази дихателна тренировка като пранаяма, капалбхати, анулом вилом от седнете в тази поза, ще съчинят тялото си като диамант Ваджрасана е санскритска дума, която е смесица от две думи - „ваджра“ и „асана“. Ваджра означава „Даймънд“, а асана означава Поза, затова и името „Поза Даймънд“.

Виж повече: Поза на трупа

Даймънд Позата или ваджрасана е седяща йога поза и се използва за размисъл, самоувереност на растежа и упражнение за вдишване, освен като облекчаване на стреса. Най-голямата част от Диамантената Поза е, че тази асана може да бъде изпълнена без стрес на всяка част от тялото. Diamond Pose е познат за излъчваща сила. По-късно от асана тялото ви кара да се чувствате позитивни и живи.

Как да правим ваджрасана йога (Diamond Pose) стъпки и ползи:

Днес ние сме тук, за да обясним стъпка по стъпка инструкциите за това как да правим ваджрасана йога и техните предимства, заедно с предпазни мерки за начинаещи за по-добро здраве.

Стъпки за диамантената поза на ваджрасана:

 • Сгънете краката назад, освен това седнете с помощта на коленете си.
 • Вашият гръбначен стълб, шията, главата, трябва да са прави, освен запечатва очите.
 • Точната длан за поддържане на дясното коляно, освен това лявата длан трябва да се запази на лявото коляно плюс лактите в права линия.
 • Погледни отпред и вдишвай изобщо.
 • Докато освобождавате дъха си, вярвайте, че можете да елиминирате цялото заболяване, което излиза като на носа ви.
 • Оставете тези стъпки за 5 до 7 минути, освен това направете почивка. Можете да увеличите времето за 15-20 минути.

Виж повече: Стъпки на Паванамуктасана

Предимства на Ваджрасана или диамантена поза:

Има известна полза за коленете за тази ваджрасана йога. Тази поза укрепва различните мускули, свързани с коленете и може да се използва програма за придобиване на сила за коленете. Мускулите на гърба са силно опънати и това е една от най-добрите факти за ваджрасана йога. Сред многото предимства на vajrasana, този е доста полезен и популярен в същото време.

Извършването на тази асана ще ви освободи от проблеми с язва на стомаха. Доказано е, че ваджрасана или диамантената поза отстраняват също и киселинните проблеми. Тя може да помогне на човек лесно да усвои пълно хранене.

Позата е също силно препоръчителна и предпочитана поза за медитация. За да се възползвате от тази медитативна поза, трябва да практикувате правилно дишане, докато извършвате ваджрасана йога. Бавно и ритмично дишане ще бъде изключително изгодно за вас. Доказано е, че стойката е полезна за отстраняване на проблемите в долната част на гърба.

 • Той дава освобождаване от седалищната болка.
 • Diamond Поза в продължение на 5-7 минути е в състояние да ходи на работа.
 • Диамантените посоки помагат да се намали затруднението на газа, ако тази асана подреди директно следващото хранене.
 • Цялата трудност при храносмилането, ако се лекува плюс увеличава храносмилателната сила.
 • Освен това отделените кръвни блокажи повишават кръвообращението.
 • Подкрепете мускулите на краката.
 • Поза на диамантите улеснява облекчаването на стреса и осигурява мисловен мир.
 • По време на диамантената поза енергията се изтласква към горната част на тялото и кара човек да се чувства подмладяващ и енергичен.
 • Diamond Pose излъчва кръвоснабдяването и помага на организма да се бори до заболявания, като стимулира имунната система.
 • Нормалната практика на Diamond Pose помага за задържане на болката в кръста, както и болки в гърба.
 • Diamond Pose се одобрява за жени, докато предлага свободни от тазови натоварвания, усещане за парене и болка в кръста през менструалния период.
 • Diamond Pose помага на жените при менструално разстройство или други проблеми, свързани с аборта.
 • Тази Diamond Поза ще се отърве от целия ви проблем с запек. Тлъстият корем и стомахът ще бъдат обобщени, като често се практикува тази асана.
 • Диамантените посоки помагат да се намали затруднението на газа, ако тази асана подреди директно следващото хранене.
 • Тази поза също се счита за ефективна йога поза за укрепване на теле и мускул на бедрото.
 • Също така е полезно за бременните жени да се уверят, че са нормални.
 • Освен това спомага за възстановяването на работата на слезката, бъбреците и червата, освен това на половите органи.

Виж повече: Ползите от Kapalbhati Pranayama

Предпазни мерки за ваджрасана или диамантена поза:

Някои неща трябва да се имат предвид, преди да извършите тази ваджрасана йога.

Според някои костни специалисти, хората с проблеми с коляното трябва да избягват тази конкретна йога асана. Това може да причини повече смущения на коленете и да влоши състоянието на коляното. Това, ако изпитвате болка в коляното, препоръчва се първо да го оправите преди да скочите в тази йога поза. Въз основа на проучване, отнасящо се до ваджрасана йога, може да се каже, че тази поза може да доведе до падане на краката, което е основно увреждане, причинено на общия фибуларен нерв. Стъпката ще дръпне един ранен заради тази йога. Това ще затрудни дорсифлексията на стъпалото и може да бъде причина за прекомерната болка.

Ваджрасана е причината за основните случаи на нараняване на пръстите на краката през тази година. Ако имате такова нараняване, се препоръчва да посетите лекар или специалист в тази област възможно най-скоро, тъй като това може да се окаже нещо много по-вредно. По време на ходене, човек може да изпита огромна болка в пръстите на краката, които могат да бъдат причинени поради вредното въздействие на тази конкретна асана.

Ще има сензорна загуба на гръбната част на стъпалото и няма да усетите нищо там. Подобна загуба на чувство може да се появи и в предната, и в долната част на крака. Тази тъмна страна на ваджрасана е известна още като "капка йога".

Начинаещи съвети за ваджрасана или диамантена поза:

 • Най-ниското време за трениране на Diamond Поза е три минути.
 • Няма времево ограничение, свързано с Diamond Pose и можете да продължите да го правите, стига да смятате, че сте доволни.
 • По-голямо е да се прави диамантена поза в тишина и отворено място, така че умът ви да е в мир и да получите свеж въздух за дихателните упражнения, свързани с диамантената поза.
 • Няма конкретен график за Diamond Pose и човек може да изпълни тази асана дори по-късно от храненето.

Важни факти за Важраса Йога Поза:

Ваджрасана е санскритска дума. „Ваджра“ означава „мълния“, която също означава диамант. Ето защо тази асана се нарича поза на диамантената йога. "Асана" означава "седалка". Това също означава поза. Асаните обикновено се извършват на празен стомах, тъй като има достатъчно натиск върху стомаха, докато изпълнявате йога. Но Ваджрасана може да се изпълни по всяко време. Човек може да изпълни тази асана веднага след като вечеря. Един от най-важните факти за тази асана е, че той подпомага храносмилането (обсъдено по-рано). За това, много практикуващи йога изпълняват тази йога, изпълнявайки тази поза с пълен стомах или веднага след хранене. По-ефективно е да се изпълнява тази йога след хранене, тъй като това ще ви освободи от проблеми с храносмилането.

Друг важен факт за ваджрасана йога е, че има изключително полезна и популярна версия на тази йога поза, наречена йога поза Сута Ваджрасана. Това е възстановената версия на ваджрасана йога, където ръцете остават на пода до стените на задника. Дланите трябва да са обърнати нагоре. Тази поза също се нарича Позиция на наклонения герой или поза на йога.

Pin
Send
Share
Send