Йога

Гарбхасана (Поза на плода) - Как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Йога, която датира от пред-ведическите времена, първоначално е започнала в Индия. Сега тя се практикува по целия свят. Тъй като йога се е оказала полезна не само за тялото, но и за ума и духа, тя е най-популярната форма на упражнение. Натоварените графици за фитнес са взели задната седалка, докато йога е напреднала. Той може да лекува различни заболявания от болки в гърба до тревожност. Йога третира и пречиства тялото и ума отвътре.

Има много йога пози, практикувани от хора с различни нива на трудност. Този, който ще бъде обсъден сега, е сравнително сложна поза, която е Гарбхасана. Гарбха е санскритска дума, която означава фетус и асана е поза. По този начин, Garbhasana е известен също като Позата на ембрионите или Позата на плода. Преди да обсъдим ползите от Гарбхасана, нека знаем как да направим тази поза.

Виж повече: Предимства на Natarajasana

Как да го направим:

Тъй като Гарбхасана или Поза на плода е сложна поза, може да не постигнете съвършенство при първия ход. Напомнете си да бъдете търпеливи и ще се научите да го правите перфектно след няколко дни или седмици. Както подсказва името, тялото ви ще приеме форма на плода, когато стойката е напълно приключила. Използвайте подложка или одеало и седнете на пода удобно, като краката ви са опънати пред вас и гръбначният ви стълб трябва да бъде изправен.

Когато огъвате дясното си коляно, поставете го на лявото бедро. Подметката на краката трябва да бъде насочена нагоре и петата ви трябва да е близо до корема. Повторете същото с левия си крак. Сега поставете дясната си ръка между празнината на дясното бедро и телесните мускули. Повторете същото с лявата ръка. За да държите краката си, лактите ви трябва да се огъват около мускулите на телетата. Сега, докато издишвате, постепенно повдигайте краката с ръце. Издърпайте краката, докато ръцете ви стигнат до ушите ви и ги задръжте.

Не забравяйте да вдишвате и издишвате съответно, докато държите стойката за около 30 секунди. Ще се почувствате удобно с практиката и след това ще можете да увеличите времето за задържане на стойката. Не забравяйте да не бързате с поза. Дишайте и го забавяйте или по друг начин ще загубите равновесие.

Виж повече: Ползи от Курмасана

Ползи от Garbhasana:

Подобно на всяка друга йога поза, Гарбашана йога също има много предимства. Прочетете по-нататък, за да разберете как тази йога упражнение може да помогне на вашето тяло, ум и дух.

1. Премахва нервните нарушения:

Garbhasana трябва да се практикува от хора, страдащи от нервно разстройство, тъй като помага за облекчаването им.

Виж повече: Навасана Йога Бенифитс

Тонизират се коремните органи:

Ако имате стърчащ корем или просто искате корема ви да бъде тонизиран, то това е правилното упражнение за вас. Garbhasana не само масажира, но и тонизира коремните органи.

3. Добре за храносмилането и увеличава апетита:

Кажете сбогом на вашите проблеми с храносмилането, ако се научите да правите поза на плода със съвършенство. За тези, които имат по-малък апетит, не се притеснявайте, тъй като това упражнение със сигурност ще повиши апетита.

4. Осигурява по-добър баланс:

От четенето на стъпките за това как се прави Гарбашана и виждайки снимките, се разбира, че това упражнение изисква баланс. Тези, които се стремят да го постигнат успешно и ще постигнат по-добър баланс на тялото. Той също така помага за постигане на баланс в съзнанието.

5. Успокоява и контролира ума:

Ако сте някой, чиито надбъбречни жлези винаги регулират или страдат от тревожност или проблеми с гнева, то тази поза трябва определено да се практикува за вашите ползи. Garbhasana помага в контролирането и успокояването на ума, което води до по-малка възбуда на ума.

Това са техниките и ползите от Garbhasana йога, които трябва да бъдат направени от всеки, за да живеят щастлив живот. И така, нека всички да опитаме тази поза на зародиша днес, за да бъдем пълни с боб.

Източник на изображения: 1, 2.

Гледай видеото: Паршва Пиндасана в Сарвангасане. Шри . Айенгар . Iyengar, Лондон, 1976 (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send