Красота и мода

Как да използваме мед за студ?

Pin
Send
Share
Send


Като настинка е най-дразнещото заболяване, което някога може да има, всеки се опитва да го предотврати и ако някой вече преминава през него, той се опитва да премине с него възможно най-скоро. Очевидно е, че всеки път, когато се прави нормално хранене, не е препоръчително да се допусне, че хората се опитват да го излекуват с времето, а някои се опитват да вземат домашни средства или да започнат да избягват охладени или кисели вкусове. Статията е всичко за това как медът може да лекува или предотвратява студа, тъй като той е домашно средство, така че е евтин и също така най-ефективният начин за излекуване на студа възможно най-рано. Медът е естествен медикамент за кашлица Медът се използва от векове за успокояване на симптомите на горните дихателни пътища, като кашлица. Вече е научно доказано, че медът намалява кашлицата през нощта и подобрява съня. Предложената доза е само две чаени лъжички мед преди лягане.

Има различни начини, по които можете да приемате мед като чай или топла лимонова вода, смесена с мед, е почетен начин да успокоите възпаленото гърло.

Виж повече: Рецепта от чеснова супа за студ

Помага ли Honey Студената?

Традиционно, медът е комбиниран с чай или вода, за да се подпомогне отпускането от студ. Скъпа, сам е добър супресант за кашлица. Много изследвания през последните години доказват, че суровият мед помага за подтискане на кашлицата и помага при студ, особено при деца. Въпреки това, медът може да се дава само на деца над 2 години.

Мед с канела за студ:

Както е студен сезон! А грипът достига своя връх, най-доброто лекарство за лечение или превенция на студа е смес от мед и канела. Тази смес често се нарича лек за простуда. Доказано е, че това е довело до намаляване на продължителността на настинка най-малко 2 дни и също така намалява тежестта на симптомите.

Защо да имаме смес от мед и канела за студ или грип

Както знаем, че Медът има антибактериални, антивирусни и антимикробни свойства, както и много проучвания показват, че той е ефективен в борбата с външните и вътрешните инфекции. Докато, ако сравните Канела е полезно, тъй като съдържа противовъзпалителни, антибактериални и антиоксидантни свойства.

Затова Медът и канелата са мощни имунни бустери! Така, когато се вземе заедно, ще се появи добър мощен имунен бустер. Използвайте това средство, за да намалите не само тежестта на студа, но и да предотвратите бъдещи настинки или други вируси.

Какъв вид мед е най-добър?

Можете да намерите мед лесно в близост до някой от супермаркетите на вашето място. Консумирането на чиста форма на мед е най-доброто и е по-ефективно, тъй като обикновеният мед в магазините не е чист. Поради тази причина най-добре е да се използва само неорганизиран мед, който не е пастьоризиран. Суровият мед съдържа най-много хранителни вещества, което го прави по-ефективен при стимулиране на имунната система и предпазване от вируси. Идеалният суров мед е лек мед, смесен с естествена съставка от вашата кухня. Можете да си купите и мед онлайн!

Виж повече: Джинджифил сок за кашлица

По-долу са дадени някои съвети и трикове, с които можете да консумирате мед, за да предотвратите / излекувате студа

Смес от мед и канела:

Съставки:

 • 1 чаена лъжичка суров мед
 • 1/4 чаена лъжичка канела

Инструкции:

Това не е сложен процес само:

 1. Смесете мед и канела.
 2. Вземете го 2 пъти на ден, в продължение на 3 дни, веднага щом почувствате настинка или грип.

И това е направено!

Чай с мед и канела:

Съставки:

 • 1 чаена лъжичка суров мед
 • 1/4 чаена лъжичка канела
 • 1/2 прясно изцеден лимон
 • 1 чаша вода

Инструкции:

 1. Доведете водата до кипене, извадете от огъня и изсипете в чаша.
 2. Добавете мед, канела, лимон и разбъркайте добре.
 3. Пийте чая 2 пъти на ден, в продължение на 3 дни или докато не почувствате светлина от студа.

Друг лесен начин да вземете сместа е да го разпръснете върху парче хляб като сладко.

Внимание: Медът не се препоръчва за бебета на възраст под 1 година.

Виж повече: Джинджифил за студ

Марки с 100% натурален мед:

Медът се консумира най-добре в първоначалното или естественото си състояние. В наши дни много добавки се влагат в мед и не са естествени. Въпреки че не съществува синтетичен мед, по-добро е консумацията на чист мед. Органичният мед се отнася до естествен мед, който се преработва минимално и не съдържа добавени консерванти.

Ето и първите три марки биологичен мед:

100% чист, необработен и нефилтриран мед от Nature Nate:

Един от бестселърите на Amazon, Органичният мед на Nature Nate идва директно от кошера. Този мед не се преработва или пастьоризира. Няма добавки като захар или царевичен сироп или някакъв скрит консервант. Добавете го към вашия чай или сок или храна, можете директно да консумирате този мед без никакви притеснения.

Мед от Тексас Мед:

Desert Creek е семейна марка, която има собствени кошери. Този суров мед не се нагрява, не се пастьоризира или филтрира. Марката се гордее със своя много хранителен мед и диабетиците също се отдават на този мед, тъй като е с нисък гликемичен ефект. Добавете я към сандвича си с фъстъчено масло или го използвайте като разпространение, този суров мед има един вид вкус на меласа и определено е биологичен.

Steens Raw Cold Pressed Манука мед:

Медът Манука обикновено се цени с висока цена поради висококачествената си продукция. Steens Raw Cold Pressed Manuka Honey е от Нова Зеландия. Този биологичен мед има един от най-добрите източници на аминокиселини и витамини от група В, които подпомагат по-доброто храносмилане. Известно е също, че подобрява дихателното здраве и повишава енергийните нива. Медът Manuka има естествен вкус и свеж аромат. Идете напред и сипете този суров мед на тоста и му се насладете на доброто добро.

Източник на изображението: 1

Гледай видеото: Relax 8 Hours-Relaxing Nature Sounds-Study-Sleep-Meditation-Water Sounds-Bird Song (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send