Красота и мода

8 Ефективни лечения за намаляване на болката в долната част на гърба

Pin
Send
Share
Send


Началото на понеделник сутринта беше посрещнато с болка в гърба и докато шефът ви смята, че просто си намирате друго извинение да не идвате на работа, загрявате водата от чантата, като мислите за начините да се отървете от болките в гърба. утре сутрин.

Болките в гърба са често срещан здравен проблем, който, ако не се използва, може да доведе до нещо сериозно. Често това може да бъде притискане на мускулите или лоша поза на съня. Докато лошата поза може да предизвика болки в гърба, редица фактори като издърпване на мускулите, травма, артрит, бременност, дискова херния и ишиас водят до остра болка в гърба. Болките в долната част на гърба могат да попречат на живота и е много трудно да се справите с болката. Ако тя е причинена от прости фактори като поза или напрежение на гърба, болката вероятно ще отблъсне след 1 до 2 седмици. Въпреки това, хроничните обрати могат да означават основен проблем и се нуждаят от медицинска помощ

Как да лекуваме болка в долната част на гърба:

По това време има няколко лечебни средства, които могат да ви помогнат да сте склонни към болките мускули. Тук са нашите топ 7 болки в долната част на гърба с отлични резултати.

1. Протегнете болката:

Малките упражнения у дома всяка сутрин могат да ви помогнат да се справите с болката в гърба по-добре от всяка друга лекарствена аптека. Тези упражнения обикновено включват нормално разтягане, което ни води до йога. Това е бавен процес и резултатите може да отнемат известно време, преди да се покажат. Въпреки това, малко разтягане в сутрин, съгласувано с правилното дишане, може да укрепи мускулите на гърба и да ги направи по-гъвкави. Това е едно от най-добрите лечения на болки в долната част на гърба.

2. Хиропрактик:

Chiropractors са основно по-нататък тялото whisperers и избира за chiropractic урок може да ви помогне да облекчи в болките в гърба по-професионален начин. А chiropractor е всички rounder, специализирана в диагностициране и лечение на невромускулоскелета. Изборът на човек може да ви отведе до източника на болката, било то лошо сухожилие или мека кост или някои упорити мускули. Това е едно от най-големите болки в долната част на гърба.

3, Упражнение:

Нека лошият гръб не съсипе забавното ви време. Избирайте класове по аеробика, смес от танци и упражнения, където тренирате интензивно за една минута преди да се оттеглите. Аеробиката много прилича на йога, но с бързи темпове с бърз ритъм. Придвижвайки се към една добра темпо музика, разтягате, усуквате и издърпвате себе си, за да освободите мускулите на твърдите възли и връзки. Това е едно от най-добрите лечения на болки в долната част на гърба.

4. Завъртете го:

Ние знаем, че лошата болка в гърба може да ви направи още по-малко гъвкави. Има дни, когато движението става трудно и един изпъкнал стон избягва устата ти всеки път, когато трябва да се изправиш от заседанието. Това е за тези трудни дни, че можете да се откажете за колан за подкрепа на гърба, който е широк колан, който е опакован и осигурен плътно около кръста, за да запази болката укротена. Въпреки това, провеждането на това може да не е много лесно изпитание. Това е едно от най-добрите лечения на болки в долната част на гърба.

5. Акупунктура за тежко лечение на долната част на гърба:

 

Акупунктурата е възрастова китайска лечебна техника, в която се вмъкват тънки върхове на иглата и се присаждат в тялото ви, областта на проблема. Нашето тяло има qui (chi) или енергия, която поддържа функциите в равновесие и след като свободното течение на qui е запушено, телесните проблеми се появяват. Чрез въвеждане на иглата в десните възли и бъркоти, те освобождават препятствието, което позволява на qui да потече отново. Това е едно от най-големите болки в долната част на гърба.

Виж повече:Как да избегнем болки в гърба

6. Компресори:

Компресорите са добър начин да ви помагат да се справите с болки в гърба, но това е само когато болката е повърхностна и не е твърде дълбоко интегрирана във вашата система. Малко падане по гръб може да причини болка и възпаление, което може да бъде намалено чрез студен компрес, докато лош мускул може да се нуждае от помощ от гореща торба. Това е едно от най-добрите лечения на болки в долната част на гърба.

Виж повече:Причини за болки в долната част на гърба при жените

7. Медицинска помощ:

Често най-лесният и най-предпочитаният начин за намаляване на болките в гърба е чрез закупуване на тръба за облекчаване на болката или гел и крем за масаж и масажиране на гърба, така че твърдите мускули да станат гъвкави. ,

Виж повече: Болка в долната част на гърба при бременност

8. Ергономичен матрак

Ако вашият матрак е твърде твърд или прекалено мек, това може да доведе до болки в долната част на гърба. Ергономичен матрак може да облекчи болката ви, като ви предложи правилната поддръжка на мускулите на гърба. Memory foam е един от най-препоръчителните матраци, който предлага естествена поза на съня и избягва напрежението в долната част на гърба.

Болките в долната част на гърба обикновено се пренебрегват, като се счита, че това е нормална болка. Болките в долната част на гърба обаче са сигнал, че не се придържате към нуждите на тялото. Независимо дали става дума за корекция на позата или промяна в матрака или дори за търсене на медицинска помощ, болката в долната част на гърба трябва да се лекува възможно най-рано. Упражнението е друг важен елемент за поддържане на долната част на гърба и укрепване на мускулите на гърба.

Гледай видеото: Упражнения за дискова херния в ранен период и заздравяване на лумбалната област (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send