Красота и мода

Топ 10 съвети на Баба Рамдев за светеща кожа

Pin
Send
Share
Send


Баба Рамдев е известен йога експерт, който учи хората на йога и дава различни естествени средства, които могат да помогнат на кожата и други здравословни проблеми.

По-долу са представени първите 10 от предложените му и популярни средства за бляскава кожа.

1. Kapalbhati Pranayam:

Това е много важен вид медитация на йога, която хората трябва да практикуват редовно за ползи. Рам дев предполага, че ежедневната практика на това ще даде светещи резултати за 6 месеца. Той моли хората да правят това 15 минути два пъти на ден и това помага на повече кислород в тялото през белите дробове.

2. Масажирайте лицето с кърпа:

Препоръчва се човек да масажира лицето с мека влажна кърпа. Това трябва да се използва за масаж внимателно, така че това помага да се циркулира кръвта и това може да направи бръчки да се лекуват.

3. Пийте достатъчно вода:

Той също така казва, че винаги се казва, че човек трябва да пие 3 до 4 литра вода редовно за правилното функциониране на системата. Достатъчно вода помага да се регулира движението на червата. Също така помага за поддържане на тялото и повърхностните слоеве на кожата еластични и влажни. Това може да помогне да се преборим с петна и да поддържа кожата здраво и порите няма да отделят излишък от пот или себум. Това също помага да се елиминират мазнините и токсините от тялото под формата на пот.

4. Пресен сок от плодове:

Пресният сок е много важен за снабдяване на организма с различни видове витамини и хранителни вещества. Те могат да бъдат на мястото на обикновените безалкохолни напитки. Има и добри марки, които осигуряват сок, който може да бъде купен от хора и е бил на мястото на вземането им. Въпреки това, пресните плодове могат да се дъвчат, за да имат фибри в тях. Те могат да помогнат и при правилното движение на червата.

Виж повече: Ежедневна рутинна за здравословна кожа

5. Да медитира и да поддържа позитивно мислене:

Предполага се, че хората трябва да медитират и да се опитат да запазят стреса. Това също може да предизвика тревожност, която може да направи кожата да получи петна.

6. Сок от алое вера:

Естествен сок от алое вера, който се обработва за консумация, може да се използва за тези, които страдат от запек. Това трябва да се консумира на базата на предписаната от лекаря доза и други предложени лекарства. Добрата диета винаги е от съществено значение и това също може да има странични ефекти, поради което това не трябва да се използва за самостоятелно лечение или това може да бъде вредно.

7. Бесан маски за лице:

Той предлага на хората да използват естествени опаковки, вместо да използват някои продукти на пазара. Това е много важно. Besan ka atta е много популярен в къщите и е добро почистващо средство. Експертът по йога предполага, че човек може да вземе Бесан вместо нормални измивания на лицето, които се предлагат на пазара, и да го използва с куркума, за да направи маска.

Виж повече: Тъмна кожа за изчистена кожа

8. Звуков сън:

Хората трябва да имат здрав сън всеки ден и да спят от 10 до 23 часа. Това поддържа тялото здраво и му помага да функционира правилно. Също така е важно да се събудиш рано и това трябва да се запази.

9. Използване на лимонов сок:

Хората трябва да използват лимонов сок, за да масажират кожата и да извлекат ползи от нея. Може да се използва и за отстраняване на петна, тъй като е известно, че съдържа леки избелващи средства. Също така се казва, че пиенето на лимонов сок или лимонена вода може да помогне на хората да блеснат отвътре, като почистят стомаха.

10. Млечен пакет:

Предлага се от Рам дев баба, че хората могат да масажират неподправено прясно мляко на кожата през нощта и след това да го измият сутрин. Това помага да се намалят дефектите.

Виж повече: Multani Mitti пакет за лице за светеща кожа

Източник на изображението: 1

Гледай видеото: Natural Tips For Healthy Skin Ramdev baba (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send