Красота и мода

Известни паркове в Пондичери с изображения

Pin
Send
Share
Send


Pondicherry красиво е запазил квинтесенцията на френския вкус, който излъчва от колониалните архитектури във френски стил. Град, който е изключително добре планиран и добре поддържан и украсен с някои от най-изисканите паркове и градини, които някога ще срещнете в Индия.

Пондичери също е запазил свежестта и спокойствието на индо-френската култура, която е синоним на ярко оцветените сгради срещу чистите сини води, точно като страница от романтична приказка. Тук е нашият избор от най-посещаваните паркове и градини в единствената територия на Съюза, където най-говоримият език е френски.

Красиви паркове в Пондичери със снимки:

Ботанически градини:

Поставен в изящния френски стил на подрязани дървета, красиви цветни лехи и чакълести облицовани пътеки и водни тела, самият вход ще ви пленява. Французите въведоха над 1500 вида растения, което го направи био-разнообразна флора и най-доброто в Южна Индия. Той има специално светлинно и звуково шоу с фонтан в средата на градината.

Виж повече: Национални паркове в Нагаланд

Парк Бхарати:

Тази зелена кръпка в средата на града е много необходима за облекчение от тлеещите слънчеви лъчи през лятото. Има гранитни пейки за хора, които да седят и да се отпуснат, докато децата играят в парка или хълмовете и се забавляват в езерната вода. Това е доста място, където се снимат дори филми. Много популярно обществено място в града.

Осветеният Aayi Mandapam стои отчетливо в средата на парка, който допълва скромния си хоризонт. Това е възпоменание от френски колонизатори на куртизанка, която направи резервоар от собствената си къща в Пудучерри.

Виж повече: Паркове в Ориса

Chunnambar Backwater:

Около 8 км от главния град, този тропически рай има спокойна течаща рекичка от едната страна. Плъзнете надолу по течението до пясъка и отидете на къмпинг в уютна палатка. Алтернативно можете да резервирате къщите на дърветата и да се насладите на чудесното на открито с най-добрите в еко-туризма. Тези дървени къщи са топ привличане за семейни пикници и спокойни затворници. Посетете морето, за да видите свидетелства за игривите делфини, които се движат около естествените им местообитания.

Ашрам Ауробиндо:

Докато ашрамът е доказателство за простия живот и високия мисловен морал на Шри Ауробиндо, вътрешният двор е надарен с прекрасни зелени дървета. Красиви цветя, цветни и ароматни, украсяват самадхите в центъра и се разпростират из целия комплекс. Спокойното, спокойно и спокойно са най-добрите думи, които описват това място.

Статуя на Dupleix:

Като прилична почит към легендарния Франсоа Дюпли, бивш генерал-губернатор на френските селища в Индия, статуята му е издигната за признание за неговите услуги, посмъртно от френското правителство. Красив фон е с изглед към колоритен детски парк в южния край на добре поддържания булевард Goubert Avenue.

Виж повече: Светилища в Трипура

Статуята на Жана д'Арк:

Съюзната територия на Пондичери е благословена с живописни природни пейзажи. Предишната френска колония също изобилства от историчност, която се проявява от многобройните исторически статуи като тази на Статуята на Жана д'Арк.

Статуята на Жана д'Арк стои в славен девствен мрамор, заобиколена от красиво поддържана градина, пред L 'Eglise de Notre Dame des Anges. Известен воин, френски авангард и вярващ в Христос, тя се прояви в смелост и увереност. Едната е вдъхновена от атмосферата, създадена с тази градина, която е тиха отшелничка след уморен ден на работа.

Градът има по нещо за всеки, предимно с цел да се отпусне и да живее всеки ден. С мъдростта на Шри Ауробиндо, смелостта и храбростта на Жана д'Арк, историческите значения и несравнимата естествена красота на Пондичери, човек никога не може да помогне, но да се грижи за всяка минута от него.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4.

Pin
Send
Share
Send