Красота и мода

9 Начало средства за изкълчване глезена

Pin
Send
Share
Send


Изкълчен глезен е един от здравето заболявания, които са насочени към мускулите и тъканите на глезена и най-тежките може да продължи дори до 4-5 месеца. В екстремни случаи хората дори не могат да ходят или да се движат. Цялостната почивка на легло се предлага в повечето случаи единствено, за да не се влоши допълнително състоянието. Въпреки това, това е често срещан проблем и може да възникне поради много причини, включително дисбаланс, както и твърде много стрес на глезена. Без значение каква е причината, следващото най-добро нещо е да се огледате в лечебните средства, които могат да ви помогнат да ускорите възстановяването от навяхването. Тези домашни средства трябва да бъдат безопасни и ефективни на глезена.

Списъкът по-долу съдържа някои от най-добрите, които можете да използвате редовно за най-добри резултати.

Отлични домашни средства за изкълчване на глезена:

1. Използване на торбичка за лед:

Едно от най-добрите лечения за възпаление на глезена е да се използва торба за лед на засегнатата област за 10-15 минути в една сесия няколко пъти на ден. Уверете се, че използвате междувременно кърпа. Това също ще помогне за намаляване на болката, свързана с изкълчения глезен. Това е едно от най-добрите средства за защита.

Виж повече: Ларингит лечение домашни средства

2. Дайте му почивка:

Трябва да се опитате да избегнете стреса върху глезена. Препоръчително е човек да избягва всякакви дейности, които увеличават дискомфорта и болката. Това обаче не означава, че не извършвате прости дейности. Като се придържате към почивка, можете да дадете на навяхването времето да се излекува добре. Това е едно от най-ефективните неща.

3. Дръжте глезена повишен:

Спите, като държите глезена издигнат до позиция, която е над сърцето и е един от известните домашни средства за навяхване. Помага за намаляване на подуването чрез отстраняване на излишната течност в региона. Издигането създава чудеса на кризата.

4. Приложение за подложка за нагряване:

Подгряваща подложка може да се използва върху изкълчен глезен, за да се облекчи болката и да се подобри кръвообращението в района. Това помага за правилното лечение на навяхването. Всичко, което трябва да направите, е да го използвате за 10-15 минути няколко пъти на ден, докато проблемът спадне.

Виж повече: Най-доброто лекарство за ларингит

5. Охлажда се с вода:

Вземете малко студена вода във ваната и накиснете глезените в тях за известно време, за да се освободите от симптомите на навяхването. Това трябва да се прави 1-2 пъти на ден, за да се получат резултатите. Може да се използва и хладка вода, напоена с една и съща цел. Топлинната обработка помага по равно.

6. Защитни скоби:

На пазара има различни защитни скоби, които могат да се използват за запазване на глезена без повече злополуки. Те имат възглавница като ефект върху глезена и осигуряват добра подкрепа на краката. Еластичният ACE бандаж е друга добра възможност за употреба по време на изкълчване на глезена. Той със сигурност помага за поддържане на глезена в положение, в което може да се излекува от само себе си, без никакви пречки отвън.

7. Направете някои упражнения:

За да се подобри подвижността на глезена, е важно да се изпълняват определени упражнения всеки ден. Това също помага за подобряване на кръвния поток и предотвратява скованост в района. Уверете се, че се придържате само към прости упражнения и движения за тази цел.

8. Разтягане:

Светлинното разтягане е друг от ефективните методи, който е домашен лекар. Преди да започнете процедурата всеки ден, трябва да се консултирате с него. Това отново помага да се държи далеч глезена от получаване на схванат.

Виж повече: Начало средства за наранявания

9. Физиотерапия:

В екстремни случаи е важно да се знае, че физиотерапията може да помогне за превръщането на глезена в здравословно състояние. За целта трябва да наемете физиотерапевт и да го направите в домашни помещения за техния комфорт.

Източник на изображението: Сток на затвора

Гледай видеото: Suspense: The Name of the Beast The Night Reveals Dark Journey (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send