Йога

Упражнения и ползи от Дан Йога

Pin
Send
Share
Send


Една от най-феноменалните и иновативни форми на йога е Дан Йога, която се появи в Корея преди няколко години. Тя има много интересна история и се практикува от милиони центрове по йога и училища по целия свят. Тя се фокусира върху увеличаване на основната сила на вашето тяло и интегрира принципите на корейската ориенталска медицина. Той има различни ума и тялото упражнения, участъци и йога практики, които ще подобрят вашето физическо, умствено и духовно здраве. Основното разбиране на Дан Йога е включено в следващите параграфи.

Тук са най-добрите упражнения и ползи за начинаещи от Дан Йога.

1. Загряване:

Преди да започнете сесията, е важно да се затоплите. Това включва подслушване, някои коремни упражнения и разтягане. Тези упражнения ще освободят цялото ви напрежение от тялото и ще ви подготвят за тренировката. Тъй като практиките са много динамични, трябва да се затоплите, преди да започнете.

2. Основни упражнения:

След като се затоплите, можете да започнете с някои основни упражнения като разтягане, усукване и въртене на ставите. Те подобряват кръвообращението и повишават силата на тялото.

Виж повече: Офис йога пози

3. Дишане:

Дишането е ценно в Дан йога. Тя ви освобождава от тревожност и ви помага да успокоите тялото и ума си. Тя ви облекчава от стреса и ви помага да забавите процеса. Те насърчават естественото изцеление от различни болести и ви подготвят за следващата стъпка, която е медитация.

4. Медитация:

Медитацията ви прави по-състрадателен. Според изследователите, тези, които посещават занятия по медитация, са по-склонни да отдадат мястото си на стар човек, отколкото някой, който не практикува. Определено има няколко ползи и помага на хората да се чувстват по-спокойни и по-щастливи в живота. Хората, които посещават класове по медитация, изглежда имат повече съпричастност към другите, отколкото към тези, които не го правят.

Виж повече: Сила Прана Йога

5. Охлаждане:

След добра медитираща сесия е важно да се охлади. За това можете да направите някои упражнения за разтягане. Това ще подобри цялостното ви здраве и ще се бори с общите здравословни проблеми. Редовните физически дейности като тези със сигурност ще направят голяма разлика в живота ви. Ще видите резултатът със сигурност.

6. Време за чай:

Дан Йога също използва Чай Час за общуване със своите спътници и други приятели, които практикуват с тях. Това дава възможност на студентите да разговарят добре с техните инструктори и да споделят повече за това, което са научили. Това се практикува най-вече в Източна Азия.

Виж повече: Сиддха Махайога

7. Тай Чи:

Тай Чи е един от най-основните аспекти на Дан Йога. Това е бойно изкуство, предназначено за самозащита, но се използва и тук заради няколкото му здравни и духовни ползи. Той включва принципа на даоизма и е преведен като „Върховна висша сила”. Това наистина ще ви помогне да научите повече и да ви даде възможност да развиете силата си.

8. Корейски стил Power Yoga:

Дан Йога ви предлага корейски стил Power Yoga. Тя има пет различни пози и всички те са толкова интересни. Те попълват енергията в тялото ви и водят до пълна трансформация. Те премахват летаргията и ви карат да се чувствате добре в края на сесията.

Виж повече: Йога позира имена

9. Ползи за здравето на Дан Йога:

Дан Йога има няколко ползи за здравето. На първо място, премахва всички ставни болки; особено в областта на шията, краката, раменете и краката. На второ място, това ви помага да спите по-добре. Всички тези, които страдат от безсъние или не могат да спят през нощта поради стрес, ще намерят много облекчение, което прави Дан йога. Трето, той се грижи за главоболие. Той насърчава кръвообращението и релаксацията в цялото тяло.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: ЙОГА ДЛЯ НАЧИНАЮЩИХ со Светланой Масленниковой (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send