Красота и мода

Oolong чай по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Вие сте човек на сутрешния чай? Чудиш ли се, че ще ти липсва чаша чай по време на бременност? Мислиш ли да пия чай от олонг, докато е бременна? Ако повечето от отговорите на тези въпроси са "да", тогава сте дошли на правилното място. В идеалния случай, по време на бременността се препоръчва да се избягват кофеиновите напитки. Въпреки това, за тези бременни жени, които са пристрастени към чая, всеки ден се разрешава ограничение от 200 мг кофеин. Добрата новина е, че съдържанието на кофеин в чай ​​Oolong е незначително, което го прави абсолютно безопасно за бъдещата майка, както и за нейното бебе.

Предимства на Oolong чай по време на бременност:

Oolong чай форма на китайски чай, който е популярен по целия свят. Той е особено известен със своите екзотични аромати, които варират в широки граници в зависимост от под-разновидностите. Освен това свойствата на чай Oolong също варират в зависимост от процеса на приготвяне и сушене. Oolong чай е натоварен с жизненоважни хранителни вещества и антиоксидантни свойства, които го правят задължително, особено по време на бременността. Някои от ползите за здравето от чай oolong са дадени по-долу:

1. Битки със свободни радикали:

Oolong чай е натоварен с анти-оксидантни свойства, които помагат за премахване на свободните радикали от тялото. Затова пиенето на чай от улун по време на бременност предпазва от вредните ефекти, причинени от тези свободни радикали като диабет, рак, ревматоиден артрит и атеросклероза.

Виж повече: чай от малинов лист по време на бременност

2. Помага при управление на теглото:

Докато наддаването на тегло е здравословно по време на бременност, бъдещите майки трябва да стоят настрана от добавянето на тези нежелани килограми. Полифенолите, присъстващи в оолонг, помагат за ефективно управление на теглото чрез регулиране на метаболизма в организма.

3. Има свойства за борба с рака:

Чаят Oolong притежава полифенолни съединения, които инхибират всякаква форма на раков растеж в тялото. Антираковите свойства в чай ​​от олонг го правят препоръчително питие за бременни жени по време на бременност.

4. Добре за вашата кожа:

Един прост начин да подобрите своя блясък на бременността е да пиете чай от олонг. Чаят Oolong е пълен с полифеноли, които функционират като антиалергични съединения и по този начин спомагат за облекчаване на дразненето и хроничните кожни проблеми.

Виж повече: Lipton чай по време на бременност

Свързани рискове:

Въпреки че знаем, че съдържанието на кофеин в чая е по-малко от кафето, знаете ли, че процесът на варене също регулира съдържанието на кофеин в чайовете? Поради това количеството на кофеина в чашата на чай от Oolong зависи от това колко време го приготвяте. Приготвянето на чай от улун за дълго време може да подобри вкуса, но също така увеличава съдържанието на кофеин, което може да бъде вредно по време на бременността. Оолонг чай, когато се приема редовно или в излишък по време на бременност, може да доведе до някои странични ефекти. Някои от вредните ефекти от пиенето на прекомерен чай от олонг са:

  • спонтанен аборт
  • Ниско тегло при раждане
  • Спящи и затруднени дишане при новороденото
  • Увеличете сърдечния ритъм на бебето
  • раждане на мъртво дете

Полезните свойства на оолонг чая правят по-добро от вредата, която може да бъде причинена поради пределно количество кофеин в него. следователно бъдещите майки могат да пият чай от олонг по време на бременността. но всички знаем, че излишъкът от нещо може да навреди на тялото, особено по време на бременност, когато нероденото ви дете също може да претърпи неблагоприятни ефекти.

Виж повече: мога да пия чай от лайка по време на бременност

Затова е препоръчително да се консумира оолонг чай в умерени количества по време на бременност. Говорите с Вашия лекар относно количеството чай от олонг, който можете да пиете по време на бременност, ще осигури по-безопасна и здравословна бременност.

Гледай видеото: Молочный Улун оолонг - способ заваривания чая (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send