Красота и мода

Симптоми и причини за малария

Pin
Send
Share
Send


До голяма степен всички наши баби и дядовци са имали веднъж или два пъти връзка с вас за една малария в тази възраст, която като чума се разпространява из цялото село и причинява хаос на обитаващите го хора. Маларията е възрастова болест, преобладаваща в обществото от десетилетия насам. По-рано щеше да има хаос и дискомфорт, докато в днешния свят тази болест бавно утихва, за да даде път на нови. Въпреки това, маларията все още присъства в кътчетата на света, в неразвитите, нехигиенични места, където има купчина комар, изграждащи гнездото си точно до жилището им.

Маларията е заболяване, свързано с кръвта, където отново като много заболявания, свързани с кръвта, атакува червените кръвни клетки. Въпреки че сегашната ситуация изисква много по-добро здравеопазване в случай на малария, това не е било така в старите дни, когато пациентът страда ще бъде оставен да гние. Всички бяха наясно с факта, че е заразително, поради което пациентите бяха изправени пред сегрегация. Въпреки това малярията все още се смята за животозастрашаваща, ако не бъде направена надлежна грижа.

Терминът малария на италиански се превежда като „лош въздух“, но не един човек направи това откритие полезно. С течение на годините маларията и нейната процедура за излекуване претърпяват съвършенство. Тя започва през 1740 г., когато Х. Уолпоул въвежда понятието за разработване на болестта и нейния механизъм, но едва през 1880 г. е идентифициран паразитът, отговорен за причиняването на малария. C.Laveran идентифицира маларията, причиняваща паразит да бъде плазмодий, за който е известно, че заразява червените кръвни клетки. 1889 г. R.Ross идентифицира предвестника на това заболяване като паразитни комари, които се хранят с кръвта ни. Има общо пет класификации за малария, но най-смъртоносната от тях е плазмодиевата малария. Другите трима са описани като по-малко опасни и не застрашаващи живота.

Преносителят на малария комарът anopheles поема вината за това, тъй като продължава да засяга хората по цял свят с тяхната болест. Паразитът присъства в рамките на анофелите или женските комари, които по време на хранене преминават малко от патогена в нашето тяло. След това има кратък инкубационен период, през който заразеният микроорганизъм работи за унищожаване или заразяване на червените кръвни клетки на организма. След няколко кратки дни, човек се заразява от малария. Няма друга причина освен паразита, който причинява малария.

Симптоми и причина за малария:

Причини за малария:

Тук са дадени някои основни причини за предаване на малария, които са полезни, за да откриете болестта преди да влезете в нашето тяло.

1. Поради негигиеничен начин на живот:

Проучване, проведено през 2010 г., включва 660 000 души, умиращи в африканския регион само поради малария. По-необуздан в индийските и африканските страни, това състояние се дължи на присъствието на тези женски комари в и около дневната зона. По този начин комарът ще живее и подхранва около нас. За по-безопасно място, разчистете всяко застояло подаване на вода или нехигиенично сметище в близост до вашето местообитание. Уверете се, че са взети подходящи мерки за контрол на паразитите.

Виж повече: Причини за рак на белия дроб

2. Поради кръвопреливане на човешка към човешка кръв:

Понякога маларията в теб може да бъде причинена от наличието на какъвто и да е вид кръвопреливане, което съдържа паразита. Това може да бъде под формата на всеки дарен орган, когато замененият орган някога е принадлежал на пациент с малария. Може да бъде и директно кръвопреливане. Маларията не се изтрива от обикновен контакт, така че човек може да е около пациент с малария. Въпреки това, ако комарът се е хранел с пациента на малария, малко от паразита се движи в тялото й и се смесва със слюнката. Успокойте следващия път, когато тя ви направи плячка, малко по малко върху кръвта ви.

3. Време за раждане:

Ако майка носи в себе си кръв от малария и е бременна или предстои да роди, има големи шансове детето да дойде също да бъде жертва на малария.

4. Промяна в гените:

Това е донякъде нова теория, в която учените смятат, че тази възрастова болест е останала с нас толкова дълго, че е причинила промени в нашите гени. Заразената от малария жертва е дала имунитет на маларията, чийто ген е бил предаден.

5. Plasmodium Vivax:

Това се среща главно в страните от Азия и Южна Америка. Той се счита за една от основните причини за малария. Според експерти, това може да доведе до рецидиви и главно в черния дроб. Това е една от най-популярните причини за малария, особено за повтарящата се малария. Това е обвинено и като отговорно за появата на много смъртни случаи в целия свят.

6. Ниско кръвно налягане:

Също така е отбелязано, че с висока температура и втрисане, кръвното налягане на индивида значително се понижава, което ги кара да усещат още повече втрисане. Това ниско кръвно налягане причинява гадене и световъртеж, докато жертвата е изцяло на легло и не може да застане сама поради слабост на тялото.

Виж повече: Симптоми на лимфом при жени

Симптоми на малария:

Има безброй симптоми на малария. Някои от признаците и симптомите, които могат да бъдат изпитани от всички пациенти с малария преди успешно да станат жертва на заболяването, са отбелязани. За ваше удобство обаче най-добрите са обсъдени по-долу. Първите 13 признака и симптома на малария са следните.

1. Разклащане на студ:

Това е един от най-честите симптоми на малария. Човек ще преживее чести тръпки и студ, ако той или тя са заразени с вируса на маларията от комарите. Тези треперещи тръпки обикновено варират от умерени нива до раздразнение. Това обаче не е толкова вредно. Ако получите хладно чувство без някаква конкретна причина, тогава лесно можете да разберете, че сте заразени с вируса на маларията.

Това е един от най-случващите се симптоми на малария и се наблюдава при хора от всички полове, независимо от възрастовата им граница.

2. Главоболие:

Човек ще изпита силно главоболие, ако страда от малария. Това е един от най-зрителните симптоми на малария. Този симптом е често срещан при мъжете и жените. Дори децата на възраст под 16 или 14 години ще изпитат този симптом, ако са кръвни клетки, заразени с вредния вирус на малария. Това е доста естествено и обикновено няма предписана терапия или лекарство за лечение на болезненото състояние на челото. Коренът на болката може да бъде и предшестващо състояние на врата или главоболие, което ще повиши сегашната болка.

3. Изобилно изпотяване:

Изобилно или екстравагантно изпотяване е един от най-зрящите симптоми на малария. Поради този ефект човек лесно може да разбере дали страда от малария или не. Човек може да се поти почти винаги и навсякъде. Ето защо лекарите препоръчват пребиваването на закрито, ако страдате от това заболяване. Да останеш на закрито ще помогне и при дразнене на изпотяването. Изпотяването е един от основните симптоми на малария и също ще ви помогне да знаете точно колко лошо е състоянието ви. Обикновено няма какво да се тревожи, тъй като този симптом е архетип.

4. Висока треска:

Тук имаме още един типичен симптом за малария. Първият от най-често срещаните признаци е охладеното чувство, придружено от висока температура и болка в челото. Треската бавно се увеличава с времето за преминаване до момента, в който тя ви прикрива в обвивка от изгаряща кожа, воднисти очи и лошо главоболие. Той е един от най-честите симптоми на малария и е един от най-забележимите. Всеки, който е страдал от малария, е изпитал този симптом, тъй като той е едно от най-основните неща, които лекарите търсят, докато анализират дали пациентът е бил заразен с вирус на малария или не.

Виж повече: Симптомите на левкемия при деца

5. Диария:

Наред с треска има и стомашни проблеми. Диарията е типичен симптом за малария, който се случва на хората по целия свят. Това също се счита за едно от най-тревожните симптоми на малария, тъй като с треска идва навикът за честото бягане до банята, което наистина е дразнещо за всеки. Децата са главните жертви на този конкретен симптом.

6. Повръщане:

Ние всички сега, че случайни проблеми със стомаха и диария са свързани с повръщане. Това е наистина често при мъжете и жените и това е един от най-зрителните симптоми на диария. Симптомът е труден за управление и може да влоши състоянието ви. Гаденето може да се нарече настоящо състояние. Според експерти в тази област човек трябва да се грижи сам за себе си.

Избягването на яденето отвън може да бъде наречено като единственото лекарство за това състояние. Препоръчва се и извършване на физически дейности през това време.

7. Изпражнения от кръв:

Изпражнения с кръвни признаци се вижда, когато страдате от малария. Този особен синдром на малария доказва, че маларията може да бъде наистина вредна за вас. Човек не се отделя от изпражненията на кръвта, освен ако състоянието му не е много лошо. Кръвните изпражнения се считат за един от най-лошите симптоми на малария.

8. Умора:

Човек лесно може да си представи присъствието на умора или умора, които идват заедно с маларията. Тъй като силата не съвпада с това да задържи цялото тяло на двата крака, индивидът става жертва на умора, когато се чувства напълно изтощен и гладен.

9. Мускулен спазъм и болка:

Често пъти понякога симптомите включват тежка болка в гърба и болка в мускулите и ставите. Това може дори да дойде под формата на мускулно заздравяване и спазми.

10. Анемия:

Това състояние на организма е отговорно заради липсата на здрави червени кръвни клетки. Лице, което има липса на хемоглобин в организма, ще бъде жертва на този симптом. Клетките в тялото не получават достатъчно кислород, което допълнително води до стадия на анемията. Анемията може да се окаже наистина вредна, особено за някои хора с предшестващи слаби физически състояния като слаби нервни проблеми.

11. Случайни слабости:

Ще се почувствате наистина слаби по време на деня, когато страдате от малария. След като вредните микроби инфектират тялото ви, органите ви ще станат слаби и ще спрат да функционират правилно, което ще доведе до чувства на слабост. Това е един от най-често срещаните симптоми на малария и с помощта на този симптом може лесно да се установи дали той или тя е заразен с вируса на маларията. Инфекцията е много тежка и може да ви направи слаби от ядрото.

Този тип симптоми на малария доказват колко лошо е това заболяване и колко вреда може да бъде причинена от малария на човек.

12. Конвулсии:

Има основно внезапни движения в тялото, които нямат специфичен корен или причина. Въпреки това, може да има много причини за конвулсиите, а една от тях е диария. Това се дължи и на неволно свиване на мускулите, което често се нарича спазми. Според лекарите наличието на определени токсини в организма причинява такива резки движения вътре в тялото. Тези токсини могат да направят функцията по различен начин, отколкото се предполага. Едва ли може да издържи този конкретен симптом.

13. Конфискации:

Припадъкът е краен и много рядък симптом, който е забелязан сред пациентите, които вече са коляно дълбоко в това състояние. Тези припадъци могат да бъдат насилствени.

Обикновено това са симптомите на анемия - а) умора; б) бледа кожа; в) замаяност и др. Анемията се счита за една от най-широко разпространените болести в държавите и лекарите все още не са успели да измислят магическа терапия, която да премахне симптомите на анемия от тялото ви завинаги.

Гледай видеото: Доц. д-р Силва Андонова: При инсулт трябва да се действа много бързо (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send