Красота и мода

9 Най-добри типове лечения на рак на гърдата в Индия

Pin
Send
Share
Send


Търсите ли лечение на рак на гърдата? В този съвременен свят има много възможности за лечение, за да се лекува рак на гърдата. Има много възможности за лечение за лечение на рак на гърдата. Наличните лечения са химиотерапия, хирургична интервенция, хормонална терапия, биологична терапия, плюс радиация. В много от случаите, за да се лекува рак, се прилага комбинация от редица терапии, при които пациентът получава екстра, отколкото един вид лечение.

Най-добрите видове рак на гърдата, достъпни в Индия:

По този начин, в тази статия се обсъждаме различните видове лечение на рака на гърдата, налични в Индия, заедно с това лечение, предлагащо болници. Затова прочетете внимателно тази статия.

1. Биологична терапия:

Това е най-доброто лечение на рака на гърдата, което укрепва имунната система на организма и го подготвя по-добре за борба с рака. Той може също да бъде съден за контрол на страничните ефекти, произтичащи от други лечения от рак. Химиотерапията от една страна директно атакува раковите клетки, докато биологичната терапия укрепва имунната система на организма, за да се бори с растежа на рака.

2. Хормонална терапия:

Хормонална терапия използва лекарства за избягване на хормони, особено естроген, за подобряване на развитието на клетките на рака на гърдата. Страничните ефекти могат да се състоят от горещи вълни, както и от сухота на вагината. Производството на хормони от яйчниците също може да бъде спряно, освен това чрез операция в противен случай лекарствата. Хормоналните терапии обикновено се приемат по вид на хапчета, ядещи над няколко години, освен това те няма да повлияят на уменията за работа и нормално поведение. Ако имате някакви нежелани реакции, които иначе имат затруднения при управлението на ежедневните задачи, говорете с Вашия лекар и вярвайте на заместителна терапия.

Хормонална терапия като лечение на рак на гърдата се използва за намаляване на производството на ракови клетки в тялото ви още повече. Обикновено се избира като процес след операцията и може да се приеме преди същото. Той е известен също като неоадювантно лечение и може да продължи до 5 години. През тези години може да се използва хормонална терапия и същото може да се използва, докато раковите клетки продължават да растат. Въпреки това, той е ефективен и в случаите, когато раковите клетки се завръщат след като лечението е приключило или е излишно да се каже, по обичайния си начин, да се разпространява в други области на тялото.

3. Биопсия на Sentinel Node:

При това се елиминира частичен брой лимфни възли (биопсия на дозорния възел). За да решите дали ракът се е разпрострял до лимфните възли, вашият хирург ще обсъди с вас ролята на елиминиране на лимфните възли, които са първите, за да получите лимфния дренаж от вашия растеж.

4. Криотерапия:

Експериментално хирургично действие, например криотерапия, иначе криохирургията се опитва да спечели лечение на рак на гърдата. Ако трябва да изпитате хирургия за рак на гърдата, е по-добре да имате открита дискусия от вашия хирург за всички възможни варианти. Вашият хирург също говори за лечение от радиотерапевт, иначе клиничен онколог, за да планира най-успешната операция. Почивка гарантира, че Вашите лични желания, освен лечението, най-подходящо за Вашето състояние, ще бъдат взети под внимание от Вашите лекари.

5. Химиотерапия:

Химиотерапията използва лекарства за разрушаване на раковите клетки. Несигурно, че вашият рак има по-голям риск да се върнат по друг начин, разпространявайки се върху още една част от тялото ви, Вашият лекар може да препоръча химиотерапия, за да се намали вероятността ракът да продължи. Това е признато като адювантна системна химиотерапия. Понякога химиотерапията се дава по-рано от операция при жени с по-големи тумори на гърдата. Целта е да се свие тумор с размер, който улеснява елиминирането чрез операция. Освен това химиотерапията се използва при жени, чийто рак се е разпространил до други части на тялото. Химиотерапията може да бъде предложена, за да се опита да контролира рака плюс да се намалят всички симптоми, които ракът причинява.

Страничните ефекти от химиотерапията зависят от лекарствата, които получавате. Честите нежелани реакции се проявяват при загуба на коса, повръщане, гадене, умора и увеличена опасност от развитие на инфекция. Нечестите нежелани реакции могат да включват преждевременна менопауза, увреждане на сърцето и бъбреците, безплодие (при пременопауза), увреждане на нервите, както и изключително рядко рак на кръвните клетки.

Двете основни техники за химиотерапия за лечение на рак на гърдата са:

  1. След операцията: Също наричана адювантна химиотерапия, тази обикновено се прави след като вече е била извършена операция и раковите клетки все още правят щетите. Всеки лекар знае, че ако тези клетки растат, те ще доведат до ситуация, която може да се разпространи в най-лошото. Ето защо, този метод на химиотерапия елиминира всички рискове от рак на гърдата от завръщане дори след операция.
  2. Преди операция: Следващата тук е известна като неоадювантна химиотерапия и обикновено се използва за намаляване на шансовете за оцеляване на раковите клетки въпреки операцията. Докато този метод на химиотерапия е по-добър от предишния, в смисъл, че съкращава раковите клетки, което го прави по-лесно да бъде премахнат локално. Много химиотерапии обаче не намаляват тумора, ако той е упорит. В този случай трябва да продължите да превключвате между лекарства, за да разберете кой работи най-добре за вас.

6. Излъчване:

Може да работите, докато се подлагате на облъчване. Радиационната схема обикновено е 5 дни в седмицата и продължава от 5 до 7 седмици, но действията са класически кратки. Ако имате лекари в центъра за лечение, процедурата отнема само 15 до 30 минути.

Много от центровете също се отварят рано плюс закъсняват късно, за да се създаде възможност пациентите да се включат в лечението си всеки ден. Радиацията обикновено не отблъсква уменията за работа и почти всички хора изпитват лека умора. И все пак, за максималния срив на лъчевата терапия, един път, когато започнете лечението, е важно да се запази честото разписание.

Виж повече: Химиотерапия на рак на гърдата

7. Насочени наркотици:

Насочените лекарствени средства атакуват точните аномалии в раковите клетки. Целеви лекарства, използвани за лечение на рак на гърдата, включват:

Пертузумаб (Perjeta):

Той е насочен към HER2 plus, който е приет за експлоатация при метастатичен рак на гърдата в смес от трастузумаб плюс химиотерапия. Това групиране на лечения е отделено за жени, които все още не са очаквали друго лекарствено средство за рака. Страничните ефекти на пертузумаб могат да съдържат диария, проблеми със сърцето и косопад.

Lapatinib (Tykerb):

Той е насочен към HER2 и е одобрен за използване при напреднал иначе метастатичен рак на гърдата. Това може да се използва в смес чрез химиотерапия, иначе хормонална терапия. Възможните нежелани реакции включват диария, възпалени ръце плюс крака, гадене, освен това проблеми със сърцето.

Адо-трастузумаб (Kadcyla):

Това лекарство се присъединява към трастузумаб чрез лекарство, убиващо клетките. Преди това комбинираното лекарство идва в тялото, трастузумабът го подпомага да открива раковите клетки, тъй като е засегнат от HER2. Лекарството, което убива клетките, тогава се освобождава в раковите клетки. Адо-трастузумаб може да бъде алтернатива за жени с метастатичен рак на гърдата, които досега са опитвали трастузумаб плюс химиотерапия.

8. Реконструкция на гърдата:

Тази хирургична процедура е повишаване на мастектомията на гърдата след време след lumpectomy. Възстановяването на гърдата може да се извърши едновременно с процедурата за отстраняване на рак в противен случай няколко месеца или още години по-късно от лечението на рака на гърдата. Това е вид частична мастектомия, която действа като лечение на рак на гърдата. В този случай, само частта, в която ракът на гърдата е започнал да расте в място, където пропуснатата мастектомия е премахната.

Крайната цел, която трябва да се постигне, е отстраняване на анормалните тъкани наоколо. Колко се премахва има много общо с това колко голяма част от гърдата ви е засегната и размера на района. Това, което има значение за същото, е местоположението на всеки тумор и областите около него, които имат ракови клетки, както и в растежа.

Виж повече: Как да лекува рака на гърдата

9. Премахване на двете гърди:

Редица жени, страдащи от рак в една гърда, могат да решат да имат друга (здрава) откъсната гърда (контралатерална профилактична мастектомия), ако имат изключително подобрена опасност от рак в другата гърда като генетична предразположеност, иначе силна семейна история.

Почти всички жени с рак на гърдата в една гърда изобщо няма да развият рак в допълнителните гърди. Говорете за риска от рак на гърдата от Вашия лекар, с ползите и опасността от този процес.

Усложнението при рак на гърдата зависи от избраните събития. Хирургията носи опасност от кървене плюс инфекция. Няколко жени решават да си възстановят гърдата след операцията. Говорете за възможностите си и предпочитанията си от вашия хирург. Вашата опция може да включва реконструкция чрез гръден имплант (силикон или напълнен с вода), в противен случай чрез собствена тъкан. Този процес може да се изпълнява по време на мастектомията или по-късно.

Места за лечение на рака на гърдата в Индия:

Навсякъде, най-доброто лечение на рак в болниците в Индия е широко разпространено, но като се вземат предвид толкова много подробности, като цена, ефективност, точност, трябва да вземете правилните решения, за да избегнете заблуждаване в ситуацията, която вече се влошава.

Така че, тук най-добрите институции, които можете да използвате за ваше удобство:

1. Бангалор:

Шри Шанкара рак болница и изследователски център.

Адрес: 1-ви кръст, болница за Рангадоре, Шанкарапурам, Басаванагуди, близо до градината Чикканна, Бангалор, Карнатака 560004, Индия

Телефон: +91 80 2698 1101

2. Ченай:

Специализирана болница за рак на Аполо.

Адрес: Нов No.6, Стар No.24, Cenotaph Road, Teynampet, Chennai, Tamil Nadu 600035, Индия

Телефон: +91 44 2433 4455

3. Колката:

Национален институт за рака в Читтаранджан.

Адрес: 37, S.P.Mukherjee Road, Колката, Западна Бенгалия 700026, Индия

Телефон: +91 33 2475 9313

4. Раджастан:

Болница за рак на Бхагуан Махавиер и изследователски център.

Адрес: Jawahar Lal Nehru Marg, Джайпур, Раджастан 302017, Индия

Телефон: +91 141 270 0107

5. Хайдерабад:

Американски онкологичен институт.

Адрес: В болница за граждани, Налагандла, Серилампал, Хайдерабад, Телангана 500019, Индия

Телефон: +91 40 6719 9999

Така че, след като сте преминали през думите на тази статия, ще видите, че сте научили всичко за най-добрите болници за лечение на рак на гърдата в Индия и най-добрите процедури, които съществуват. Уверете се, че работите по превенцията на рака, особено ако имате семейна история на същото.

Източник на изображения: 1.

Гледай видеото: Доклад на д-р Б. Бхарат Агарвал - хранене, възпаление и рак (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send