Красота и мода

14 различни йога пози за контрол на падането на косата

Pin
Send
Share
Send


Всеки от нас желае дълга, лъскава и здрава коса. Здравето на косата наистина разкрива начина на живот, който водим, и режима, който следваме. Но с увеличаването на урбанизацията ние се справяме със загуба на стрес, отдаване на нездравословна храна, сън и хранене в неподходящи времена. Всички тези фактори оказват влияние върху косата ни, което води до различни заболявания на косата като загуба на коса, нисък растеж.

За да се борим с проблемите с косопад, ние прилагаме различни козметични химикали върху косата ви, за да получите блясък и блясък обратно. Но често забравяме, че козметиката може да ни даде незабавни резултати, но временно. Това е вътрешността на нас, която трябва да бъде здрава, за да бъде кожата и косата ни здрави.

Йога определено е много безопасно и мощно лекарство. Тя не само помага при справяне с проблеми с косопад, но също така помага при повторното израстване на загубена коса. Включването на няколко асани на йога в ежедневието ни може да се окаже много ефективно в дългосрочен план.

Всичко, което трябва да направите, е да изпълнявате йога поне половин час на ден и да водите по-добро и здравословно бъдеще.

Различни йога асани за контрол на падането на косата:

Асаните, които включват огъване напред, са подходящи за проблеми с косопад, тъй като подобряват кръвообращението в областта на короната. Кръвообръщението подхранва корените на косата и в резултат на това може да се наблюдават промените в растежа на косата и намаляване на загубата на коса за период от около месец. Човек трябва да изпълнява тези йога асани религиозно на дневна база, за да постигне различни ползи за здравето, свързани с косата. Ето няколкото пози йога, които трябва да опитате !!

1. Balayam йога или триене нокти:

стъпки:

 • Тя може да се направи или седнал, или да стои според волята ви и може да се направи по всяко време на деня.
 • Трябва да се извършва за 5-7 минути на участък.
 • Следното изображение показва как да го извършите.

Ползи:

 • Това може да се използва за намаляване на тежката коса. Той показва незабавни резултати за няколко седмици.

Виж повече: Баба Рамдев йога за косопад

2. Kapalbhati Pranayam:

стъпки:

 • Той вдишва и изпуска пранаям.
 • Процесът трябва да се повтори няколко пъти.
 • Започнете с 20 на ден и може да увеличите по желание.
 • Следното изображение показва как да го извършите.

Ползи:

 • Освен, че служи за спасяване на косопад, той помага и при загуба на тегло и при диабет.

3. Uttanasana:

стъпки:

 • Вдишайте дълбоко.
 • Застанете в позата, показана по-долу на изображението.
 • Задръжте в позиция за минута или 40 секунди.
 • Издишайте и се върнете в нормална позиция.
 • Начинаещите трябва да се опитат да се докоснат до земята. Ако обаче не са в състояние да го направят, това не е проблем. С течение на времето ще постигнете правилната поза.

Ползи:

 • Тъй като главата виси долу, правилното кръвообращение се извършва, което води до правилен растеж на косата.
 • Добра поза, за да се обезпокоите.

4. Ustrasana:

стъпки:

 • Гръбначният стълб трябва да бъде изправен.
 • Вдишване дълбоко, докато се огъва назад.
 • Изпълнете асана, както е споменато в изображението.
 • Позата трябва да се държи за около 30 до 60 секунди.
 • Дишайте нормално, докато изпълнявате.
 • Бавно издишайте, докато се връщате към първоначалната си поза.

Ползи:

 • Кръвта тече в мозъка, в резултат на което се регенерират космените фоликули.

5. Uttanpadasana:

стъпки:

 • Асаната трябва да се изпълнява както е показано на снимката.
 • Трябва да се извърши нормално дишане.
 • Тези асани трябва да се извършват ежедневно в празен стомах за най-добри резултати.

Ползи:

 • Много ефективен при повторно растеж на космените фоликули.

6. Сасангасана:

Терминът Sasangasana, ако е преведен, означава заек поза. Сасангасана е една от полезните йога асани за контрол на падането на косата. Сега знаем защо зайците имат мека копринена коса. Йога за предотвратяване на косопад включва сазангасана, тъй като помага за по-бърз поток на кръв към скалпа, което намалява вероятността от падане на косата и също така подхранва скалпа. За съжаление това няма да помогне на плешивите хора да растат обратно.

7. Адо Муха Сванасана:

Adho Mukha Svanasana всъщност е доста забавно и изглежда, че имитирате един хълм. Тази асана изисква да вдигнете бедрото си, докато дърпате земята с дланите и краката си. Тази асана също увеличава притока на кръв към скалпа и по този начин подхранва корените на косата. И това изглежда забавно да правиш йога за контрол на падането на косата, нали? Това е една от най-добрите йога пози за контрол на падането на косата и връщане към растежа на косата.

8. Matsyasana:

Кой знаеше, че имитирането на риба може да спаси безкрайно количество косъмчета от падане. Тъй като е общоприето, че практикуването на йога за намаляване на загубата на коса всъщност работи, Matsyasana става популярна сред хората, които искат да предотвратят падането на косата. Matsyasana помага за регулирането на кръвния поток в скалпа и също така подхранва корените на косата, за да ги предпази от падане.

9. Апасана Йога:

Apasana е една от най-добрите йога пози за проблем с падането на косата. Апасана е асана, която помага за освобождаването на всички вредни газове и по този начин подобрява храносмилането (забележете: нека се уверим, че не освобождавате никакъв газ в близост до други хора, тъй като това може да ги направи много неприятно) поради подобрението на храносмилането кръвта се пречиства и тази пречистена кръв помага за укрепване на космените фоликули.

10. Sarvangasana:

Като благодат за хората, sarvangasana е най-добрата форма на йога за предотвратяване на загубата на коса. Тази асана не е предназначена за хора, страдащи от болки в гърба или други хронични болки. Sarvangasana изисква от вас да издигнете тялото си под рамото перпендикулярно на земята и цялото тегло на тялото ви трябва да бъде взето на раменете, докато поддържате гърба с двете ръце. Тази асана е доказала, че намалява мъжката плешивост и женския модел на плешивост, както и падането на косата.

11. Anulom Vilom:

Това не е асана, но е дихателна техника, форма на йога за намаляване на падането на косата. За всички мързеливи хора, които не обичат да преместват мускул и все пак искат да спрат падането на косата, анулом вилом е идеален за вас, тъй като единственото трудно нещо в това е да вдишвате и издишвате. Това дихателно упражнение поддържа здравето на белите дробове и също така стимулира потока на оксидирана кръв в тялото, която също подхранва скалпа и получава здрав растеж на косата.

12. Бхастрика пранаяма:

Пранаяма е част от йога и бхастрика пранаяма е свръхзареждащ режим на пранаяма. При бхастрика пранаям трябва да вдишваш през една ноздра, докато затваряш другата ноздра с палеца. Трябва да вдишвате и издишвате 20 пъти много бързо и коремната стена ще се движи навътре и навън, като отдолу. Бхастрика пранаяма е важна част от йога за загуба на коса; тя запазва белите дробове здрави и подобрява кръвообращението в цялото тяло, което помага за добро зрение и предотвратяване на падане на косата.

13. Сирсасана:

Повечето от гореспоменатите асани са лесни за изпълнение и изискват по-малко усилия, но сирсасана е трудна в смисъл, че трябва да го практикувате ежедневно и тя напряга тялото, но в същото време резултатите от редовното извършване на сирсасана могат да се видят в тялото. , Това е една от най-добрите йога асани за контрол на падането на косата. Сирсасана не е нищо друго освен предпазна глава. Трябва да прегънете ръката навътре от лакътя и да дръпнете тялото си нагоре и да поставите цялото тегло на ръцете. Тази асана увеличава притока на кръв към главата, която помага за регенерацията на космените фоликули и подхранва скалпа.

14. Pawanmuktasana:

Това се оказа най-добрата асана в йога за падане на косата. Хората чувстват разликата в качеството на косата си, както и намаляването на косата. Pawanmuktasana се осъществява чрез приближаване на коленете до брадичката, докато лежите на гърба. Тази асана помага за намаляване на стреса, който се счита за най-голямата причина за загуба на коса.

По-горе са йога асани за контрол на падането на косата. Човек трябва да бъде много търпелив, ако иска да получи резултата от тези асани. Защото в йога резултатите никога не могат да се получат за една нощ. Вместо да отидете за химически обработки, за да спрете падането на косата, трябва да се обърнете към йога, за да предотвратите загубата на коса.

Гледай видеото: Our Miss Brooks: Indian Burial Ground Teachers Convention Thanksgiving Turkey (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send