Йога

Куккутасана (Позиция на ръката) - как се правят и ползите

Pin
Send
Share
Send


Йога е преобладаваща част от здравеопазването и ректификацията на тялото. Често хората се оплакват, че трябва да бягат в салона в ранните часове на зазоряване само за да наваксат някои тренировки преди забързаната офис работа. За някои може да е удоволствие, но за мнозина те искат да имат нещо по-близо до дома. Това е по същество защо йога се препоръчва на хора от всички възрасти и от всички сфери на живота. Благодатта на йога не се ограничава само до изливането на мазнини, но и играе огромна роля в грижата за тялото. Днешната статия е за една такава йога, наречена Куккутасана, където ще говорим за структурата на позата, как да го правим и ползите от нея.

Виж повече: Hastapadasana йога

Как да го направим?

Това е доста забавна поза, която е достатъчно лесна, ако я практикувате ежедневно. Това е известно още като представата за петел, получена от самата поза. Позата главно предизвиква телесното тегло в ръцете ви и ви моли да балансирате себе си през горните крайници. Чрез процес на бавни движения, някои участъци и усуквания, тази йога може да бъде плод на много малки телесни проблеми. Преди всичко, в комбинация с тежко дишане, умствената личност също се увеличава чрез йога. За да започнете, ние се нуждаем от подложка, на която бихте поставили себе си, коленете се огънали и прекосили. Това се нарича падмасана или лотосовата поза. Вашият гръбначен стълб трябва да се подравнява правилно към шията. Очаквайте напред и се уверете, че сте запазили тази строга твърдост на мозъка ви по време на йога процеса. Това е важно, тъй като леко приплъзване в една от позите може да причини неприятно издърпване или мускулен възел, ако не внимавате.

След като сте седнали, прокарайте ръката си през вътрешната част на бедрото до земята по-долу, така че ръката ви да е поставена между вътрешната част на бедрата и телетата. Направете същото с другата ръка и сега, като използвате натиска на дланите си на земята, постепенно се повдигайте. Все още гледате право нагоре над земята, докато ръцете ви са прави, балансирайки цялото си тяло, докато се повдигате нагоре. Докато вдигате, вдишвайте, което ще издишате сега.

Виж повече: Поза на йога Бхарадвавашана

По време на йога поза, ви съветваме да погледнете нагоре. Първите дни ще предизвикат напрежение в ръцете ви, така че никога не се придържайте към позицията, ако вече не ви е удобно.

Как да го направим?

And Първата и най-голяма полза от тази йога е укрепване на горната част на тялото, особено на ръцете. Това е основно за момчетата, които искат да покажат бицепсите си. Това е само стъпка към този път, където се работи върху изграждането на силата на ръката си, преди да се премине към ширината. Дори и за жените, това е добър начин за укрепване на горната част на ръката, основно укрепване, така че да не се налага да се притеснявате за измамливи ръце.

Виж повече: Krauncasana

You Докато се издигате на невидим пиедестал и го държите с ръцете си, вие оказвате натиск върху корема си, който сега хрущява, за да се държи изправен. Ето защо тя е свързана с укрепване на корема, което също е добър начин да се грижи за храносмилането и свързаните с него проблеми.

Често нервната система на индивида може да не е толкова координирана с тялото, колкото се очаква. Ето защо чрез това упражнение работим върху баланса на тялото и координацията на очите на ума. Докато изпълняваме тази йога, ние сме строго посъветвани да гледате направо в посока, която прехвърля фокуса там, така че да можете да координирате баланса на тялото с очите си.

Pin
Send
Share
Send