Йога

Йоан Пашимотанасана -Как се правят стъпки и ползи

Pin
Send
Share
Send


Някога се питахте защо нашите баби и дядовци живеят по-здравословен живот и по-дълги? Може да има много причини, като например:

  • Здравословни хранителни навици.
  • Чист въздух.
  • Природни добавки.
  • Холистичен начин на живот.
  • Позитивно мислене.
  • Естествено и просто живеене.
  • Достатъчно сън.
  • Достатъчно забавление.
  • По-малко напрежение и притеснения.
  • Упражнение.

Да, последната, тренировка и те не трябваше да изпомпват желязо или да получат болка за същото. Древното изкуство и науката за йога помогнаха на нашите баби и дядовци да останат здрави и годни. Същото се прилага и днес от милиони хора по целия свят.

Пашимотанасана Йога (седнал преден завой):

Така че, ако вие също вярвате в естествените начини, а не във фиаско на изпомпването на желязо, бихме ви помолили да прочетете и да научите повече за йога и различните ползи. Днес бихме искали да говорим повече за Паскимотанасана, един от клоновете на йога. познат е също като интензивен гръбначен участък. Затова, моля, прочетете и бъдете добре информирани за същата пашимотанасана йога (Seated forward bend).

Paschimottanasana в буквален смисъл означава интензивно разтягане на запад. Той е известен също като седнал преден завой. Позата обаче изглежда проста е леко трудно да се изпълни. Асаната се фокусира върху гръбначния стълб на тялото. Допълнителните ползи от тази асана са споменати по-долу.

Виж повече: Спящата Вишну Поза

Как да правим стъпки, ползи, модификации и предпазни мерки за йога на Паскимотанасана:

Това ръководство ще обясни какво е paschimottanasana, как се изпълняват стъпки, ползи, предпазни мерки и модификации, както и съвети за начинаещи.

стъпки:

1.Тази асана трябва да се извърши, като се започне с позата на персонала или с дандасана. Ето стъпките за дандасана

Dandasana:

а. Започнете, като седнете на земята с краката си напред. Достигнете зад вас и се опитайте да издърпате плътта от седящите кости. Това ще помогне на седящите кости да притиснат здраво в земята.

б. Поставете дланите си здраво на бедрата и седнете изправени. Сега сгънете краката си. Бедрата трябва да бъдат затегнати и тонизирани, а краката трябва да се завъртят един към друг по такъв начин, че да прегръща вашата средна линия.

° С. Сега издърпайте тазовото дъно, изтеглете в долната част на корема, удължете шията си и поставете брадичката си.

д. Сега фокусът трябва да бъде върху гръбначния Ви стълб трябва да бъде в естествената си форма. Ако седите срещу стена, можете да почувствате кухина зад гърба и шията. Това означава, че гръбначният ви стълб е естествено подравнен.

2. От дандасана, вдишвайте и достигайте пръстите си до небето, за да удължите страничните тела.

3. Когато издишвате, изтеглете вътрешните си слабини в таза, като се уверите, че торсът се държи дълго.

4. Сега се навеждайте напред - не се огъвайте на кръста, а на тазобедрената става. Извадете опашната си кост от задната част на таза.

5. В тази поза, ако ръцете ви докоснат пръстите на краката, вземете външните части на краката с ръце.

6. Ако не успеете да докоснете пръстите на краката, тогава дръжте ръцете си върху пищялите.

7. Останете в тази поза за няколко вдишвания, като осигурите задълбочаване на позита с всеки дъх. Поддържайте погледа си в краката си и дръжте гръбнака си дълъг.

8. За всяко вдишване повдигнете торса си и го удължете. С всяко издишване освободете торса си в предния завой. С редовна практика може да сте в състояние да достигнете ръцете си извън краката си.

9. Останете в това положение поне 1-3 минути и се върнете обратно в dandasana.

Виж повече: Как се прави риба поза

Ползи от Йосина Пашимотанасана (седнал пост на огъване напред):

Физически ползи:

1. Известно е, че тази асана стимулира органите на тялото като черния дроб, бъбреците, матката и яйчниците и им помага да функционират перфектно.
2. Той подобрява апетита, храносмилането, лекува болести и контролира затлъстяването.
3. Гръбначният стълб, раменете и прасците са опънати, като изпълняват тази асана.
4. Казва се, че асаната успокоява мозъка, което спомага за облекчаване на леката депресия и стреса.

Терапевтични ползи:

1. Счита се, че асаните са успокоителни хора, които изпитват тревожност и главоболие. Известно е също, че намалява умората и стреса.
2. Също така е полезно за хора, които имат проблеми като високо кръвно налягане, безсъние, синузит и безплодие.
3. Жените с менструални дискомфорт могат да се възползват и от тази асана.

Виж повече: Предимства на Tadasana

Модификации за Йога Пашимотанасана (седнал преден завой):

Вариация на тази асана е urdhva mukha paschimottanasana или обърната нагоре интензивна част от западната поза. Това може да стане чрез следните лесни стъпки:

1. Започнете с легнало по гръб. Издишайте и огъвайте коленете си в торса си.
2. Докато вдишвате, удължете петите към тавана.
3. При издишване, придвижете краката си към пода, като ги поставите над главата си.
4. По време на това се уверете, че не повдигате задната част на таза от пода.

Предпочита се да седи на сгънато одеяло, за да се направи тази поза, тъй като правенето на тази асана е трудно. Постигането на пълен преден завой в първия опит не е лесно.
За по-интензивна версия на поза, можете да поставите блок пред краката си, за да ги използвате като продължение на краката си.

Предпазни мерки за Йога Пашимотанасана (седнал преден завой):

Асана не е подходяща за хора със следните условия:

1. Наранявания в долната част на гърба (но могат да бъдат извършени с помощта на обучител)
2. астма
3. диария

Съвети за начинаещи:

1. Начинаещите не трябва да принуждават себе си в преден завой, докато правят тази асана. Ако усетите болка или дискомфорт, докато правите тази асана, трябва незабавно да се върнете в първоначалната си позиция.
2. Можете да използвате капана около краката си, така че да можете да използвате отворените дръжки, за да докосвате пръстите индиректно.

Подготвителни и последващи позиции:

Подготвителните пози за пасхимотанасана са: баласана, утатасана и ян сирсасана.

Нека сега да разберем подробно за подготвителните пози на пасхимоттанасана и за ползите от пашимотанасана. Тази поза е в мястото за сядане, а Ardha paschimottanasana трябва да бъде следвано поне около 5 пъти, преди да извършите стъпките на пашимотанасана. Позата на ваджрасана йога трябва да се практикува и преди това. Можете също така да следвате поза на Ваджрасана с позиращата мелница за около 5 пъти, преди да започнете с пасхимотанасана.

Това е много интересна поза и също така има много ползи. В този отново правите седнал преден завой. Това, което трябва да направите, е да седнете с изправен гръбнак и след това да разпънете краката си пред себе си. Когато сте готови, просто издърпайте ръцете си и след това го уплътнете заедно паралелно с лицето си. Сега бавно завъртете тази закопчалка точно така, както се случва в мелница и така практикувате поза. Ардха Падма Бандхасана и Уграсана (свирепа поза) са две от следващите позиции на пасимотанасана.

Когато не трябва да практикувате Паскимотанасана

Винаги има противоречия за всички упражнения и всеки е малко непригоден за някои хора. В този случай хората, които са имали коремна хирургия, не трябва да правят това положение изобщо. Ако операцията е направена наскоро, това е още по-строго, не, не. Също така за хора, които страдат от ишиас, както и подхлъзнах диск се препоръчва да не практикуват paschimottanasana стъпки на всички.

Някои съвети и трикове за йога Паскимотанасана:

За да постигнете правилните предимства на пасхимоттанасана, трябва да следвате определени дози и да не ги правите дори по-лесни. За позата, опитайте се да докоснете пръстите на ръцете си и се опитайте да притиснете носа до коленете си. Това е абсолютно правилният начин да направите това.

Стриктното не-огъване на коленете, защото по този начин няма да имате никаква полза да практикувате седящия преден завой и също да се опитате да извиете гърба си докато огъвате. Това е така, защото винаги трябва да успокоите и отпуснете гърба си и да го поддържате направо, докато огъването може да причини някои проблеми.

Къде се намира Анатомичният фокус За Йосика Паскимотанасана?

Перфектният анатомичен фокус на практикуването на тази поза лежи върху долната и горната част на гърба, прасците, корема и други подобни. Смята се, че менструалните нарушения изчезват с редовна практика на тази поза на йога. Това също е чудесно и цялостно средство за лечение на заболявания и заболявания като проблеми с храносмилането, проблеми с черния дроб, диабет, проблеми с бъбреците и колит.

Като цяло тази йога поза е добра за цялото тяло и тя се простира от главата до петите, дори до страните на тялото, което едва ли се случва в една поза по друг начин. Освен това фокусът е върху корема, който на свой ред е свързан с дихателната система. Практиката на тази поза, така казва, че лекува проблемите на дихателната и храносмилателната система.

Йога Пашимотанасана е изключително полезна йога поза и изобщо не е сложна. Това, което трябва да направите, е да имате предвид съветите и какво да следвате и да продължите да практикувате стъпки на пашимотанасана.

Pin
Send
Share
Send