Красота и мода

Ползи и ползи от Тулси (Василий)

Pin
Send
Share
Send


Василий или Тулси е бил почитан и използван в Индия за много дълго време, като чай и като лечебно благословение. В Индия обичайно е да се открие растението Тюлси (Василий) като почитан храст или засаден в почти всяко домакинство. За мнозина е известно, че е свято растение и се казва, че тулси е божествено растение, което се поставя във всеки дом.

Това свято растение се намира в пределите и се почита от индусите във всяка индийска фамилна единица. Тулси е бил използван като част от Индия за около 5000 години и е признат за своите възстановяващи се свойства на психиката, тялото и душата. Туласи е широко разпространен в южноазиатските страни от дълго време и сега допълнително увеличава разпространението на Запада. От религиозна гледна точка, както и от терапевтична гледна точка, Тулси има вечна стойност. В Аюрведа всички доши могат да бъдат излекувани с благословиите на това божествено растение.

Предимствата и ползите от Тулси са многобройни, а индивидите също хапят суровите листа, които често печелят. Tulsi листа също възобновяват и съживяват тялото на човека. Той запазва една свежест рационално и дава възможност на перспективата. Благословен босилек е ръчно изработено решение за голяма част от основните нещастия.

Има безкрайни ползи от тулси, от които тези, които са описани тук, са най-добрите. Можете да използвате тези предимства в ежедневния живот, за да подобрите живота си и да повишите здравето си. Освен в молитвата и поклонението на растенията в Тулси, има редица хора в Индия, които използват всяка част от тулси за лечение и нужда от лечение, включително цветята, листата, семената, кората, корените и леторастите.

Невероятни Василий или Tulsi Ползи и използва за коса, кожа и здраве:

Ето защо днес бихме искали да говорим с вас повече за мощните ползи за здравето на Тулси или Василий или туласи. Затова прочетете и бъдете добре информирани за същото.

Ползи за здравето:

1. Лекува болестта:

Вземете вашите трески излекувани с Tulsi, казват експерти. Това е така, защото растението е активен гладиатор като бактерицидно, антибактериално, фунгицидно и антибиотично средство. Точно от вирусни инфекции до кашлица и простуда, от малария до тиф също, тулсите могат да излекуват всичко това, казват експерти. Измивката, направена от листата на Tulsi, може да се използва заедно с кардамоновия прах в половин литър вода и да се консумира, на всеки три часа на ден, за да се пребори с болестта, твърдят холистични експерти.

2. Отнасяйте се към диабета:

Диабетът също може да бъде контролиран до голяма степен, тъй като в Tulsi има много етерични масла и антиоксиданти, които раждат кариофилен, евгенол и метил евгенол. Когато всички се съберат заедно, панкреасната система се грижи и освобождаването на инсулин се извършва добре, което прави панкреаса да функционира нормално, казват експерти. Това помага за инсулиновата чувствителност, а и кръвната захар също се понижава до голяма степен. когато всичко това се случи, диабетът може да се лекува ефективно и да се намали до голяма степен.

3. Здраво сърце:

За щастливо сърце трябва да напусне Тулси, казват експерти. Както споменахме, листата на Tulsi има много антиоксиданти в него и съединение, наречено също евгенол. Те заедно помагат да се поддържа налягането на кръвта в контрола и лош холестерол в тялото също може да бъде намален. Всичко, което трябва да направите е да дъвчете няколко листа от листата на растенията Tulsi всеки ден и на празен стомах, това ще помогне.

Виж повече: Ползи от яденето на цвекло

4. Контролер на стреса:

Премахване на стрес, казват експерти, дъвчене на Tulsi листа дневно. Кортизолът в тялото ще се управлява и тъй като туласи има свойства като антистресови агенти, той помага за успокояване на нервите, регулиране на кръвния поток и борба с пораженията, създадени от свободните радикали в тялото.

5. Помага за премахване на камъни в бъбреците;

Камъни не повече, бъбреците са безопасни, когато имате Tulsi напуска, казват лекари също. Това е така, защото растението е диуретично по природа, а когато листата се дъвчат или чайът от тулси се консумира, той може да помогне за разтварянето на камъните. Излишните нива на пикочна киселина в тялото ще бъдат отстранени, бъбреците ще бъдат почистени, а оцетната киселина заедно с етеричните масла в тулси ще помогне да се намалят и болките.

6. Излекува рака:

Анти рак е това, което е известно на Тулси, тъй като в него има много антиканцерогенни и антиоксидантни свойства. Това е особено подходящо за жени, които страдат от рак на гърдата и са добри за човечеството, особено тези, които страдат от рак на устната кухина, поради дъвченето на тютюн.

7. Помага да се спре тютюнопушенето:

Спрете пушенето с помощта на Tulsi листа. Листата са силни с антистресови съединения и помагат да се откажат от болките и гладта, за да се пуши пушек от време на време, казват експерти. Идването на желанието за пушене и излизането на тулси, когато дъвчат, ще охладят гърлото, донякъде по същите линии, каквито имат ментоловите таблетки.

8. Премахва проблема с дишането:

Тулси също би помогнал да се изчистят дихателните пътища и също така да се облекчат проблеми с дишането. Това е така, защото притежава отхрачващи свойства, които помагат да се премахне запушването на храчките на гръдния кош. Кашлица, настинки и дори бронхит също ще бъдат взети под внимание, и с изобилието от евгенол и етерични масла в него, Tulsi действа като анти-алергичен и противовъзпалителен агент също.

9. Треска:

Възстановителната употреба на тулси започва с капацитета на листата да лекува множество видове треска. Поради интензивната треска, отвара от листата, препълнена с кардамон на прах, петдесет и петдесет литра вода, смесена със захар и дренаж, намалява температурата. Тулси е също така приличен бактерициден специалист и дезинфектант, който предпазва човешкото тяло от широк спектър от вирусни заболявания.

Виж повече: Ползи за здравето на бергамот

10. Кашлица:

Едно от значителните лечебни приложения на тулси също така лекува рани и грип. Подготвя лигавицата при бронхит и астма. Отвар от листа с нектар и джинджифил е приемливо решение за бронхит, астма, грип и лед. Отвар от листа, карамфил и нормална сол също така успокоява грипа. Вода, препълнена с листа от босилек, може да се приема като напитка, ако възникне възпалено гърло. Можете също така да се измиете с тази вода, за да облекчите болки в гърлото. Тулси е критична фиксация в подреждането на хакерски сиропи и отхрачващо средство.

11. Лечебен процес:

Босилекът притежава дезинфекционни свойства и по този начин се използва като част от лечението на язви, порязвания и рани, които спомагат за ползата от босилек. Те помагат за намаляване на мъченията, предизвикани от морбили, варицела. Смес от сок от босилек и кокосово масло може да се свърже на резени и рани, за да се облекчи. Ухапването на лист босилек или нанасянето на сок от босилекови листа на територията, убодена или изхабена от бъгове, отблъсква агонията и също изважда отровата.

12. Сърдечно-съдови нарушения:

Василий или туласи е изключително полезен в борбата със сърдечно-съдовата болест и симптомите, свързани с него. Той намалява нивата на холестерола в кръвта. Тулси също съдържа витамин С и други враждебни към оксиданти, например, евгенол, който предпазва сърцето от опасни въздействия на свободните радикали. Tulsi също може да намали пулса и следователно е полезен за сърдечни пациенти.

13. Нарушения на очите:

Има много предимства на листа от босилек при лечение на очни нарушения. Сокът от босилек е непреодолимо решение за болки в очите и нощни зрителни увреждания, което до голяма степен се дължи на липсата на витамин А. Две капки сок от босилек могат да работят за очите. Облекчава болките в очите и намалява стреса. Освен това, той може да предпази от конюнктивит, и различни проблеми на очите, които са възникнали основно поради бактериални и паразитни болести чрез измиване на очите с абсорбираната от вода тулси, изчиства. Листата на босилек вървят като релаксанти за очите ви, за да успокоят стреса, който предизвика едва забележими различия. Ухапването на няколко листа от босилек предотвратява проблемите с очите, предизвикани от свободните радикали, например дегенерация на зрението, водопади и глаукома. Сокът от листата на босилек е жизнеспособно решение за болки в очите и нощен визуален дефицит.

14. Ползи от тулси за кожа и коса:

Чудесната коса и кожата вече бяха възможни с листата на Тулси. Това е така, защото листата, когато се консумират сурови, правят кръвта чиста и чиста и връщат загубения блясък на кожата и блясъка на косата. Пръстите, тъмните петна, акне и т.н. ще бъдат нещо от миналото, а анти-гъбичните и антибактериалните свойства ще помогнат за предотвратяване на кожни инфекции, акне и прекъсвания. Дори пръстените и инфекциите, като левкодерма, също ще бъдат взети под внимание, когато пастата от Тулси се прилага върху засегнатите райони. Можете дори да използвате тулси листа в кокосово масло и да масажирате косата си с нея, това прави косата дебела, дълга и лъскава, също силна

Виж повече: Използва куркума

Повече ползи от Василий или Тулси:

Известно е, че Tulsi лекува мигрена и главоболие, също така и синусите и алергиите. Проблеми с възпалено гърло и дишане също ще намерят облекчение, а най-хубавото е, че Тулси ще отиде и ще премахне проблема в своята пъпка.

Ако не искате да дъвчете Tulsi листа, можете да си купите Tulsi чай и да го имате два пъти на ден. Ползите ще бъдат същите и в еднаква степен. За тези от вас, които се нуждаят от помощ при дишане, можете дори да опитате да потопите Тулси в топла вода и да вдишвате и изпаренията.

Смята се, че тулси е адаптогенна, адаптираща отличителните процедури в тялото и даваща възможност на тялото да се приспособи към стресовата среда. Неговият силен мирис и стипчивост са нейните отличителни белези, той се разглежда в Аюрведа като „лек за живота” и със сигурност се разбира, че той увеличава продължителността на живота. Това е пряк резултат от тези различни предимства, които „Tulsi терапевтично растение“ се почита като богиня в Индия!

Това са важните приложения и предимства, поради които ежедневно приемаме тулси или босилек. Ако искате да споделите своя опит с нас за тулси, не мислете силно за коментар по-долу. Ние уважаваме вашите мисли за вас, както обичаме да споделяме с вас.

Източник на изображението: Shutterstock.

Pin
Send
Share
Send