Красота и мода

6 Удивителни употреби на синапено масло за лице

Pin
Send
Share
Send


С нарастващото замърсяване страдаме от много здравословни проблеми. Ние сме изложени на замърсен въздух, слънце и вода ежедневно. Това ни кара кожата да застарява бързо. Това влошаване може да се види с акне, тъмно петно, бръчки и пигментация.

Със сигурност можете да изберете козметични процедури. Това решава проблемите временно основание. Ето защо домашни средства са най-доброто решение.

Сред многото домашни средства, синапеното масло е ефективно. Известен е с острия си вкус на ядки и силна миризма.

Три вида горчично масло:

  1. Получава се от смачкване на семената. Това е най-строгата форма.
  2. Чрез смилане на семената с вода и след това с получаване на всички етерични масла чрез дестилация. Това е най-леката форма на синапено масло.
  3. Получава се чрез варене на семена за събиране с базово масло като бадеми. Този вид синапено масло има свойства като базовото масло.

Горчичното масло е богато на ненаситени и ненаситени мазнини. Това го прави добър за сърцето и идеален за хора, които искат да останат годни. Той съдържа омегалфа-3, омегалфа-6 мастни киселини, витамини и антиоксиданти. Следователно от времето на Аюрведа, горчичното масло е известно с лечебните си свойства и много добро за кожата, косата и сърцето. Може да искате да опитате на малка площ, за да избегнете алергия.

Виж повече: Горчично масло Сива коса

Предимства на горчичното масло за лице:

Има много ползи от синапено масло. Нашите баби са ги използвали за грижа за красотата. Той е много полезен за кожата. Но тъй като чуждестранни лаборатории са тествали горчичното масло и са открили в него еруцинова киселина. Винаги се препоръчва да направите тест за кръпка преди да го използвате.

Третира се Тан:

Много от нас имат проблем с тен. Слънчевите лъчи са много сурови. Разрушаващият озонов слой увеличава проникването на UV лъчи. Това причинява тен и проблема с кожата. Горчичното масло помага за успокояване на загорялата кожа. Препоръчително е да използвате горчично масло с брашно от бенгалски грам. И нанесете като маска за лице. След като се изсуши, можете да го измиете с хладка вода. За по-добри резултати се препоръчва редовна употреба на тази маска за лице.

Изравняващ тон на кожата:

Синапеното масло, когато се нанася с равни части кокосово масло, подобрява тонуса на кожата. Увеличава кръвообращението. Това облекчава тонуса на кожата. След като нанесете и масажирате тази смес от масло с кръгови движения за 10 минути, трябва да я избършете с влажна памучна кърпа.

Виж повече: Използване на синапено семе

Може да се използва като слънцезащитен крем:

Горчичното масло има високо съдържание на витамин Е. Той е дебел и вискозен. Това го прави ефективен слънцезащитен крем. Можете да го нанесете върху себе си и да си спестите от тен на кожата и вредни UV лъчи. Витамин Е предпазва кожата от стареене и е известен със свойствата си против бръчки.

Стимулира изпотяването:

Горчичното масло е известно, че стимулира потната жлеза. Можете да го приложите или да го използвате. Това ще стимулира потните жлези, което ще ви накара да се потите и да премахнете целия токсин от тялото ви.

Бързо лекува раната:

Друга известна полза от синапеното масло е лечението на обрив. Има противогъбични и антибактериални свойства. По този начин ефективно лекува рани и обриви. Това предпазва кожата от изсушаване, сърбеж и притъпяване на заразената област. Масаж от синапено масло подмладява кожата и дълбоко почиства кожата.

Суха устна:

Горчичното масло също е известно, че лекува сухи и напукани устни. Човек трябва да постави няколко капки синапено масло в морската преди сън през нощта. Това прави устните пълни и буйни през нощта.

Всичко това доказва, че горчичното масло е най-здравословният вариант за кожни заболявания. Той е ефективен, когато се използва за готвене, както и когато се използва за локално приложение и масажи. Ако имате някакъв дискомфорт или раздразнение. След това спрете употребата на синапено масло веднага. Може да искате да се консултирате с лекар, преди да използвате бебета.

Виж повече: Ползи от горчичен прах

Pin
Send
Share
Send