Красота и мода

Как да направим бебешка храна?

Pin
Send
Share
Send


Как мога да направя детска храна? Това е широко разпространен въпрос, който всяка нова майка пита. Всички знаете, че въвеждането на твърди вещества на бебето не само е развълнувано, но и обърква майките. Така че, в тази статия съм проучил някои от най-добрите съвети, за да направите своя собствена бебешка храна.

Осъществяването на Вашата индивидуална бебешка храна е просто, ефективно и икономично. Като алтернатива за изразходване на пакети за предварително опаковани бебешки храни, можете да използвате пресни продукти, месо и зърнени храни, които имате под ръка.

Най-добрите съвети, за да направите бебешка храна:

1. Инструкции за покупка:

• Когато стартирате твърдите вещества на бебето си, тогава най-добрите храни за него, за да консумират тези храни, които се приготвят у дома, използвайки чисти съставки. Предварително пакетираната бебешка храна е най-добре да се съхранява за рядко хранене плюс спешни случаи, или съставна част на по-доброто хранене.
• Покупка на биологични плодове плюс зеленчуци. Вашият малък е достоен за храни без пестициди. Натрийте плодовете плюс зеленчуците още добре с четка за зеленчуци. Подстрижете излишните мазнини от птиците заедно с месото.

2. Съвети за подготовка:

• Най-добре е да започнете с оризовите зърнени култури, а след това да продължите с приготвените пюре от плодове плюс зеленчуци, например ябълка, тиква, круша, картофи и грах.
• Подредете предметите, които планирате да завъртите в бебешка храна. Измийте плодовете и зеленчуците добре. Елиминирайте пилинг, семена и ями. Изрежете трудни, иначе жилави части.
• Избягвайте лющенето на картофите и тиква. Готвенето им с кожите им помага за защита на хранителните вещества.
• Зърнените храни също се почистват или смилат в мелница за храна.
• За да приготвите говеждо и домашни птици, отстранете кожата и подстрижете мазнината преди готвене. След това пригответе месото в блендер.

Виж повече: Продукти за бебешки храни

3. Методи за готвене:

микровълнови фурни: Използването на микровълновата фурна за приготвяне на храна за бебета ви позволява да правите малки количества. Тъй като храната може да се готви неравномерно в микровълнова печка, уверете се, че храната, която правите, е готова по-рано от пюрето, тъй като суровата храна може да произведе текстурирана храна.

печене: Сухото печене за бебешки зеленчуци е огромен метод за укрепване на вкусовете на зеленчуците и не е необходимо да се добавя нищо друго освен вода. Опитайте сладък картоф, моркови, картофи, царевица плюс пащърнак. За месото отивам с малко вода, за да го пюре.

Готвенето на пара: Това е чудесният метод за приготвяне на бебешка храна в малко вода, тъй като тя поддържа всички хранителни вещества, отколкото да кипи. Избягвайте прегарянето на храната. Добавя се вода за готвене, докато се прави пюре.

Да не се поставя в масло, захар, сол или допълнителни подправки.

Виж повече: Хранителни рецепти за малки деца

4. Съхранение на храните:

• След като приготвите и приготвите храна за бебета, обикновено ще приготвяте повече от необходимото при всяко хранене и по този начин ще трябва да я съхранявате внимателно, за да може бебето ви да я консумира по-късно.
• Изберете подходящите контейнери за съхранение по-рано от началото на готвенето, плюс че те също са внимателно почистени, както и че всички уплътнения работят правилно.
• Можете лесно да съхранявате домашно приготвената храна в употребявани буркани за бебешки храни по друг начин малки, хладилни контейнери и пластмасови контейнери. Не забравяйте да опаковате бурканите на върха, тъй като храната се разширява, докато замръзва.
• Също така изпразвайте прясно приготвената пюре от пюре от лед. Покрийте с целофанова обвивка плюс замразяване. След това извадете замразените кубчета от храната като на таблата и се натрупват в херметични торби за замразяване. Елиминирайте един куб с размер на сервиране, докато е необходимо.

Други важни съвети:

  • Поставете в кърмата малко вода, за да разредите пюрето и картофите.
  • Хранително-преработвателният цех е ценна инвестиция, тъй като и двата вида пюрета натоварват храни.
  • Избягвайте дълбоко пържене, което добавя в храната вредни мазнини.

Виж повече: Индийски рецепти за бебешка храна

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: Бебешко пюре от броколи и пилешко за 0 време (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send