Красота и мода

Женски модел Загуба на косата - какво е и как да се справим с нея

Pin
Send
Share
Send


Много жени страдат от изтъняване на косата и по-малко от 42% жени имат безпроблемна глава. Следователно, тъй като този процент е доста по-малък, основната причина може да бъде разгледана зад това. Ако една жена е изправена пред сходни проблеми, те може да искат да знаят защо това се случва. Някои причини са доста известни, докато други могат да изискват задълбочен медицински преглед. Има обаче различни лечения, но причините, които водят до това, са няколко.

Лечение на женски модел Загуба на коса:

А. Причините за загубата на коса при женските модели:

  • Счупването на шахтите може да бъде причина за това. Основният фактор, който води до това, е широко известен от много хора, което е прекаленото използване на стайлинг продукти. Често не само топлината от съоръженията, но и лосиони или спрейове, които човек използва редовно, може да доведе до това. Това е така, защото те обикновено са натоварени с натриев сулфат и други пероксиди, които могат да направят участъците намокрени. Следователно те могат да бъдат склонни към лесно счупване.
  • Възпалението, дължащо се на гъбични причини, също може да бъде причина за това.
  • Хормоналните дисбаланси при менопауза или всякакъв вид лекарства също могат да бъдат фактори зад това.
  • Някои лазерни терапии, химиотерапия и автоимунни заболявания също могат да бъдат отговорни за това като Alopecia Areata.
  • В някои случаи полово предавани болести като сифилис могат да бъдат фактор зад този проблем.

Вижте още статия: Косопад при деца

Б. Симптоми на женска загуба на коса:

  • Това се случва обикновено в горната част, а също и в. Една жена може също да забележи, че по време на къпане или разресване валовете падат.
  • Човек може едновременно да бъде засегнат от кожни инфекции и акне. Също така може да има внезапни гъбични инфекции.
  • Това може да се види с анормален менструален цикъл, който също може да бъде симптом, че човек е изправен пред някои хормонални дисбаланси.
  • Може да има необичайно уголемяване на женските жлези или срамните органи. Понякога долните области на тялото могат да имат неравномерен растеж на косата.

В. Диагноза:

Има различни специализирани клиники, които могат да направят пълна биопсия и микроскопични. Това може да покаже дали има гъбични инфекции. Освен това може да има други тестове, които лекарят може да направи, за да разбере дали има някакви вътрешни проблеми или ако това е външно. Може да се извърши изследване на щитовидната жлеза и други хормонални изследвания с изследване на медицинската история.

Виж повече:Причини за падане на косата

D. Препоръчителни лечения:

Има различни видове методи, които са широко достъпни за лечение на този тип проблеми. Може да има някои актуални препоръки, които са като използването на локални решения. Те често са ефективни и се предлагат в различни концентрации. Те обаче трябва да продължат и да са рентабилни. Ако те бъдат преустановени, лицето ще загуби новите нишки. Затова, ако човек следва това, това трябва да се говори с лекаря. Ако причината за това не се дължи на някаква тежка причина, тогава не бива да се изпробва.

Може да има някои добавки, които могат да бъдат полезни като витамин B 12 и витамин B 6, омега 3 мастни киселини и други хранителни вещества като микроелементи и селен, които могат да бъдат полезни за лечение на проблема с косопада. Те обаче трябва да се приемат в правилни дози, тъй като излишъкът в системата води до отлагане на токсини.

Може да има някои нехирургични средства, които могат да бъдат като тъкане и те са временни и продължават няколко месеца, когато се правят от добри клиники. Ако в случай на загуба на коса, причинени от плешивост, тогава по-добре да отида за коса трансплантация.

Виж повече: Признаци на косопад

Източник на изображението: Захранване

Гледай видеото: Резултати с шампоан, маска и тоник за разтеж на коса Bio Rehab от TianDe (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send