Грижа за косата

Как да се предпазим от Сплит приключва Начало средства за защита

Pin
Send
Share
Send


Години на лоша коса, сурови химически обработки, прегряване и миене води до разделяне на краищата. Ако косата ви е прекалено къдрава или повредена, естествените масла няма да могат да пътуват по дължината на косата.

Това ще остави косата подхранена с UN и ще му даде много сух и груб вид. Но знаете ли, че ако се грижите добре за косата си, можете да се отървете от този проблем за цял живот? Всичко, което трябва да направите, е да следвате съветите и предложенията, споделени тук.

Начало средства за предотвратяване на разделяне на край.

1. Зацапване на косата:

Първото нещо, което трябва да направите, за да лекувате разделени краища, е да намажете косата си. Не се налага да прилагате целия си скалп, ако страдате от този проблем. Тази процедура е много проста. Просто вземете равни количества маслиново, кокосово и бадемово масло и го сварете. След като достигне стайна температура, ще трябва да масажирате това върху скалпа си за следващите петнадесет до двадесет минути. Оставете го да престои още няколко часа и след това я измийте с шампоан. Можете също да подредите косата си. Направете това два пъти седмично.

Виж повече: Домашни процедури за коса за повредена коса

2. Маска от пресни авокадо:

Трябва да опитате свежа и хладна маска от авокадо, за да предотвратите разцепването. Вземете първо авокадо и направете паста от него. След като сте го направили, нанесете го върху скалпа и косата. Нека този пакет остане на косата ви за следващите тридесет минути. Можете да го измиете с добър билкови шампоан. Състояние с майонеза и мед. Оставете го да остане на косата ви за около 5 минути, преди да можете да я измиете.

3. Маската за коса на яйцата и бадемите:

Вземете един или два жълтъка в купа и добавете няколко капки бадемово масло. Сега го победи, докато не си създал свежа пенлива паста. Сега нанесете това върху цялата си коса. Вземете добра капачка за душ и покрийте с нея косата си. Нека остане в тази позиция през следващите двадесет до двадесет и пет минути. След това изплакнете обилно със студена вода. Шампоан и състояние с добър и брандиран билков продукт.

Виж повече: Проблеми с косата при жените

4. Добър лосион за тяло:

Един прост, но ефективен начин да се сбогуваме с разделени краища е да използваме лосион за тяло с добро качество. Вземете малко в ръцете си и нанесете само към краищата на косата си. Нека остане на косата ви цяла нощ. Можете да я почистите на следващата сутрин. Не използвайте прекалено много лосион. Дръжте го просто и леко.

5. Избягване на разделянето:

За да избегнете разцепването, ще трябва да го подстригвате веднъж месечно. Това ще предотврати появата на разделени краища. Трябва също да използвате чадър, преди да излезете под слънцето. Можете също така да оплетете косата си или да направите кок през целия ден, тъй като поддържането на това свободно време може да причини големи щети. Трябва също да нанесете серум с добро качество на косата си и да използвате широк гребен за зъби, за да миете косата си. Стойте далеч от стилни гелове за коса и цветове за коса.

6. Избягвайте химикали:

Чудесен начин да се предотврати появата на разделени краища е да стоят настрана от химикали. По този начин ви предлагаме да носите капачка, преди да отидете на плуване, тъй като хлорната вода ще повлияе на косата ви по няколко негативни начина. Също така трябва да внимавате какви продукти използвате. Продуктите, които съдържат амоняк и алкохол, са нещо, което определено трябва да се въздържате да използвате. Това ще спре идването от разделени краища и ще ги премахне в дългосрочен план.

7. Четка и разресване:

Четката и разресването на правилния път ще помогнат за предотвратяване на разцепването. Спрете отново да разресвате косата си. Това ще издърпа везните на косата и ще доведе до счупване на люспите, когато ги почистите. Най-доброто нещо, което можете да направите, е гребен от върха отгоре надолу. Също така започнете да използвате широк гребен за зъби. Това ще направи косата ти мека, гладка и преплетена. Не дърпайте косата си по време на цялата процедура.

8. Използвайте правилния вид аксесоари за коса:

Друг ценен съвет, който може да помогне за предотвратяване на разделяне на краищата е използването на правилния вид аксесоари за коса. Използвайте прости и щадящи косата гумени ленти. Те правят косата по-лесна за извършване и ще третират и разцепваните ви краища. Тъй като косата ви няма да бъде прекалено стегната, тя естествено ще се чувства комфортно и в крайна сметка ще се покаже на косата ви. Най-добрата част за такива леки аксесоари е, че те са много достъпни и подготвят хубав вид само за няколко минути.

9. Шампоан и състояние:

Чудесен начин да се сбогуваме с разделени краища е правилно шампоан и състояние. Купете добър растителен продукт и се прилага върху целия скалп. Уверете се, че всяка част от косата ви е била докосната. Сега масажирайте косата си за следващите пет минути. Изплакнете обилно водата със студена вода и внимателно измийте. След това ще трябва да използвате балсам. Оставете го да остане на косата ви за пет до шест минути и след това я изплакнете. Нека част от нея остане зад, тъй като това ще изглади външните нишки на косата ви.

Виж повече: Начало средства за сърбеж на скалпа

10. Премахване на разделящите се краища:

Чудесен начин да премахнете разцепващите се краища е да ги разресвате правилно и да вземете определени части от него. Леко завъртете косата си от корените до края. Можете също така да вземете добър чифт ножици и да изрежете краищата. Въпреки това може да се нуждаете от помощ от някого, преди да можете да направите това. Седнете до прозореца, където слънчевата светлина пада навсякъде и след това внимателно премахнете всички разделени краища. Можете също така да посетите салона, ако желаете.

Снимки Източник: Shutterstock

Гледай видеото: The Dirty Secrets of George Bush (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send