Красота и мода

25 естествени домашни средства за отровен бръшлян

Pin
Send
Share
Send


Какво е Poison Ivy:

Отровен бръшлян е основно състояние на кожен обрив, причинено от контакт с растението, наречено отровен дъб или понякога отровен бръшлян. Хората, които отиват за къмпинг и други дейности на открито, често развиват обрив поради контакт с растението. Така че можем да кажем, че проблемът се среща предимно с външни ентусиасти. Алергията се причинява от токсичното масло, което прониква в кожата. Най-често случаите на отровен бръшлян са през пролетта и лятото, но дори се съобщават по време на зимата. Обривът отнема 12 до 48 часа за излагане на кожата и за реагиране. Той се появява под формата на малки натъртвания и след това се увеличава с течение на времето. Те са, които често се дразнят поради алергията са лицето, гениталиите, ръцете на краката и ръцете.

Така че нека да обсъдим домашните средства, които могат да помогнат на човек да успокои раздразнението на отровен бръшлян или да го успокои. Причината е, че лицето, ако в лагера е вероятно да използва такива мерки, преди да отиде или да посети лекар. По-долу е даден списък на най-добрите естествени домашни средства за отровен бръшлян, които са много прости.

Прости и естествени домашни средства за отровни бръшлян:

1. Краставица:

Краставицата може да помогне за облекчаване на болката и дразненето. Какво можете да направите или сложете парче краставица на засегнатата област, или дори можете да разтопите цялата краставица и след това да я поставите върху засегнатата област. И двете работят, докато последният е по-ефективен.

Виж повече: Средства за защита при киселини

2. Бананова кора:

Това е възрастова мярка за справяне с проблемите на отровния бръшлян. Натъркайте вътрешността на банана върху засегнатата област. Това може да осигури облекчение поради охлаждащите свойства на този плод. Банановата кора е една от най-добрите естествени домашни средства за лечение на отровен бръшлян.

3. Сода за хляб може да помогне при възстановяването от Poison Ivy:

Тъй като този прах е много алкален в природата, той може да извади всички токсини на растението. Всичко, което трябва да направите, е да нанесете паста с сода за хляб с вода. Обривите, които са с мехури, могат да бъдат третирани с помощта на сода за хляб. Приготвя се паста, като се смесват 3 супени лъжици сода с вода. Нанесете ти върху засегнатата област и я оставете да изсъхне. Тя осигурява много облекчение. Сода за хляб може дори да се използва за пъпки. Човек може дори да вземе вана с прах за хляб, смесен с вода.

4. Магия от овесена каша:

Смила една чаша овесена каша в смесителна мелница, докато стане фин прах. Поставете тази смес във ваната, пълна с вода, и оставете тялото си вътре в нея за известно време. Тя ще осигури лекота и ще се отърве от раздразнението до известна степен.

Виж повече: Как да лекуваме варицела

5. Алое вера е магическа пръчка:

Алое вера също прави своята магия. Тя помага при побой на изгаряне, причинено от алергията. Гелът от алое вера може да бъде прясно изваден от листата на алое вера и да бъде нанесен, или това, което можете да направите, е да закупите гел от пазара и да го нанесете върху кожата си. Това със сигурност ще ви осигури облекчение.

6. Ябълков оцет:

Това е много мощен домашен лек за отровен бръшлян. Това, което можете да направите, е да вземете кафява хартиена торбичка и да я накиснете в разтвор на ябълков оцет и след това да го нанесете върху кожата. Той ще изстиска всички токсини от кожата.

7. Алкохол за триене:

Предотвратява разпространението на обрива в други части на тялото. Човек, който редовно ходи на къмпинг на открито и всички трябва да носят алкохол с тях, тъй като това е страхотно лекарство. Нанесете върху засегнатата област.

8. Лимонов сок за отровен бръшлян:

Киселината в лимоновия сок елиминира маслото. Лимоновият сок е естествен стипчив. Нанесете го на мястото на контакт, тъй като изважда маслото от кожата. Това е перфектното средство за домашна употреба при отрови отровен бръшлян.

Виж повече: Лечение на бели

9. Течаща вода:

Успокоява тялото. Така че, където и да имате обрив, просто го сложете под течаща вода за известно време, тъй като това може да помогне.

10. Хималайска кристална сол:

Хималайската кристална сол, добавена към купа с вода, може да бъде вашият еликсир по време на атака с отровен бръшлян. Натрият не само предотвратява по-нататъшното разпространение на обрива, но и помага при изсушаването на обривите, за да се осигури стабилно възстановяване от болезнените мехури. Можете да се възползвате от това във всеки близък аптека в неговата фино прахообразна форма.

11. Земята на Фулър:

Фулър земята или както го наричаме multani mitti е естествен кал за кожата, която има склонност към незначителни проблеми като акне пробив или кожата тен петна или дори масло пластир отстраняване от кожата си. Маслото от растението от отровен бръшлян трябва да бъде пречистено, за да се осигури по-нататъшно третиране на мехурите. Ето защо по-пълнозърнестата земя, фино смляна, може да се направи в паста със сандалово дърво и вода и да се нанесе върху засегнатите райони. Това е добро лечение на отровен бръшлян, което би охлаждало зоната надолу и накисва маслата от обривите.

12. Мляко за Poison Ivy:

Млякото в охладената форма може да бъде накиснато в мека муселинова кърпа и камерата да бъде приложена към зоните на усещане за парене на болка. Млякото съдържа млечна киселина, освен че е носител на много минерали и добри бактерии. Млякото върху обривите или мехурчетата би охлаждало температурата, за да се предотврати зачервяването и подуването, докато млечната киселина поглъща маслото и мръсотията и предотвратява възможността за сърбеж.

13. Корена на динята:

Munch на диня парче и след като удари дъното използване на кората като апликатор на обрив и блистер. Динята е плодово лятно време, което охлажда вашата система и в това домашно лекарство за отровен бръшлян прилагаме същия трик за охлаждане, за да успокоите обривите и да предотвратите по-нататъшно разпространение.

14. Ним Лист, за да се отървете от Poison Ivy:

Neem е лекарствено растително растение, което често се използва широко като ястие за ядене и мехлем за незначителни кожни проблеми. В случай на разфасовки, обриви, наклонени черти и акне, растението neem действа като катализатор, тъй като горчивият лечебно растение работи върху мехури и изсъхва и ги лекува. Направете паста с нима с вода и го нанесете върху засегнатата област.

15. Lacto Calamine лосион:

Lacto calamine е разтвор в ярко розово, общо средство за грижа за кожата, което повечето от нас са съхранили в къщите си. Ако не, винаги можете да го закупите от близък козметичен магазин. Това може да се използва като нормален лосион за тяло. Нанесете го върху засегнатите места и леко го изтрийте. Не само, че има охлаждащ ефект, но също така има и лечебни свойства на кожата.

16. Epsom Salt:

За пореден път ще използваме добротата на натрия, за да издигнем упоритото масло от растението от отровен бръшлян, което е основната причина за разпространението на обрив и блистери в кожата ви. Epsom сол е добра за кожата ви и може да изчистите малки проблеми с обрив. Направете гъста паста с вода и я нанесете върху засегнатите места. Той ще погълне маслата и ще изсуши обривите.

17. Черен оцет:

Начало средства за отровен бръшлян включва черен оцет да бъдат поставени на правилното използване. Оцетът в своята кисела форма е добро облекчение за обривите, тъй като ще осигури изсушаването и накисването на маслата от растението. С изсъхването на мехурите може да се осигури бързо възстановяване на състоянието на кожата.

18. Билкови масла:

Маслото от растението отровен бръшлян причинява разпространението на мехури и обриви. Това е, когато можете да замените отровното масло с някои билкови масла, които биха използвали свойствата на билките за унищожаване на отровата, докато овлажняват и омекотяват мехурите, за да намалят болката и подуването или зачервяването. Това обаче трябва да се направи, след като отровните масла се накиснат от блистера.

19. Леден пакет:

Леденият пакет или студеният леден компрес могат да се използват за охлаждане на зоната в и около обрива и затова може да се използва за отклоняване от болката и подуването. Ледът ще запази хладното пространство, като същевременно ще позволи на мехурите да изсъхнат, тъй като се накисва или изчиства маслото от засегнатата област.

20. Чайна чанта лекува Poison Ivy Rash:

Чай чанта може да се използва за лечение на отровен бръшлян. Чаените листа съдържат танин, който е добър за лечение на отворени обриви и мехури. Ето защо малко затопли водата и накисна чантата за чай за минута или две. След като чантата за чай е мокра, я нанесете върху засегнатите места. Можете също да използвате обикновени черни чайни листа, за да направите същото с кърпа от муселин.

21. Талков прах:

Талкът намира своето място в лек за отровен бръшлян, тъй като прахът има способността да поглъща маслата и да държи района сух и чист. Въпреки това, винаги е препоръчително да изберете лекарствен или бебешки прах, който няма много аромат или цвят. По този начин обривите и мехурите няма да реагират.

22. Кафе в студено състояние: t

Студеното кафе също се използва като домашен лек за отровен бръшлян. Кафето, подобно на чая, съдържа танин, който може да се използва за лечение на обрив и мехури. Накиснете памучното топче в студено кафе и го нанесете на засегнатите места.

23. Вещица Хейзъл:

Вещицата леска, смесена с малко алкохол или алкохол, може да се приготви в смес, която при нанасяне върху засегнатите места може да причини изсъхване на мехурите.

24. Кокосова вода:

Кокосовата вода се нарича още лятна напитка, която е обогатена с хранителни вещества и ви помага да се охладите. Използвайте кокосова вода върху вашите мехури, които биха охладили зоната надолу и намаляват зачервяването, докато питателната вода може да излекува обривите.

25. Биологичен златен зрелище премахва Poison Ivy:

Goldenseal корени в прахообразна форма могат да се смесват в разтвор с вода и след това се добавят, за да се създаде смес, която ще позволи на блистера да изсъхне и да се излекува.

Отделно от домашните средства, отровен бръшлян може да се избегне, ако се вземат подходящи грижи. По това време трябва винаги да се пълни ръкави. При докосване, първото нещо, което трябва да направите, е бързо да изплакнете маслото, може би дори да използвате малко сапун, за да изчистите мръсотията. Отровният бръшлян се лекува у дома. Тези прости, но полезни домашни средства могат да ви помогнат да се отървете от болката и раздразнението.

Гледай видеото: Natural Ayurvedic Home Remedies For Height Growth (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send