Йога

Dwi Pada Viparita Dandasana - Как да направим и ползите си

Pin
Send
Share
Send


Добре известен факт е, че йога произхожда от нашата страна, Индия и нейните корени датират от времето на ведическите времена. В продължение на векове йога се оказа ефективна не само върху тялото, но и върху ума. Тази форма на упражнение е предпочитана от мнозинството по време на тренировъчната практика.

Йога винаги има надмощие, защото освен че помага да се постигне подходящо тяло, тя третира и много умствени и духовни заболявания. Има многобройни упражнения или пози на йога, но под скенера сега е DviPadaViparitaDandasa, която на санскрит означава два крака обърнат персонал поза.

Това е много сложно упражнение по йога и затова се препоръчва на хора с увреждания на гърба, рамото или тазобедрената става да не я опитат. Преди да влезем в ползите от тази поза, нека първо знаем стъпките, за да постигнем това упражнение перфектно.

Как да го направим:

Има няколко стъпки, които трябва да се следват, за да се изпълни тази поза и тъй като това е трудно, препоръчително е да не бързате с нея. Започнете с легнало положение върху гърба на подложка или одеяло. След това огънете коленете си и начертайте петите колкото се може по-близо до коленете.

Сега спуснете дясната си ръка на пода, последвана от лявата ръка и след това преплетете пръстите на двете си ръце зад главата. Отпуснете се за минута и се концентрирайте върху дишането си, преди да продължите напред. Натиснете външните ръце навътре и натиснете целия ръб на предмишницата надолу.

Докато изправяте ръцете си, повдигнете бедрата, раменете и главата от пода, като притискате коленете си от торса си. За да облекчите товара на ръцете, изтеглете раменете си към опашната си кост, което в резултат ще вдигне раменете ви. Следващата стъпка е сложната част, която включва запазване на короната на главата на пода.

Поставете го между ръката и краката си. Дръжте гърдите си отворени и повдигнати, така че врата ви да не се сгъсти. Сега опънете всеки крак пред тялото, докато те са почти прави. Издишайте силно, което ще помогне за изправянето на краката напълно. Дръжте поза за толкова дълго, колкото сте удобни заедно с координирано дишане.

Виж повече: Как да правим лодка Поза

Как ни помага:

Подобрена гъвкавост:

Както беше споменато по-рано, това упражнение е наистина сложно. Така всеки, който може успешно да завърши тази поза, ще има гарантирана гъвкавост на тялото.

Мобилност към гръбначния стълб и отваряне на раклата:

Тази поза на йога отваря гръдния кош и осигурява по-добра подвижност на гръбначния стълб и раменете, без да се напряга тялото. Гръбначният стълб се тонизира, когато отварящите гръдния кош отварят връзките в гърдите, което също помага за намаляване на болките в долната част на гърба. Той също така стимулира надбъбречните, щитовидната, хипофизната и епифизната жлези.

Укрепване на раменните мускули:

Включването на DviPadaViparitaDandasana в ежедневната си програма за йога също ще укрепи мускулите на раменете.

Виж повече: Поза на Дандасана Йога

Намаляване на коремните мазнини:

Ако имате дебел корем и искате да се отървете от него, то това е вашето идеално решение. Практикувайте това упражнение и коремната мазнина със сигурност ще намалее.

Средство за депресия:

Всеки, който страда от депресия, трябва да се опита да включи DviPadaViparitaDandasana в своята практика по йога и скоро ще изпитат промените. Това упражнение помага за изграждане на емоционална стабилност и повишава самочувствието ви.

Корекция на изместения пикочен мехур и облекчение от менструални спазми:

Ако човек е изместил пикочния мехур или пролапсва матката, то тази поза на йога може да го направи правилна. Той също така помага при облекчаване на менструални спазми и други симптоми на менопаузата.

Виж повече: Eka Pada Sirasana Ползи

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: How to do Dwi Pada Viparita Dandasana (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send