Йога

Astavakrasana (Осем ъглови Пози) - Как да направим и неговите ползи

Pin
Send
Share
Send


Асана или поза помагат за регулиране на системата на тялото и също така внасят ритъм и хармония в ума ви. Една такава асана, която наистина помага за укрепването на китките и ръцете ви, е Astavakrasana или осем ъглови пози. Това е една от най-напредналите поза на баланса на ръката в йога. Astavakrasana е санскритска дума, където asta означава осем, а vakra означава сгъната. Но името му произлиза от великото индуско име на мъдреците Astavakra. Тази поза се препоръчва най-вече за практикуващи, които са постигнали най-високо ниво в йога и се считат за една от най-напредналите форми на йога. Затова, моля, бъдете много внимателни, докато изпълнявате тази асана. За да научите тази асана, следвайте инструкциите стъпка по стъпка, дадени по-долу.

Стъпка по стъпка Astavakrasana:

1. Поставете подложка на пода.

2. За да започнете тази асана, седнете на подложката и просто изпънете краката си. Дръжте дланта си твърд и трябва да бъде поставен на пода. Сега, като държите краката си сгънати, разгънете крака направо. Сега бавно прегърнете дясното си коляно до гърдите си. Сега вземете 3 дълбоки вдишвания.

3. Сега, бавно докарайте дясното си коляно зад рамото ви в дясно. Но просто бъдете сигурни, че докато сте в тази поза, дясното бедро трябва да почива на десния трицепс.

4. Сега изтеглете раменете върху гърба си. Поемете дълбоко дъх и започнете да вдигате бедрата си, а също и да вдигате крака от земята. Сега внимателно закачете левия си глезен направо на десния глезен.

Виж повече: Коляно до ухото Поза

5. Бавно оставяйки дъха си, просто сложете раменете си напред, образувайки ъгъл от 90 градуса в лактите си. В същото време, просто оставете кракът да бъде в положение на завъртане от дясната страна. Когато сте в тази поза, дръжте краката си здраво и просто стиснете дясната си ръка с вътрешните си бедра.

6. Бъдете в тази поза за около минута. По време на тази поза просто се съсредоточих върху една единствена точка. Опитайте се да държите лицето си надолу към земята. Сега внимателно се върнете към първоначалната си позиция. След това се отпуснете за 2-3 минути и започнете отново да практикувате тази поза. Втори път можете да повторите тази поза, като започнете с десния крак.

Тази асана трябва да се прави от хора, които са изключително гъвкави. Той наистина помага за укрепването на основните ви мускули. Хората, изучаващи тази асана, трябва първо да го научат от експерт по йога. Той не само ви помага да ви напътства по-добре, но и ви предпазва от нараняване. Хората, страдащи от нараняване на раменете, лакътя и коляното, трябва изцяло да избегнат тази поза. Хората, страдащи от синдрома на телесния тунел, също трябва да избягват тази поза. Определено можете да промените тази поза, ако сте начинаещ. Използването на подложка под крака може да ви помогне по-добре. Ако се научите неправилно, тази асана ви осигурява огромни ползи. Нека разгледаме ползите от Astavakrasana.

Виж повече: Akarna Dhanurasana Ползи

Ползи от Astavakrasana:

  • Той помага за укрепването на основните мускули.
  • Също така помага да тонизирате тялото си и да ви държи физически годни и здрави.
  • Помага за укрепване на мускулите на ръцете и китката.
  • Тази асана е много добро облекчаване на стреса. Той помага за увеличаване на концентрацията, баланса и постоянството.
  • Тази асана не само помага за разтягане на мускулите, но и на гръбначния ви стълб. Тя ви помага да се предпазите от всякакви хронични проблеми.
  • Тази поза наистина помага за изграждането на издръжливост и подобрява кръвообращението.

Така че започнете да учите Astavakrasana asana от днес. Тя не само ще направи вашите здрави, но и игриви. Толкова щастлив живот.

Виж повече: Как да правим Handstand

Източник на изображения: 1,

Pin
Send
Share
Send